Když jsem si pročítala diskuzi na téma "Proč jezdíte na kole?", zaujal mne příspěvek Katky - kámen úrazu a to ten, v němž něžně jmenovala své kolo Dráček.
Moje kolo se jmenuje Ilči II (neboť i to předchozí se jmenovalo Ilči), jedná se o Author Reflex asi 3 roky starý a mám k němu silnou citovou vazbu, asi jako každý správný cyklista.
Tak se tedy ptám - taky se vaši miláčkové nějak jmenují nebo jak jim říkáte?
RAKETA !
Pro naše dvoukolo Author máme s manželkou pojmenování "náš tandemík", ale pro singly ani ležáka nemám žádné special jméno. Prostě singl nebo ležák a je to.
Otoman
Vrstevnice...
...ale nevím, jestli mi teď bude lásku opětovat, když jsem mu za poslední měsíc nechala totálně prosolit a zreznout úplně nový řetěz :o(((
Ale už to napravuji :o)))
a nebyt Boba, tak ti rezne dodnes :)
Jo, tak to je pravděpodobné - i když on si už cestou domů docela povrzával, takže bych doma určitě začala okometricky zaměřovat původ závady.
Budu se muset tento týden jeden večer kolečku věnovat - přece jenom se mu to předvánoční bahno už asi moc nelíbí a kolečka přehazky jsou také nějaká zanesená :o(((
Radši ho nepojmenovávam.Kdyby mi ho ukradli,brečel bych 3 dni.Ale rád ho mám.
Já kolům jména nedávám, ale jedna vyjímka tu je - Když jsem předloni "pohřbil Ukrajimu", která mi poskytovala neocenitelné služby při každodenních cestách do práce za každého počasí, tak jsem začal jako "šichtovní kolo" používat starší kolo jménem PREMIER - tak tomu jsem jednu dobu říkal Špidla.
Našemu prvnímu autu jsme v nadšení z koupě dali jméno Sváťa, protože byl zakoupen na Svatopluka. Teď už věci u nás jména nemají, a tak je kolo kolem, židle židlí a kastról kastrólem. Některé věci máme rádi více, jiné méně, přestože nám všechny dobře slouží. Ale kdo by miloval hadr na nádobí víc než kolo, že?
Moje nejoblíběnější? Vždycky automatická pračka. Já jsem totiž zažila doby, kdy nebyla a jednou měsíčně se konalo tzv. "velké prádlo". Již nikdy více! I když zde asi budu za barbara, u mě by nad kolem zvítězila automatka. Sorry!
Tak za to hlasuji oběma rukama. Také jsem si to zažila, i když už jen s mechanickou pračkou. Na sobotní prádlo ale nezapomenu...
Když jsem ale měla malé děti a rozbila se mi automatka, pochopila jsem, proč v dřívějších dobách nechávali malé děti pobíhat v létě s nahým zadkem :o)))
Nicméně u nás má automatka jméno - říkám jí madla a chovám jí v úctě a lásce :o)))
Tak to naší feldě, které je už 10 roků říkám "Naše babička". A vždycky když nás doveze zpět i s našimi koly, poplácám Ji jak mladou holku, víte kde. ;-))
...po blatníčku, že :o)))
Každej máme nějakou úchylku.
Já tam plácam mladý holky.
Mladý holky? V tvym věku to už budou tak čtyřicítky, viď. Tak to neni úchylka, z toho si nic nedělej. Za pár let to už bude dokonce dobrej skutek. Jestli teda nemáš k páchání dobrejch skutků nepřekonatelnej odpor. :')
Žofinko, to chceš říct, že my 40cítky nejsme mladý holky :o)))
Že už to u vás neni pedofílie.. Jak to vypadá s Řevničákem? Mohli bychom taky vyrazit třeba ze Zličína (nebo jiné stanice) a dojet tam shora (na mapě je to shora dolů). Bratranec Bob by se asi taky připojil. :')
Ty mi úplně čteš myšlenky. Také jsem to takto nějak zvažovala, ale ještě jsem nekoukla do mapce.
Až bude tak nějak přibližně známé počasí na příští týden (cca středa), tak jsem to chtěla vyvěsit do vedlejší sekce jako téma, abychom o tom mohli podiskutovat.
Souhlasíš?!?
Jo
Ty mi úplně čteš myšlenky. Také jsem to takto nějak zvažovala, ale ještě jsem nekoukla do mapce.
Až bude tak nějak přibližně známé počasí na příští týden (cca středa), tak jsem to chtěla vyvěsit do vedlejší sekce jako téma, abychom o tom mohli podiskutovat.
Souhlasíš?!?
Jo a
Proboha, do čeho jsem to klepla?!? A hned 2x?!?
To byl fofr, že jsem nestačila koukat. Takže ten dovětek:
Jo a bratranec bob byl dnes u dr. Martinka na laktátu...
Jo a .. s těma čtyřicítkama jsi mě totiž zmátla. Já to myslel jako legraci. Vůbec mě totiž nenapadlo, že by se snad nějaká ženská mohla tak hrozně vysokýho věku dožít. :')))
...natož ještě vylézt na kolo :o)))
Jak vas tu tak ctu, tak koukam ze oba mate nejakeho bratrance Boba... to za chvilku zalozime fanclub ne? :)
No, wewerko, to mi jsme znárodnili toho tvého bratrance boba, ale jestli chceš, klidně můžeme založit jeho fan club :o)))
Ja jsem mel kdysi starou ukrajinu, mela damsky ram, rikal jsem ji Perchta.
Tak tak,Když chceš vědet co je dřina,kup si kolo ukrajina! Ale aspoň si nemusel premišíať aký prevod zvoliť.Len si ťahal,ťahal,ťahal,tlačil,... :-)))))
Svým kolům říkám všem stejně. "Šlapací kůň"