zdravím cyklisti,
kdo z vás cestuje do zemí, kde moc neřeší hygienu, je dobrý se na to připravit očkováním proti žloutence A i B. VZP teď navíc přispívá 1300,-. Je nutný si vyzvednout voucher a do konce roku si zakoupit 3 očkovací dávky a 2 si nechat aplikovat.
osobně se očkovat nedávám. Proti ničemu.
Ani proti tetanu?!?
nevím. Nepamatuju si kdy jsem byl naposledy očkovanej proti tetanu. Už je to aspoň dvacet let, co jsem měl takovej úraz, že mi bez ptaní šoupli tetanovku. Od tý doby asi ne. ALe záznamy si nedělám...
Dobrý den!Někdo to holt má postavené jinak. Já negaci veškerého očkování teda obdivuju. Já jsem asi "poseroutka" a očkuju se i na žloutenku. Už mám voucher od VZP a pujdu na tu první dávku.
mám to možná obráceně, jsme poseroutka z očkování. Když si uvědomím ten risk a pravděpodobnost, že to tělu ublíží...
Tak mi přijde jednodušší a lepší si dávat pozor na to co jím atd.
Teda nechci podporovat tu přiblblou reklamu, nicméně tohle mi nedá.
Hele, žloutenku nemusíš dostat jen z toho, co jíš. Copak nevíš, že žloutence se říká "nemoc špinavých rukou"?!? A u typu B stačí i jen kontakt s nakaženým. To tak někoho obejmeš, olíbáš a vítej v klubu...
Máš štěstí, protože žiješ v proočkované a celkem hygieny milné společnosti :)
Mě te´d čeká 3 proti- žloutenka a je to jen kvůli tomu co jsem viděl u příbuzného, který kvůli blbé žloutence ztratil rok normálního života...
No jo no, to se občas stane. Taky se občas stane, že se někomu tělo zblázní po očkování.
Přijde mi nejjednodušší zbytečně neriskovat...
Na vojně si dostal ten trojboj bez reakce, není tedy důvod se bát. Ale není důvod to do sebe rvát, to máš recht.
Kamarádovi se bohužel zbláznilo. V den jeho patnáctých narozenin. Tělo to nějak nezvládlo a rodiče ho doma našli na zemi...mrtvého. Do dnešního dne mi z toho běhá mráz po zádech, když si na to vzpomenu,protože jsem byl poslední, kdo ho viděl živého. A večer jsme měli oslavovat jeho narozeniny.
Ale myslím si, že když člověk cestuje někam ven, kde to riziko je větší, tak je lepší očkování. Mě to pravděpodobně čeká, protože bych měl letět do Indie (pracovně). Taky z toho moc šťastnej nejsem, ale nějak nevím, jak bych se zrovna v Indii vyhejbal bordelu a špíně:-)
Dva kolegové z manželčina sportovního klubu tam leželi v nemocnici víc než měsíc, z toho prvních cca 10 dní údajně vůbec netušili co do nich píchali, jak to vypadalo a kdo to měl v těle před nima...
Jednoho našli na ulici před hotelem v bezvědomí a druhýho snad na pokoji, prostě na ně něco skočilo....
Já mám spoustu přátel, kteří do těhle krajin jezdí a vždy když vyprávějí, jak si užívali průjmů a tak... Ale prý si pak tělo zvykne a je to OK. Prvních 14 dní a pohoda.
Známý se jednou vrátil s nějakým zánětem jater. Rok se doma léčil, než byl trošku použitelný. Kolega z práce tam taky něco chytl a dost dlouho se z toho doma dostával.
Tyhle špinavé země bych v tomhle směru moc nepodceňoval. Lepší vakcína tady a případné problémy řešit zde, než tam jet čistý a případné problémy "řešit" v tamních podmínkách.
Nemáte někdo očkovací zkušenosti s Karibikem (konkrétně Antigua)? Měl jsem letět na Floridu, ale změna je život. Ve čtvrtek jdu na pokec do zdejšího očkovacího centra a každá rada dobrá, kdyby mi tam chtěli v ziskuchtivosti něco nakecat.