Tabák.
Co tam máš dál?!?
Teď by ses mohl zeptat, čím ho fermetruješ :o)))
hmmm, tak to bylo rychlý :-(
Já ho životě neviděl a většina známých taky ne, tak jsem myslel, že to bude chvilku trvat.
Ničím. Nechám to usušit a pak prý stačí trochu namočit, vyhodit řapík a "pomlít"
Já stejné prádlo na šňůře shodou okolnotí potkala v srpnu, když jsem byla s BBCC ve Zbraslavicích.
V jedné hájence to tam pan myslivec sušil venku vyvěšené na sušáku na prádlo, tak jsme s ním dali řeč jak to fermentuje a suší.
Řeknu ti, je to složitý proces.
?
co s tím tedy všechno dělal?
Tady se podívej do odkazů
https://www.google.cz/#q=fermentace%20tab%C3%A1ku
"U tabáku viržinského není někdy nutno fermentaci provádět pro jeho nižší obsah nikotinu a je pravda, že spoustě kuřáků takto chutná a kouří ho ihned po usušení."
tak je to v pohodě, nemusím nic fermentvat, přesně jak mi říkala paní
Budeš si motat doutníky? Určitě to nemáš na vykuřování skleníků :-)
jo jo hci to zkusit. Ale spíš to pomelu na cigarety. Uvidím. Zkusím obojí...
Za války to dělali, ale jen hodně z nouze, můj děda to taky kouřil, ale prý to byla opravdu nouzovka. Jak to šlo, hned se vrátil k upravenému tabáku a cigaretám.
může být, ale chci to prostě zkusit.
Tak jako tak nekouřím upravený tabák, ale jen čistý bez aditiv. A pak taky záleží na odrůdě. tohle je Viržinský tabák.
Klidně zkoušej, já jen že bez specielních úprav to asi vážně nebude to pravé, ale kdo ví, třeba najdeš postup, který ti bude vyhovovat a třeba na tom ještě vyděláš a zbohatneš.
viz výše,u viržinského tabáku fermentace nutná není. Uvidíme.
Doufám, že se pak podělíš o vlastní pocity, dojmy a průjmy :-)) Jako bývalý kuřák, co 2 x zkoušel přestat než se to podařilo (doufám, že už natrvalo) to umím ocenit :-)
Jasně, ale budeš muset vydržet...
Rád počkám, hlavně aby to byly dojmy a pocity z delšího období, jinak by to nemělo tu správnou váhu :-)
No jen jestli to není převlečené konopí:-)
to není. Fotku z jeho sušení bych sem nedal, když je to státem zakázané. Tabák není. Přestoe je nebezpečnější a je v něm jeden z nejprudších jedů..
Dítě mi říkalo, že prej 3 rostlinky jsou legální, že prý místní omladina to pěstuje pro vlastní potřebu běžně.
to je omyl. není to trestný čin. To neznamená, že by to neyl přestupek a nemohl bys být popotahován. A to, že to rostě všude (letos jsem jich fakt viděl docela hodně) souvisí ani ne tak s tím, že to je povolené (není, pokud vím), ale s tím, že se to nevymáhá...
Což o popotahování - to by nemělo znamenat nic horšího, než pár tisíc pokuty. Horší je, že "drogový" záznam v rejstříku je ztráta bezúhonnosti, což může zmařit něčí slibnou kariéru kupř. v řadách městské policie.
Toho bych se nebál, ale prej
Fakt nevím, nepěstujeme, nehulíme.
Hlavně nemel ty žilnatiny, ty se melou do lehkejch cigaret (a lidi to nevědí).
tak budu se snažit...
Poslyš, mám i tobolku se semínkama. Jestli doschne správně a neshnije, tak budu mít semínek snad stovky, takže kdybys chtěl nebo někdo jiný...
Nepotřebuje to víc tepla než naše klimatické pásmo nabízí?
no, vzhledem k tomu, že ta dvoua půl metrová rostlina, ze který jsou ty listy vyrostla v naší republice, tak myslím, že ne. Krom toho je tabák domácí rstlina severní ameriky ne? Což je stejné klimatické pásmo...
No, to rozhodně není tak jednoduché :)
Třeba Anglie má stejnou zeměpisnou šířku jako Labrador ...
To ano, ale o Golfském proudy víme všichno ne?
A plus mínus má severní amerika stejné podnebí jako tady.
Ta kytka tady rozhodně vyrostla a kukuřici se taky daří, bramborám taky atd. atd.
To asi tak nebude. Třeba Praha je ve stejné výšce jako Kanadský Winnipeg nebo Vancouver.
Co vím, tak tabák se pěstuje výrazně jižněji, o 20 a víc stupňů.
