Do srazu ve Sněžném zbývá mšsíc,je třeba doladit detaily.
Prosím už přihlášené v minulém vlákně,aby mi prosím upřesnili počet spolujezdců,ať vím kolik že nás bude (Kominík,Matylda,Lelek,Ronda,Wert a Fafejti jsou už započteni).
První snídaně bude v pátek,stejně tak večeře,požadavky na jídlo prosím ke mně obálkou.
Obchod je 400m od Adamosu,otevřen 7 - 19,každý den.Hotel Zéložna s hospodou je o 250m dále.Další obchod je 100 od hotelu,je to klasická sámoška otevřena po - pá 7 - 17,v so 7-11.
v Adamosu není hospoda,proto budu na "čtrnáctce" fungovat jako hospodský já,sud piva a lima zafinancuji sám.Pukud vše vypijete,doveze pan správce pitivo další.Pivo bude za 10,limo za 7 Kč.
Trasy:
Maštalská
Sněžné - po žluté Podlesí - po 4022 Březiny,Pustá Rybná - zelená+4105 - Pustá Kamenice,Pec,Rychnov,Proseč- průjezd Toulcovými Maštalemi do Jarošova - po 4021 - Budislav,Borová - po 4022 - Pustá Rybná,Březiny,České Milovy,Milovy,Sněžné.
Zelenohorská
Sněžné,Krátká,Kadov,Fryšava,Tři studně,Sklenné,Počitky,Vysoké - po žluté na Zelenou Horu - dále po žluté - rozcestník U Jordánku- modrá - Starý Dvůr,socha Mamlase,rybník Miškovec,jezero Vápenice,Peperek,Samotín,Rozštípená skála,socha Mamuta,Žďár,Pilská nádrž,Polnička,Svetnov,za mostem ve směru na Cikháj vpravo,po vjezdu na hlavní vlevo - Tři studně,Fryčava,Kadov,Krátká,Sněžné.
Na Devět skal.
Červená nesmí na srazu chybět,takže v neděli jedeme směr Devět skal,těsně pod Devět skal po žluté,po červené se dá pokračovat až na Žákovu huru,pro bikery to bude lehká mňamka,stréci z Hané se vrátí na asfalt.
Po stopách strýčka Fida letos nepojedeme(na vyjímky upozorním)neb silnice na Vysočině jsou počmárané dost a dosr.Žádné šipky,čtverečky,křížky ani číslice nás nezajímají.
To je zatím vše,dotazy obratem odpovím.
Nádherně vyčerpávající :-)
Ty jo, já se snad začnu těšit :o)))
Hele, strejdo, a jak jsou ty trasy rozvrženy do dní?!? Čtvrtek - pátek - sobota nebo pá - so - ne?!?
A jak to, že nejsem započtena?!?
ted si me zmatla
Jako čím?!?
Na jaké dny ty trasy jsou?!?
Tak s tím zmatením si začal strejda :o)))
Já osobně teda doufám, že jde o čt - pá - so, protože hodlám přijet ve středu večer.
Jde o pá - so - ne,už při vyhlášení termínu srazu jsem uvedl začátek srazu 26.9. ne 25.,ale nic se neděje,při přepisování infa jsem opomněl dost důležitou věc.Začátek srazu je ve čtvrtek 26.9.Ale ti co chtějí a mají čas,můžou přijet už ve středu.Já budu na místě ve středu asi tak v poledne.
A mám pro Tebe špatnou zprávu - cukrárny jsem po cestě nepotkal.Ve Sněžném je,ale časově ji nebudeme stíhat - ale můžeš do Fryšavy na hříbky.
Tak to jsi mě nepotěšil, protože nedělní trasa dost komplikuje návrat domů. Mě teda určitě, páč jsem chtěla odjet nejpozději v neděli ráno. Nevím, jak na tom budou ostatní - zejména ze vzdálenějších míst...
A na čt také plánuješ nějakou trasu nebo ne?!?
