Našla jsem brzo ráno v příkopě téměř ztuhlou kočičku v tašce. Je vyhublá na kost, nechce jíst, pít a je v šoku. Plazí se při zemi a hledá jen kout kam se ukrýt. Co mám dělat, jak jí mohu pomoct? Nevím si rady.
A to hledáš pomoc mezi cyklisty, nebo toho cyklistu co ji tam nechal?
Nebylo by lepši zeptat se veterináře?
Zkus to zde:
http://www.kocky-online.cz/forum/index.php?sid...
Nechala bych ji zalezlou, ať se trošku zklidní, dala někam poblíž misku s vodou a hupla bych na net a googlila, abych našla, co z domácích zásob použít (já bych zkuila otevřít konzervu rybiček ve vlastní šťávě, pokud to teda není uplně kotě).
Zalezi jestli jsi pravák nebo levák. Vezmi kočičku do té sikovnejsi ruky a slahni s ni vsi silou o zem. Ihned se ji ulevi a ty mas taky po problému.
Jo, tak tohle je ta správná rada pro kterou sem šla, tuhle určitě chtěla slyšet :-)
Poradím z vlastní zkušenosti - moje ex každou chvíli dotáhla domů polochlíplé kotě.
Pokud je na tom už hodně špatně, tak injekční stříkačkou dávkovat po troškách vodu do tlamičky. Až se trochu vzpamatuje, tak roztok hroznového cukru.
Pokud na tom ještě tak špatně není, tak zkusit vařené maso. Hlavně ne mléko - dostala by průjem.
Jinak ten veterinář by také nebyl od věci.
Jediný, co můžeš udělat, je poradit se s veterinářem.
A žrádlo(maso, ne granule) a pití ji nech někde poblíž jejího úkrytu. Až bude chtít, sama se přijde nažrat.
Pak Tě nejspíš čeká nejtěžší věc, získat její důvěru. Připrav se, že to bude trvat hodně dlouho. My doma jednu kočku, co ztratila důvěru v lidi, máme. Je to půl roku a stejně se ještě nenechá pohladit.