S naším koníčkem (koněm) souvisí zabezpečování provozuschopnosti našich miláčků (či tátošů). Některé služby bereme jako samozřejmost,jsou i nadstandardní, jiných se nám ale nedostává nebo jsou nedokonalé ( jak vyplynulo z diskuzí zde).
Jaké služby (dostatečně qalitní), na trhu postrádáte?
(dejme tip pánům podnikatelům a sobě zpříjemněme život
Myčku na kola !!!
Domníval jsem se, Radko, že máš kolem sebe dost blízkých pracovních sil, které to za tebe jednou za čas (přilišná čistota škodí) udělají.
Pokud se k tomu nemají, doporučuji prostudovat instruktážní kapitolu "Jak Tom bílil plot" z knihy
Mark Twaina "Dobrodružství Toma Sawyera".
No vidíš a to je právě to "zdání klame". Moji blízcí mi akorát povolují vyrážet na výlet, i když i akorát je klamavé zdání. Vzhledem k tomu, že na nějaký ten výlet jedu téměř každý víkend, pak od nich skutečně více žádat nemohu. To by mě hnali, kdyby mi pak ještě museli mýt kolo :o)))
Před čtyřmi roky mi sice Ježíšek přinesl ruční wapku, ale ta pro kolo není to pravé ořechové...
Podpořte našeho plzeňského kolegu, kdesi zde sliboval, že by dělal zadarmo ...
(snad to nebyla předvolební rétorika? tady ho známe jako seriózu ...)
To byl Bejbís, ale, že by dělal zadarmo, to si teda nepamatuji :o)))
Ovšem kolo mi klidně umývat může :o)))
Bejbís tady vyžvanil, že dělá zadarmo, ale jenom proto, že je mu trapný nasadit cenu. Ve skutečnosti má ceny neslýchaný, takže od něj nikdo nic nechce. :-(((
V tom případě platí můj původní návrh "mučka na kolo" :o)))
...pardon, "myčka"...
mučka = bejbís + tlaková voda (jistě ti to slovo bylo povědomé, ale nemohla sis hned vzpomenout na jeho význam, viď?
Tak i tady platí: všechno může být překroucené a použité proti tobě, dávej si bacha na písmenka?
Ano psal jsem , že si svou práci nedokážu ocenit, že dělám zadarmo. Ale nepsal jsem, že jsem za to rád.
I když strašně rád pomáhám, to jo, ale jen do té doby, než zjistím, že jsem zneužíván. A mytí kol, to je zneužívání.
Takže na trhu opravdu schází myčka kol. A protože je tu málo žen a nemůžou to všechno stihnout, navíc nejsou všechny okamžitě dostupné podle potřeb, navrhuju zapojit i své manželky a přítelkyně.
Alespoň do té doby, než zjistíme, kde se myjí kola tlakovou vodou. Už jsem o tom slyšel. Ale prý to dokáže vymýt i vazelínu z ložisek kol.
Bejbísi, ty "vrahu kol" :o))) - jakou tlakovou vodu!!!
To je právě to, co nechci - wapkou ti to nechá umýt každá druhá pumpa. Ale to je právě to, co si nepředtavuji. Tlakovka je na kolo to nejhorší - s vazelínou ti to bezpečně vymeje i ložiška a jemný píseček ti to zameje přesně tam, kde to nepotřebuješ.
Cchi myčku, která mi kolo nádherně vypucuje, nepodře a nezničí!!!
To bude pak potrebovat jeste sluzby cyklomasera :) promasirovat tesneni cerstvym olejickem nebo vazelinkou :))
...s tím se, samozřejmě, počítá :o)))
A občas měkký hadr s trochou autovosku,to by člověk nevěřil jak se pak náš ,,milášek" zářivě usmívá.
Pořiď si neoprén a zkus automyčku. Nejen že kolo bude čisté , ale i ty + navíc promasírovaná, kde to za 100,- pořídíš? (jen musíš sundat brýle ma přitáhnout uši k hlavě, aby to nebylo poničeno 8-))) )
Přes neoprén tě to ale zas tak nepromasíruje, jako přes dres. :-)
Tak to už radši vezmu svoje kolo sebou do vířivky, než bych já s ním šla do myčky :o)))
Já bych uvítal, kdyby v turistické sezóně (řekněme květen - říjen) měli cykloservisy otevřeno nejen v sobotu dopoledne, ale i odpoledne + celou neděli. Sice chápu, že i oni chtějí nějaký volno na odpočinek, ale stejně. Dvakrát mě na cestě postihla závada, na kterou jsem nebyl připraven, vždycky min. 60 km od domova - sice jsem to vyřešil za pomoci ochotných cyklistů, ale než jsem někoho sehnal, tak to trvalo hodně dlouho. Od těch dob vozím na delší akce stahováky + bič + 2 duše, takže jsem už soběstačný, nicméně - tu víkendovou službu bych uvítal, už jen pro ten pocit, že kdyby něco...
POjedeš-li pro závadu do Berouna, stav se u Michala (kola U Michala) nemožné ihned, zázraky do hodiny.