Když se tak koukám, že třeba zrovna teď si prohlíží server NaKole.cz přes 200 lidí a nemaj téměř žádnou šanci si spolu pokecat, tak mi to přijde docela škoda :-(. Dal by se tu udělat nějaký chat prosím?
Ale on tu je. Chatovat se dá přes tzv. obálky - když si klikneš na nick, objeví se ti políčko, kam napíášeš vzkaz pro dotyčného a obdrží to pouze on.
Podmínkou je, že musí mít v profilu povolen příjem obálek.
jen tu není veřejný adresář nicků. Můžeš si ale vytvořit svůj tím, že si ty, se kterými chceš chatovat, přidáš do přátel. Pak vidíš, kdy jsou přihlášeni.
On myslí nejspíš chat v reálném čase s více uživateli - třeba typu IRC nebo Jabber MUC. Žádné klikání na novou zprávu v obálce. Prostě otevřené okno, ve kterém přibývají nové řádky se zprávama.
Tohle podporuju - já bych (kdybych byl správce nakole.cz) to dělal tak, že bych rozjel jabber server nakole.cz se stejnými uživateli jako má webové rozhraní (třeba ejabberd), a k tomu nějaký XMPP webový frontend, třeba JWchat.
Anebo je možnost založit chatroom "nakole.cz" třeba na jabbim.cz, a přistupovat buďto přes libovolného Jabber/XMPP klienta anebo z prohlížeče přes http://live.jabbim.cz/tema/muc - akorát to má nevýhodu že tam nejsou stejné loginy a hesla.
Však na to mají ksichtoknihu. Poměrně bez práce na údržbu a s historií.
Z mé strany nepoužitelné. XK nemám.
Nevím jak to přesně popsat: Já taky XK nemám a vím, že na XK je pár lidí, které tady postrádám. Ale nemám ji, tak si nestěžuji, že s nimi nemohu komunikovat. XK jako komunikační kanál tady nabízejí a je tedy můj problém, že ho nepoužívám. Nenapadá mě, proč bych měl chtít nějaké extrabuřty jen kvůli tomu, že něco co se mi nabízí, nechci používat.
Sice jen vzdáleně tuším o čem píšeš, ale nemyslím, že je rozumné vytvářet tady nějaké souběžné kecací okno, kam může naráz bez ladu a skladu vrhnout třeba stovka lidí naráz svoji myšlenku. To by mohlo taky způsobit pěkné zmatení myšlenek s následnou pěknou destrukcí.