Já právě ten začátek 26.9. brala tak, že už se ve čt pojede nějaký výlet.
cukrarnu vyresim spec. varkou zazvorovych susenek,bude li zajem a nedelni vylet bych rada jela,jen ne pak stala na do pulnoci v kolone,to bude orisek!!!!
ovesne kolacky budou taky a o cokol rumovem poteseni jeste uvazuji,aby mi zbyly sily na kolovani??!!
já to pochopila, začátek srazu je ve čtvrtek, trasy od pátku do neděle. V neděli vyjedeme brzy, abychom brzy odjeli :-) nejsou ty ceny bez DPH? nějaké nízké :-) skoro jako v lesním baru.
Ta nedělní trasa, resp. jak je napsána, je tak na dopoledne... ;-)
Ty voe, dělej si srandu z někoho jinýho.
Sem na to včera koukla do mapy - 20 km přes dva kopce tam i zpět.
Na dopoledne leda tak když vyjedeme ráno po čtvrté :o)))
Po třech hodinách poflakování nemáš už kam jet, jedině, že bys to chtěla dát 2 x :-)
Jenže já jezdím 2x pomaleji než vy, chrti, páč já se kochám. A fotím... :o)))
Jestli bylo kochání i to když jsme projížděli Šárkou už asi popáté kolem indiána a já měl problém tě udejchat, tak bez zapocení dáš nedělní trasu 2 x a stihneš v klidu odjet ještě dřív než ostatní zabalí :-)
Cožesitonemohl?!? Ty víš, co to je něco "neudejchat"?!? Tak teď jsem na sebe teda pyšná :o)))
Vím a občas až moc, zvlášť když kopec blbě odhadnu a příliš se na něj rozjedu, hrozný pocit když před vyvrcholením dojde kyslík :-)
Možná kdyby se to patřičně proorganizovalo (první pauza po 50 km, slabší odjíždějí dřív, defekti se dotahují zvýšeným tempem, pro návrat je přistavený extra vagon), tak se vyjíždí v 8:00 a v 11:00 se v cíli podává jednotné menu. Jen trošku disciplíny...
Tož,GPSka říká,že ze Sněžného na Devět skal je to 11km,ze 704m.n.m sjedem na620m.n.m. a pak to bude jen do kopce na 816m.n.m.Když vyjedeme v 9.00 jsme ve 12.00 v Blatinách u Hofra na kafi.
Hmmm, a odjíždím nejdřív ve tři nebo ve čtyři a doma jsem v sedm...
Božemůj, tak to já asi budu v tomto bodě poněkud problematická...
No nic, ještě o té neděli popřemýšlím.
P.S.
heky, ten čtvrtek nezatracuji - NAOPAK!!!
Jo.přesně tak,ale Devet skal má 836m,je to nejvyšší vrchol Ždárských vrchů,ze Sněžného je to stále do kopce.
Sněžná je cca 700 mnm, takže až takový "drapák" to není. To je právě výhoda tamní oblasti, jsou to jen kopečky, žádná "nekonečná" stoupání... ;-)
Tož co tak prodloužit trasu z Devíti skal po modré na Čtyři palice,tedy až po návratu ze Žákovy hory.
Klidně připrav i prodlouženou variantu, když bude jen trochu přijatelné počasí, rád se zúčastním.
To bude na domluvě až v neděli ráno,podle toho kolk bude mít kdo času.
Spíš bych to pomotal trošku "jinak", nějak takhle: http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail...
Dá se to když tak protáhnout (případně prodloužit)... ;-)
EDIT: aha, já myslel v ten čtvrtek... :) Do neděle se "srát" nebudu... ;-)
Dotaz,proč objíždíš vrchol Žákovy hory,po červené ve směru od Devíti skal zákaz žádný nebyl.A podle stop po kolech je tam provoz dost velký.No na trekovém kole bych tuto trasu jel velmi nerad,i když i na tom treku je sjízdná.Ale horák je výrazně vhodnější.
