Termín: 24.08.2013
Místo: Břeclav, u Kulturního domu
26. srpna je to přesně 735 let, co v roce 1278 prohrál a byt zabit v bitvě na Moravském poli významný český král Přemysl Otakar II. Pojeďme proto k památníku této bitvy vzpomenout smutný okamžik české historie.
Protože pojedeme přes území Rakouska, doporučeji si vzít OP nebo pas a nějaké Euro na…
Dnes jsem byl zkontrolovat památník - ještě tam stojí. :-) A prozkoumat nějaké alternativní cestičky - přece nepojedeme po hlavní silnici.
Noři zatím v sobotu prší... tak uvidíme.
Do soboty daleko.
Podle zkušeností, při předpovědi takhle daleko dopředu, má škaredé počasí většinou den zpoždění. :-)
Taky na to spoléhám...
Minulý týden jsem byla na dovolené v Rakousku a projížděla jsem tudy vlakem. Tak by bylo fajn si to zopakovat i kolmo.
Nedávno jsem to bral kolmo kolem... :) No, nic moc, jeden šutr u cesty. Já tomu možná nerozumim, ale já na tom zas tak nic moc extrovního nevidim... Když to srovnám s tím výletem na Kokořín... Tam byly aspoň skály, pískovcový... A občerstvení... A co je tady? P*d... :-D
Tak z toho nejsem moc chytrá...snad nikdo nepojede...
Nesýčkuj, určitě pojede.:-)
Má být teplo a bez deště.
Přeložím: chcát bude v Praze a okolí, tady u nás bude hezky... ;-)
Máš pravdu, předsedo. -D
Noři už zase prší... :-(
(Ale je fakt, že v poslední době mám dojem, že Noři mají tak skvělou pověst hlavně proto, že tu předpověď několikrát za den razantně mění a tím pádem se jim aspoň některá vždy trefí.)
No jo, jenžea večer zjistíš, která to byla :o)))
Však právě... zrovna jsem se vzbudila a pokud bych chtěla jet, tak za hodinu musím letět na vlak. A přepínám se tu mezi všemi možnými předpověďmi a furt nevím...
Tak spolujezdec, co jsem s ním měla sraz na nádraží v Brně, má vypnutý mobil, strejdaFido se přesunul do "bohužel nepřijede".... taky jsem vzdala. :-( Snad příště...
Tak si vás škrtám. Škoda.
Taky jsem dělal dešťovou přípravu - nasadil zadní blatník.
Jediné pozitivum zatím je, že jsem našel ztracené návleky na kolena - byly v cyklobatohu v kapse, kde bych je nehledal. :-)
Díval jsem se právě na Aladina a spíš bude pršet ve Vídni a v Bratislavě. Ale je to pesimistický model. :-)
no u Zrzavyho paviana urcite prset nebude,pac tam vyrazim ja!!!! zanechte sledovani oblohy,hur nez v Brdech prset nebude,ne?????
Tak to máš pravdu.
Takže pláštěnky s sebou a jedéééém.
To jsem si o vás nemyslel, že jste takové bábovky. :-D
Nakonec jsme jeli ve dvou, prijel jeden cykloturista až z Olomouce. Sice mrholilo a přeprchalo skoro celou cestu, ale jelikož nebyla zima, tak se to dalo v pohodě.
Celkem najeto 78 km, moc zastávek jsme po cestě nedělali, takže už sedím umytý a najedený u PC. :-)
To je je hezký nápad, udělejme z toho etapovou záležitost, Moravské pole, Bílá hora, Lipany, Chlumec (jen pro sedláky, ovšem) s mezinárodní podzimní vložkou do Mnichova.
Připomeňme si slavné úspěchy národních dějin :-)
Naučná stezka "Naše slavné prohry"? Nic nového, to už mají Frantíci... ;-)
Takže evropská záležitost, z toho bysme mohli vydojit nějakej evropskej grant.
Nevím jak u tebe, ale mě už to programování štve, stanu se eurodojičem.
Jiz brzy, jiz brzy vam panove ta pole i s pomniky zabavi cirkev svata a naslednym prodejem pak treba vedle pomniku u Lipan vystavi nadhernej mekac s kvalitnim obzerstvenim a pekne velike parkoviste na autaky k tomu. Vse doplni dalekohled na desetikoruny a pujcovna dobovych obleku...na konci trasy vam pak cirkev proda odpustek za znecisteni a znesveceni pomniku padlych...:-ú
Tak to Moravské pole i ten Mnichov bude asi v klidu, tak daleko pracky české církve (snad teda) nesahají... Nicméně, to s tím Mekáčem není vůbec špatný nápad. I když teda, osobně bych raději preferoval Burger King; a s Pizza Hut hned vedle... ;-)))
Kdepak, to je špatná prognóza, v rámci multi-kulti obohacování Evropy nebudné žádná prohnilá amerikánská rychloosvěžovovna ale poctivá turecká kebaberie, kolegovi Martisovi se ještě bude stýskat po vypasených katolických buznách /(c) prof. Putna/ až bude flákat hlavou vo zem za hulákání mahomedána z nejbližšího minaretu :-)
Tos mi pripomnel...jestli bude majitel kebaberie tak usluznej a milej jako ten predloni v rakouskem Grazu, tak mne to vadit nebude. Nadlab jsem se tam dobre po ceste z dovolene a jeste dobre pokecal a decka dostala piti od pana majitele zdarma. To se ti od nasich snedych spoluobcanu nedostane.Takoveho pohosteni.Tam si musis spise hlidat kapsy. Mimochodem ,jakto ze jeste v zadnem meste nevznikla zadna cikanska restaurace? Mohli by treba nabizet cikanknu (rozumej uzeninu :-) ) ci cikanskou hovezi peceni a dalsi pochoutky.
Na poctivost církve nespoléhej. Podle zpráv z informačních serverů mají tendenci zrestituovat i to, co jim nikdy nepatřilo :o)))
Bodejt by ne. Vsak i to, co jim papirove patrilo jim zbudoval povetsinou panovnik, tedy clovek zijici z dani svych poddanych.Takze v podstate jim to jiz zaplatili nasi prapradedkove. A dnes jim tak vraci neco, co bylo vzdy statu a oni byli vetsinou jen najemci tohoto. Dalsi nabyli v carodejnickych procesech a na vybojnych krizovych cestach. Potazmo vzato vraci se zde majetek prevazne naloupeny a ziskany podvodem s tim ze o nej byli zlodeji oloupeni zpet statem. Jsem verici clovek, ale kdyz vidim nektere cirkevni hodnostare,jak se na ten mamon tresou...Jan Hus je mel proste prokoukle skrz na skrz. Za staleti se nic nezmenilo. Hus se musi v hrobe obracet.