Blíží se mi další dovolená a tentokrát s Ane jedeme do Jugošky, teda do Chorvatska. Už se tam těším - byl jsem u moře naposledy v roce 1968. A pokud si pořád ještě dobře pamatuju - bylo to hodně vody a byla slaná :-)
Nicméně - štěstí přeje připraveným: jaké nebezpečí v tý vodě můžu potkat? Už jsem si přečetl, že od května do října táhne žralok bílý až do Rieky a že když se s ním potkám (a pokud hned neumřu stresem), tak mu mám píchnout prstama do očí, že by mě pak měl nechat na pokoji... (pitomci, kdo tohle vymyslel :-) ).
Lze se nadít i nějakých jiných nepříjemností?
:-)
Ty už máš zase dovolenou? dej pozor na ježky, když na něj šlápneš, budeš odkázán po zbytek dovolené jen na ležení. Taky se nepotápěj moc hluboko, mysli na svůj pokročilý věk a vůbec celodenní ležení na slunci škodí. jen to koupání ve slané vodě je zdravé, ale zase tam jsou ti žraloci :-) a také sežehnutí medůzou není moc příjemné. užij si to a přivez mi nějakou hezkou mušličku :-)
slabší povahy neotvírat, fotky jsou dost drsný
http://cestovani.lidovky.cz/chorvatsti-potapeci...
Proboha do vody nelez, vždyť do ní čúraj ryby!!!
A navíc je ještě mokrá a studená!!!
Najdi si nějaký příjemný plážový bar s vyhlídkou na moře - tam nehrozý žádný žralok ani úžeh. A navíc budeš mít dostatečný přísun tekutin po celý den :o)))