To víme, ale taky víme, že Severní Amerika není místem se stejným podnebím jako je tady :)
Nechte toho, Nikita řekl, že měsíc osejí kukuřicí a bude po hladu v Sovětském svazu.
Všechno funguje, jen najít ty zrádce a kontrarevolucionáře, co otrávili sazbu kukuřice, a tak na Aljašce měla žalostnou výnosnost.
Jde jen o kádrovou poltoku.
Ach jo...
Psal jsem plus mínus. Prostě dost na to, aby tu rostly rostliny, které rostou tam. Vejmutovky, Douglasky, kkuřice, tabák, brambory atd. atd.
Jestli se chceš hádat o slovíčka a detaily, vyber si někoho, koho to baví. Mě to nebaví...
Já nechcu hádat, jen se smajlíkem říkám, že to není tak jednoduchý jak to vypadá když se řekne Severní Amerika.
Například znám místo na mexický hranici kde si můžeš zaplavat s mořskou vydrou nebo tuleni :)
a já viděl tuhle vydru v rybníce v lese kousek za naší vesnicí. Sice nechápu, kde se tam vzala, ale...
Moře u nás nejni, to ne, to sem si všiml:-)
Prostě si myslím, že severní Amerika má podobný vegetační pásmo jako Evropa a u valný části rostlin není problém je tu pěstovat.
Ne, já si jen kladu otázku,proč se u nás nepěstoval rentabilní tabák ve velkém.
Nerentabilní cukrovku nám naštěsti zarazila EU.
Koukám že je populární nasazovat EU psí hlavu i za věci které způsobil "volný trh". Trochu mi to připomíná tuhle aféru: http://youtu.be/Ob2bYUtxlxs
Já projektoval most, železniční, přes výsypku v cukrovaru ve Zvoleněvsi.
Několik měsíců mě prcal drážní úřad, než to vzal.
Úřad dostal zaplaceno, z mých prachů, já ovšem nikdy. Stejně jako ti lidé, co v tom cukrovaru léta dělali.
Svoje kecy si nabouchej do kecek Hraboši, zatím si hovno udělal. Jen hulákáš a umíš prd.
Ale nezarazila, jen jsme prodali cukrovary investorům a ti si vzali přidělené výrobní kvóty a odešli s nima :)
Mám pocit, že pěstování tabáku ve větším množství v ČSSR bylo spíš utlumeno ve prospěch jiného státu RVHP než že by to mělo co dělat s EU nebo trhem.
Teď mě napadlo - máš ty vůbec to správné stehýnko sličné kubánky, na kterém si viržinko umotáš?!?
:o)))
Hele Jířo, já myslel že jsi nekuřák a ty ses mezitím dopracoval k tomuhle ??
nekuřák jsem byl jen prvních 17 let svýho života. Pak jsem se stal kuřákem a z kuřáka s enekuřákem už nikdy nestaneš. Můžeš být jen abstinující kuřák. Což jsem byl. Ale nějak o letošnch velikonocích se to zvrtlo :-(
Já bych si teda dovolila oponovat. Já jsem odnaučený kuřák už navždy.
Pomíjím, že jsem občas pasivní kuřák.
odnaučený to nelze to jako by bylo možno naučit se být černochem :-) jsi tedy ve fázi abstinujícího kuřáka jako já a i já doufám, že je to nafurt :-)
Strejda zahodil cigára cca ve 45ti do labe, živil se hlasem a doktor mu řekl, že nebude mluvit.
Bude mu 80 a protože teta kouřit nepřestala nikdy tak je strejda ve svém věku dost militatní nekuřák nebo abstinující kuřák ?:)
Při vší úctě, militantní kdokoliv je neštěstí.
Strašně to zdržuje při cestování, co si pamatuju tak teta si vždycky ostentativně zapálila v autě protože strejda nechtěl zastavit s tím, že se spěchá , strejda ji pak okamžitě vyhodil z auta a ujel, pak se vracel minimálně 5-6 km, naložil ji a zbytek cesty se mlčelo... blbý i pro emise.
je abstinující kuřák ve fázi antinikotinového fundamentalisty :-/
Ono když človrda začne po letech znovu kouuřit, měl by si to užít se vším, co k tomu patří. Ale tam někde v koutku mysli by mu mělo být jasno, že nic netrvá věčně, že jednoho dne by bylo dobrý si dokázat, že dušé má, na rozdíl od hmoty, možnost volby. V tom tkví vítězství duše nad hmotou.
V Andoře takhle sušej skoro v každým baráku) a políčka u domů okopávají a opečovávají výhradně muži :-) musel jsem se tehdy ptát strejdy G cože to tam pěstují...
Odtamtud to taky znám, jinde jsem to naživo neviděl.