Je to národní přírodní rezervace, od Tisůvky zákaz kol právě je (a dosti výrazný)... A když jsme tam před třemi(?) lety byli se ženou na kolech, tak tam dokonce stál nějaký pikolík v zeleném... Ale projel bych si to rád, o tom žádná! ;-)
Tož poslal jsem mejla na CHKO Žďárské vrchy ve Ždáru s dotazem na možnost jízdy na kole po červené z Devíti skal na Žákovu horu s tím,že na Žákově hoře pojedu na hranici přírodní rezervace - dnešní odpověď zní: jízda na kole v tomto úseku je teoretická,neb na kole nepojedete,ale budete ho tlačit.Ani slovo o tom,že by se na kole na Žákovu horu nesmělo.No stréci z Hané budou tlačit,zdatné bikerky a bikeři to dají.
V tom případě ale vůbec nechápu ty piktogramy se zákazem kola ze strany od Tisůvky...
Nicméně (a pro jistotu) - vytiskni to, ať máme čím mávat, pokud by se tam nějaký zelenobezmozkovec vyskytoval... ;-)
To zní jako opravdu dobrý výlet :-) HODNOCENÍ - velmi těžká, 45km, 1000m nahoru. Už se mě o tom i zdá :-)
V klidu, Cykloserver přehání... Někdy... ;-)
Jakože to bude jen 30 km a 1000 m?
Vzdálenost +/- sedí, jenom převýšení napočítá větší. Realita zhruba -20%.
Tak to teda prrrrrr. To by fakt bylo reálné jen pokud by se ta neděle odjela ve čtvrtek.
Mysli na ty, co to mají domu trošku dál!!!
Co blázníš, doma musíš být za 3 hodiny a za 4 i s čůráním a dvojtým kafem a když vyjedeš ve 3, tak dojedeš ještě za světla.
Ty možná, já jezdím pomalu, takže jestli je to podle trasovníku 3 hoďky, tak já to mám minimálně 3,5 a s cestou přes Prahu čtyři.
A já děsně nerada přijíždím domů večer - přece jenom potřebuji vypakovat auto a trošku dělat také matku od rodiny, aby na mě nebylo příliš prskáno :o)))
Průměr 60 není nijak závratná rychlost, to je zvládnutelné i tím kdo jezdí pomalu.
Tak pokud pojedeš zpátky domů na kole, tak to jó. :-)
Jsem se podíval na GPSzáznam trasy na Devět skal,je to 11km,ze 704m.n.m. sjedem na 620m.n.m. no a pak už to bude jen do kopce na 816m.n.m.Když si pohneme a vyjedeme v 9.00 ve 12.00 jsme v Blatinách u Hofra na kafi.
No jo, tak nějak to bude.
Já se tedy přiznám, že zvažuji, zda si trošku nezapro_povatět (POZOR - číst správně a nezaměňovat z nezaprdět!!!) - tedy jako kdyby náhodou chtěl někdo přijet už ve středu nebo ve čt ráno, že bychom si jako tu nedělní trasu odjeli už v ten čtvrtek...
Skvělý nápad! A při té přiležitosti si to trošku protáhneme a vylepšíme... ;-)
Tak protáhnout zas není nutno, ale fakt by jsi do toho šel?!?
Já si totiž právě myslela, že už se ve čt pojede, tak mám odjezdy z Prahy plánované tak, abych byla nejpozději na 11 hodin ve čt v kempu připravena k odjezdu.
A zase bych se ráda vrátila v sobotu na noc, ale těch Devět skal mi v tom hapruje...
Naklikala jsem si páteční a sobotní trasu do mapy.cz - nejsem si teda jista, zda jsem se podle popisu úplně přesně trefila, ale případná odchylka by neměla být velká.
Tady jsou odkazy, kdyby se to ještě někomu hodilo
pátek - http://www.mapy.cz/s/8wJl
sobota - http://www.mapy.cz/s/8wK9
Tak Maštalská sedí přesně,Zelenohorská vede od jezera Vápenice po žluté na Peperek a do Šlakhamrů.Sochu Mamuta nelze vynechat.
Sobotní trasa je opravená tady http://www.mapy.cz/s/8wMs
Jen jsem koukala, že se vynechá socha Hamroně.
