Všechny zdravím. Mám turistické cyklotretry LAKE MX60 a vlastním nepořádkem jsem přišel o zaslepovací podložky včetně šroubků - kufry nepoužívám. Prošel jsem X obchodů, promeiloval co se dalo ale náhradní podložky a hlavně šroubky nemohu sehnat. Má s tím někdo zkušenost nebo radu jak si pomoci ???
Nějak nerozumím tomu, proč tam potřebuješ šroubky, kdyžt SPD nepoužíváš, ale budiž.
Když nepoužíváš kufry, tak to prostě něčím zalep. Nějak nechápu, v čem je problém.
asi potřebuje šroubky na přidělání záslepek
Joe-Cube tu někde jinde psal, že jsou to šroubky M4 - to by neměl být takový problém sehnat ...
Tak tomu bych i rozumněla, spíš nerozumím tomu, proč je tak nutné ty záslepky přidělávat zrovna šroubkama, když se dají třeba přilepit.
A když už teda jako musí být ty šroubky, tak proč je zkrátka nejde hledat do Hornbachu nebo do podobného zařízení.
No nic, jen mě to tak zaujalo, že si s takovou triviální věcí chlap neporadí.
Jak může ty záslepky přilepit, když je nemá?
Tak to je pak ale nemůže ani přišroubovat :o)))
....proto shání podložky i šroubky najednou...;-)
No a jsme zase u toho, co jsem psala v prvním příspěvku - prostě nic neshánět a zaslepit to něčím jiným :o)))
Díky všem, potvrdili jste mi moje původní řešení. Měl jsem už ze starého pásku vyřezané krytky a zkrácené šroubky + chemopren ale chtěl jsem zkusit ještě poslední šanci. Nevyšla, tak jdu lepit (a pro jistotu šroubovat). Ahoj.
Existuje nenulove množství lidí, kteří první věc kterou s tretrami udělají je že sundají krytky a namontují kufry, které tam ponechají po celou životnost bot.
Takže jestli někdo potřebuje kus k shimano mt32 i se sroubkama, nechť se zeptá na nějakém cyklowebu a pokud si to přečtu, tak odepíšu že je mám a nepotřebuju.
Jak moc by pasovaly na Lake netuším.
Tak když už je dneska evidentně den blbejch otázek, tak taky si dovolím přiložit jedno polínko...
Na co jsou dobré tretry bez kufrů ?
Spíš akademická otázka, tuším odpovědi, ale stejně si myslím, že je to tak trochu nesmysl a nepovedený kompromis řešitelný jinak lépe.
Ty jsou i na jiných botách, vhodnějších pro chození. Tretry, i turistické, mají chůzi jen jako doplněk. No a pak se dají pevnější "kecky" zkombinovat s vhodnějšíma pedálama.
Ale jak už jsem psal, jen taková volná úvaha - každému co vyhovuje.
Vážení, když už jsem tuto diskuzi vyvolal, chtěl bych ji i ukončit. Záslepky díky Hance (HMS) mám, šroubky jsem si upravil na velikost původních (M5x8mm)a boty jsou jako nové. A k vaším dotazům
- kufry jsem musel ! sundat po výronu v kotníku který se nehojí a záslepky jsem tam našrouboval proto, že tam chci kufry, pokud to půjde, vrátit
- tretry bez kufrů nosím proto, že jsem na ně zvyklý, že perfektně větrají a žádné "botasky Globus" je nemohou nahradit.
Takže díky a Ahoj!