Samozřejmě, je to inverzní tah přehazovačky, např
http://www.kupkolo.cz/prehazovacka-shimano-lx...
Podobný problém jsem řešil do minulého roku, kdy moje původní krosové kolo ukradli. Moje původní kolo mělo ještě původní přehazovačku, ale tátovo, asi o 3 roky novější, už s reversní přehazovačkou(Stejná značka i model, jen nový vylepšený a jako součást vylepšení i ona přehazovačka). Vždycky to bylo překvapení sednout na to tátovo kolo. Nyní už problémy nehrozí, jen převodníky mám pořád tendenci řadit postaru, neb vpředu se přehazuje daleko míň.
Jaké s tímhle máte zkušenosti v případě ochozenějších náběhů a řetězu, nebo vydojenější přehazky ? Na treku všechno dojíždím na doraz a tam si při řazení na lehčí někdy musím pomoct po přecvaknutí ještě takovým lehkým potažením "o půl polohy". Dolů to padá samo už z principu.
V případě téhle přehazky bych měl trochu obavu, že bude citlivější na neochozenost. Na těžší není potřeba pomáhat (ale je ta možnost). Kdežto nahoru to prostě musí skočit (není možno pomoct potáhnutím napůl).
Možná by se mi tenhle způsob řazení ale zamlouval. Stejně ale zlatej Sram na horácovi. Tam "ani netuším", kam táhne pružina, řadí to na obě strany na cvrnk.