Zneužiju téma....nemáte nškdo zkušenost s tímto ? http://www.bike-eshop.cz/cykloturisticka-obuv...
Mám sandály přesně tohohle typu, ale zn. Exustar (už se nedělají) a nemůžu si je vynachválit.
Mám je od roku 2007 a slouží bezvadně.
Jediné, co bych jim vytkla je, že se mi vždycky přes nárt vypálí od sluníčka kolečko, které je v letních střevíčkách vidět :o)))
To mně zas tolik nevadí, do lodiček se obouvám jen vyjímečně :))
Já něco podobného sondovala před pár dny tady: http://www.nakole.cz/diskuse/16741-mam-lehokolo...
Pravda, zatím mám dojem, že jediným hmatatelným výsledkem bylo to, že než jsem se rozhoupala zda ano, či ne, tak ty moje vyhlédnuté už v Rockpointu v mém čísle nemají. Takže jako druhá volba byl mě tyhlety taky zajímaly.
ty exustary mám taky. Letos sem prošlapal částečně podrážku, tak to v mokru na hladkým tak povrzává, alejinak to nevadí. A trochu praská zadní pásek, ale jen ta kůže a tkanina to v pohodě drží. Mám je minimálně pět let, a nošeny od jara do podzimu i do potoka atd. Takže super. Kolečko potvrzuji.
Také je nosím od jara do podzimu a projdu s nimi všude. Mě se za tu dobu zatím odlípla jen špička podrážky - tu mám občas snahu přilepit, ale stále se to odlepuje, tak už na to kašlu. Ničemu to nevadí, je to jen kousíček.
Pásky zatím drží všechny v pohodě.
Když už se tady probírají sandály: moje tretry se už rozpadají, a zvažuju výhledově místo nich koupit sandály. Zkoušeli jste ale někdo dát sandály do zimních návleků?
Vloni jsem si koupil zimní návleky (myslím nějaké Force s otvorem pro kufr ale ne pro patu, ať mi tam na lehokole moc nefouká), a v hlubokých mrazech to bylo výborné. Vymrzl jsem jen když jsem zastavil - při styku se sněhem je ten kovový kufr docela dobrý tepelný most :-)
Pokud máte vyzkoušeno: je třeba pro sandály mít větší návleky než pro normální boty?
Přímo požadovanou zkušenost nemám, ale jezdím zatím v trekových sandálech a v dešti jsem přes ně používala neoprenový návlek (vzadu na sucháč). Nefungovalo to úplně ideálně, ale rozhodně to bylo výrazně lepší než nic. S velikostí, jak to nějak natáhnout kolem celé široké podrážky trochu potíž byla, to jo.
Mam SH SD66, na zacatku chvili trvalo nez se noha s botou szila, a bez ponozek mi to rozediralo kuzi, ale pomerne brzo se to srovnalo, pak uz v pohode, jine SPD boty ani nemam.
Jedina vyhrada z posledni doby, kdyz v nich jedu 24 hodinovku, tak pak dlouho brni prsty. Nicmene v jinych botech jsem to nezkousel, takze tezko hadat, kde je chyba. U kratsich (celodennich) vyletu zadny problem nebyl.
Záleží na tom, na co se vlastně ptáš.
Můžu si pořídit samotné SPD pedály a ne boty k nim?
Odpověď: ne.
Když budu mít na kole SPD pedály, můžem si s kámošem na chvíli prohodit kola?
Odpověď: jo, sice se mu na tom pojede špatně, ale dá se to.
Záleží na tom z jakýho důvodu... třeba kdyby si chtěl zkusit "jakej to je pocit vyrazit do terénu na takovym dobrym horáku", tak je to asi krapet o držku. Ale třeba jsem si prohodila svojí silničku (s SPD) za kamarádčino horské kolo, když se potřebovala nějak dovléct domů (po silnici) a byla unavená... nebo mi kdysi (když jsem měla normální boty) kamarád půjčil svoje celopéro s nášlapy (jiný model, ale to je fuk) protože bylo potřeba jet přes terén, já jsem měla zlomenou ruku, a nebyla jsem schopná jednou rukou ukočírovat neodpružené kolo.
Takže v takových a podobných situacích se to určitě dá, ale jezdit na tom v normálních botech "pro radost", no to asi né:-)