...až zítra, až zítra - rodina mi nedovolí klikat a tak vypínám PC :o(((
Taky jsem to odložil. Mám svý kolo příliš rád, než abych vyjel do tý nasolený kejdy.
Kominík nám nějak vyměknul??:-))
Jezdim rád, ale ne za každou cenu. A zahnojit si opečovávaný a cíděný bajk slanou břečkou a brusnou pastou z písku - srdce by mi krvácelo. Neni všem dnum konec.
.....a dyť já vím, mě se taky do toho na kole nechce, ani když musím......:-(.
To já jen tak:-))
Tak já to zkusil. Kola se protáčela, břečka byla silnější.Tak jsem to po 1,1,km zabalil. Ale začal jsem. Tak mladí do toho. Letos mi bude 64 let tak se nedejte zahambit.
Tak jsem na tu novoroční noční směnu nakonec jel, mám na to naštěstí spec. "šichtovní" kolo, které musí být dostatečně hnusné a nečištěné aby vzbuzovalo co největší odpor, takové můžu dávat do sklepa, přimknout u obchodu a nikdo ho neukradne. A není mi ho líto jak v té zimní břečce trpí.
Já si dal tu "Novoroční" už jednak v pátek, to jsem cáral po ujetých lesních cestách na Ondřejovsku - i když po ujetým, tak se to zařezávalo, musel jsem nakonec na asfalt, a pak v sobotu, to jsem se byl podívat na kostelíku ve Hradišti a pak na kafe do Č. Šternberka, vpodstatě celé po asfaltu, ale opatrně a v pohodě. V neděli kvůli počasí a hlavně ranní ledovce jsem si netroufl.
Krásná, ale krátká vyjížďka 12 km . V podstatě jen pro udržení image šílence. Leč upozorňuji, že je to oproti běžkám nádhera. Člověk nemusí futr šoupat a je tak nějak na svým, šlachy po tom nebolí. Rozhodl jsem se, že končím pro letošek s běžkama a chci jen kolo.
Já mám ze včerejška prvních 41,4 km, 3 čaje s rumem a 3 malá piva :o)))
Jeli jsme kolečko Zličín - Zličín přes Unhošť, Svárov a Ptice. Nádhera.
Ale drželi jsme se striktně silnice - terén jsme si z bezpečnostních důvodů zatím zakázali :o)))
Tak poblíž jsem se pohyboval na Silvestra. Bylo nás 9 a jeli jsme 8. ročník tradiční vyjížďky Nučice - Rudná - Úhonice - Ptice - Svárovská lípa - Nenačovice - Chrustenice - Krahulov - Nučice. Asi 24 km se sjezdem lesem od Svárovské lípy dolů ke Kačáku. Spousta impozantních pádů. Přijít změna počasí o den dřív, nevím nevím, jak by to dopadlo. Zakázat to ovšem nejde!
Svárovská lípa?!? Kde jsme ji míjeli?!?
Asi 1 km JJZ od Svárova. Okolo se nejede. Musíš ze Ptic jakoby na Podkozí, pak uhnout vlevo. Lípa není vidět, je na kraji lesa. Okolo ní se jede po zelené. V zimě se pro normální jedince nedoporučuje. Pro tebe by ovšem mohlo být zajímavé, že zelená vede od lípy kolmo na vrstevnice.
No, ta lípa už je spíš v lese, než na jeho okraji. Poznávací znamení - cedule, že to je pamětný strom a snad i chráněný. Ale sjezd od ní je super...vla
No jo, je to tak. Lípa je vlastně v lese. Vlastně nebejt cedulky, ani by mě nenapadlo ji mít za něco výjimečného. Památná je zejména tím, že tvoří vhodné pozadí pro skupinové foto.
A sjezd je taky super. Zejména když jsou tak ty 4 pod nulou, 10 - 15 čísel sněhu a po první zastávce v Úhonicích a povinných nováčkovských rundách. Někde tam leží můj letitý spirálový a (nejen mému srdci) drahý zámek. Řěším dilema, kdy vyrazit ho hledat. Až sleze sníh, tak nenajdu to místo, kde jsem do té strže zahučel, a dokud nesleze, těžko najdu pak ten zámek. No a jít do toho dvoufázově... ? Navíc to jde jen na kole, pěšky nebo koňmo.
Jo aha, tak to už vím - my se ze Ptic otočili na druhou stranu. Zpět do Červeného újezda a pak na Hájek do hospody Zátiší.
33 km na koloběžce. Po návratu rovnou do vany, ale stálo to za to. Jen to v té břečce při odpichu podkluzovalo.
Jen kousek, ale i tak to bylo fajn... Jak vidno, západně od Prahy nás šlapalo v tom marastu víc. Tak všem přeji prima výlety a spousty kiláků v novém roce. vla
Pokud jde o sport, nemám se čím pochlubit, dopoledne jsem uklidila barák po vánocích, uvařila novoroční oběd a stihla ještě ostříhat 2 členy rodiny (holiče už ani neznají). Po obědě jsem si dopřála nádherného šlofíka. Kola a lyží si ještě užiju dost, novoroční gauč byl super!
Na nový rok gauč, ale na Silvestra asi 20 Km na běžkách(daly mi zabrat, bestie), ale potkali jsme tři cyklisty a strašně jsem jim záviděl krásně uježděný sníh.
Dneska mám za sebou prvních letošních 10 Km, ale v tom marastu to nebyl žádnej med. Počkám, až znova nasněží nebo sleze ten marast.