Textilní suché zipy nalepené na bulpren chemoprenem mi vždycky fungovaly po celou životnost bulprenu za podmínky, že při sundavání bulprenu neškubu za bulpren, ale strčím pod něj ruku a odtrhnu ten suchý zip přímo.
Samolepicí suché zipy mají někdy problém držet na laminátu. Základem je naprosto perfektně ho před nalepení vyčistit a odmastit a po nalepení to nechat chvíli odpočinout. Přídavný trik je nahřád lepidlo na samolepicím zipu horkovzdušnou pistolí. Musí se na to šikovně, je potřeba dát dost tepla na to, aby se na lepidle udělaly drobounké bublinky, ale ne zas tolik, aby se začla tavit a spékat očka na jeho pracovní straně. Takhle nahřátné lepidlo se chytne tak, že nejde urvat, když se při lepení nechtě lehce dotkneš laminátu křivo, už to musíš nalepit křivo, dolů to nejde.
Mám stejnou zkušenost, jen s Ventisitem a laminátovým sedadlem od AZUBu. Na sedadle samotném suché zipy drží, na Ventisitu jsou přicvaknuté několika sponkama sešívačkou ("koněm"), a ty sponky nedrží, ani když je rozevřu a ručně každou zvlášť kleštěma zaklapnu kolem nějakého vlákna ventisitu.
Stačí abych kolo půjčil někomu kdo si při usedání sedne výš než má, a jak se pak posunuje dolů tak oba sucháče od Ventisitu utrhne. Přemýšlím jak jinak to upevnit, aniž by mě to pak tlačilo do zad :-)
Seckym to nedrzii lebo idete na to zo spatneho konca zafixujte to tak ze nasijete na bullpren tricko a gate dost blbo sa to bude obliekat ale dokial sa udrzite na sedacke bullpren sa ani nehne :-D