Nebo plánuješ k ní zajet?!?
Pro případ dalších úprav/oprav jsou aktuální verze map tady http://www.vrstevnice.com/akce/2013/1309zari...
Hamroň je lehounce z trasy,ale zajedeme k němu,zajíždka je celkem asi kilometr - budeme v Hamrech trošku kličkovat tak,aby jsme zajeli ke koňskému spřežení i k Hamroňovi
Taky jsem se pokusil o interpretaci tras a drobné rozdíly tam mám.
http://www.gpsies.com/map.do?fileId...
http://www.gpsies.com/map.do?fileId...
Ve Žďáru je bazén http://www.bazen-zdar.cz/ kde by se daly večer trošku uvolnit zarelaxovat.
Je to asi 25 km od Sněžného.
Takže zájemci plavky sebou a když bude čas, můžem se večer zajet šplouchnout a vysaunit.
Bazén, bazén...
A co takhle nějakej Night club? :-)
To už ti nestačí HMS v ručníku?!?
Jóóó... kdeže loňský sněhy jsou... :-)
s kazdzm pribyvajicim rokem je to horsi a HORSI,NE????? byzen ma zaviracku 20.45,nez se nakrmine a zkulturnime,tak lehneme!!!!
Hele, je brzo tma, takže očekávám návrat do šesti.
Když hned vyfičíme, tak ještě něco stihneme.
Zkulturníš se po sauně a víš jak ti bude chutnat po návratu?!?
Stejně se nemá lézt do bazénu a sauny s plným žaludkem :o)))
Spíš se asi Burískovi nebude líbit, že v pátek je sauna jen pro ženy.
V sobotu už je smíšená :o)))
Jj, jen to umět druhým zorganizovat.
Teda z tebe se ale stává rejpavej protiva, jen co je pravda.
Jaxe to vezme. Když ti to teda ještě nedošlo, tak to napíšu naplno. Mě prostě jenom začíná už srát, jak máš pořád tendenci něco někomu organizovat. Já už to pozoruju delší dobu. A nejsem v tom sám.
Jo a ještě máš k dispozici jeden mínusovej bod, tak si ho tam dej. Jak je libo.
Víc to tu nebudu rozpitvávat.
ale Míro, nač tak silná a nepopulární slova, když nechceš, tak se přeci nezůčastníš, není to povinné. Když budeš chtít, můžeš ležet celý den v posteli, ostatně na jarním srazu to tak bylo a nikdo nic nezakazoval, neorganizoval. Zkus se nad tím trochu povznést, třeba to naopak někomu přijde vhod, doporučit, co by se ještě dalo dělat, kam zajet :-)
Co se ti stalo? Copak takhle vypadá organizování? Radka jen napsal, že je možnost zajet do bazénu a sauny. Když se ti to nelíbí tak přece nikam nemusíš a můžeš místo do bazénu třeba do hlavy nalejt pár piv. A jestli chceš tak můžeš vymyslet a nabídnout na večer jiný program a nabídni ho, třeba ti pak ani nikdo nenapíše, že někomu něco organizuješ.
Chtěl jsem se, pokud to půjde zdravotně, za vámi v pátek odpoledne zastavit na pokec když nemůžu na kolo. Když ale pojede do bazénu tak to nemá smysl. No nic, tak si to tam užijte.
To se ještě uvidí, jestli pojedem. Je to jen námět s tím, aby si zájemci event. přibalili plavky, protože ty se běžně na sraz nevozí.
Kdo ví, co bude v pátek večer a jak budou vypadat naše tělesné ostatky :o)))
Tož do sauny plavky netřeba,NaKoláci průkopníci chodí i na bazém dole bez,plavky berou jen slabší kusy.
V pá i so vyjíždíme v 9.00,trasy mají 70km a přes 1000 nastoupaných metrů.Jen doufám,že nebude mokro a bláto,pak se budeke soustředit na jiné objekty.
Já to bazénu rozhodně nejdu... ;-)
Já bych se zase tak velkého zájmu o bazén a saunu neobával :-)