Před časem jsem se rozhodl změnit představec s nemožně vzpřímeným posedem (velký úhel představce) za ahead představec s malým úhlem pro sportovnější posed. Mám Author Stratos z roku 2003, je tam ještě závitové složení, průměr takový, že je třeba požít redukci a na ni pak nasadit ahead představec. Posed je teď perfektní, ale zjistil jsem, že při sjezdu hodně kamenité cesty a prudkém brždění klepe buď v představci nebo ve hlavovém složení nebo v té redukci (umělohmotná) - mám s tím jet na dotažení? Co by to asi mohlo být, nebo je to normální?
Chtělo by to foto. Tyhle redukce můžou být dost nebezpečné, musí to být dobře upevněné. Plastová říkáš? No, to se mi nezdá... A do toho klepání? Safra, safra, svěřil bych to odborníkům, aby ti ve sjezdu nezůstala rodla v ruce... Hodně štěstí...
Jinak v hlavovém, pokud není dobře seřízené, se to hýbat a případně ve sjezdu a při brždění i klepat může, ověříš to i za stoje na místě, pokud zabrzdíš pevně přední a zkusíš hýbat řídítky dopředu a dozadu, vůli ucítíš...
Jestli myslíš tohle, tak tam přece nemůže být nic plastového. Nahrazuje to vlastné krk vidlice - takže ocel, příp hliník, teoreticky asi i karbon (ale to se nedělá).
http://www.primeshop.cz/cyklistika/komponenty...
Zkus seřídit řízení, bude asi volné.
A zkontroluj vůle ve všech spojích.