Počítáš předpokládám s váhou masa za syrova, na talíři to pak na tu váhu nevypadá. A započítej taky někdy dost nenápadný masný výrobky. je taky otázka, jestli počítají co člověk průměrně skutečně sežere - nebo to, co se vyrobí a uvaří, děleno počet lidí, ať se to sblajzne, nebo nakonec vyhodí.
A já tohle mám nejen s masem, ale i s chlastem.
V chlastu ne, ale s pivem ti taky určitě dorovnávám průměr :-)
Já se klidně přiznám :-)
Asi jo, jestli do toho počítaj třeba i kosti v krkovici, žebru, bůčku, kuřeti... Maso se tepelnou úpravou smrskne. Ono je to nějakých 20 deka na den, takže 10 deka masa na talíři (nic moc, to je kousek) a deset deka v polívce, nějakým plátku slaniny..., to asi sežeru, jak maso nejím každej den. Taky když si ho udělám, tak z víc jak deseti deka, že ano, to nebudu řece na talíři hledat :)
80 kilo masa za rok snim jen v ovarových kolenech, a ty mívám enem v pondělí :-)
a to si vem, že Jurimír kazí průměr :)
Juriho ze souboru pro statistické spracování vyloučíme předem, dává extrémní a tudíž nevěrohodná data :-)
Kdepak, on si to odezral a odpil s predstihem, ted jen abstinuje, aby se dostal do prumeru. 8-)
Čili rozšířit vyhodnocovaný časový úsek?
Abychom se nedostali někam do "reálného socialismu" kdy v řeznictví byly jen holé háky :-)
Já se taky hlásim.
:)
Není nakonec ten průměr překvapivě nízký?
všichni jste mrchožrouti a ještě se tím chlubíte!!!
:-D
ještěže mám teď v lednici kilo pečeného bůčku. teď už vlastně jen půl kila. ale to je zelenina, to se nepočítá. dokonce jsem uvnitř našel několik větví, hrůza, co to tam nacpou...
Spotřeba masa v ČR kulminovala v letech 1989 a 1990 a to 97 kg na obyvatele a rok.
http://www.ctpp.cz/cze/article/93-mme-jst-maso...
Páč jsme byli všichni vodvaření z toho, že konečně něco jako maso je k sehnání
Někteří vodvaření zůstali a zbytek srazil spotřebu o průměrných 17 kg:-))
Tak, v tom je namočená určitě madam, ta taky furt vaří nějaké kořínky a bobule či zrní jako Juri.