Zdravim, nevite nekdo, jestli je mozne nekde v Hradci Kralove zaparkovat bezpecne (pokud mozno i levne) auto na cca 4 dny? Pristi nedeli odvazim syny z Rock for People domu. Chci to spojit s nejakym vicedennim cyklovyletem po Orlickych horach.
Záleží, jak "žádané" máš auto. Obecně snad Hradec nepatří mezi nejnebezpečnější města. Jsou tady dva parkovací domy, ale ani to nejsou žádné trezory.
Myslim, ze Peugeot Partner snad neni hitem mezi zlodeji aut, zle nahoda je blbec. Je to parkovani nekde v centru?
Jeden ten barák je hned vedle takové hlavní obchodní ulice v centru a druhý je pod krajským úřadem pod starým městem.
Já tam ještě neměl potřebu parkovat, takže přesné ceny nevím, z těch jejich stránek moc moudrej nejsem - ale nic jednoduššího, než zavolat provozovateli a zeptat se na konkrétní cifru za konkrétní dobu
http://www.isphk.cz/parkovaci-domy.php
Katschnerka je ten barák u centra, Regio pod úřadem
http://www.mapy.cz/s/7Ira
http://www.mapy.cz/s/7Ire
Doporučuju, sídliště, jedno z těchhle tří parkovišť, http://www.mapy.cz/s/7IqP místa dost, neplatí se tam, auta jsou tam celkem bezpečná, žádné poškozování, krádeže a pokud v autě nenecháš ležet na vrchu kufřík nebo tašku s doklady, tak je to v pohodě.
Pokud je tam bezne volne misto, asi to risknu. Prijde mi to opravdu nenapadnejsi a bezpecnejsi. Drive jsme takhle parkovali auta, kdyz se jelo na vicedenni vodu. Ale to byla jina doba... Dik za tip!
Bez problémů, místa dost, a teď v červenci vůbec, to jsou všichni v Chorvatsku :-)
Parkujou tam luxusnější a žádanější vozy, větší obavy bych neměl.
Orlické jsou také pěkné na ježdění, všude, klid pohoda, cesty příjemné a cest mnoho.
Pokud nebudeš vědět kudy kam a kudy líp, tak klidně se zeptej, myslím, že s rondou je máme už docela slušně procourané :-)
no pokud tam nebudeš parkovat nějakou tatrovku jako já,tak v tom problém nevidím.Najdi si místo sledované kamerou nebo přímo parkovací dům,ty bývají kamerami zabezpečené.jen pozor na zaplacení parkovného,ať nedostaneš botu.
No, no, nedělejte z Hradce nějaké sídlo loupežníků a ničemů. Tisíce aut parkují celoročně na ulicích a zmizí jich jen zanedbatelné promile a poškozeno jich není o moc víc.
A pod kamerama jsou maximálně tak placená parkoviště aby měšťáci mohli lépe vybírat "parkovné", a to ještě ne všechna místa.
Hele, prosím tě, až pojedeš někdy do města tatrovkou, nebo tankem, dej vědět. Já se po Hradci a okolí motám skoro furt, oko mám dost cvičený, ale nikdy jsem si něčeho tak mimořádného opravdu nevšimnul. Kudy tak nejčastěji jezdíváš ?
a co kdyby sis popojel do těch Orliček? Budeš pak parkovat zadarmo např. v Opočně, Dobrušce, nebo třeba v Deštném a zkrátíš si tam cestu na přejezd... do hor to máš z Hradce cca 40 km...
Dobrý řešení. Od HK k Orlickým se to na kole dá, ale je to nic moc.
Psal jsem Ti sve plany do vzkazu. Mozna to nedoslo :-(. Vymyslel jsem si, ze prejedu ve ctvrtek dopo z HK vlakem do Zamberku. Chci prejet Oh co nejbliz podel hranic a z Nachoda na kole zpatky do HK. Musim tam byt v nedeli po 14. hodine. Nejsem si jisty, jestli jsem nenaplanoval trasu moc kratkou na skoro 4 dny a jestli kdyz pojedu podel hranic neprijdu o nejake zajimavosti, ktere bych nemel minout. Kdybych byl rychlejsi, pojedu dal smerem na Broumov a Trutnov. Odtamtud se porad do HK da dojet.
Orlický jsou malý, to co sis naplánoval při troše snahy stihneš za jeden den, když se budeš poflakovat tak za dva dny. Musel bys hodně kličkovat abys měl 4 dny kde jezdit.
Jestli to máš na 4 dny, tak bych to viděl spíš nechat auto třeba v Dobrušce a na kole to vzít Orlickými vpravo až do Bartošovic a pak zpátky třeba po červené hřebenovce a dojet až do Náchoda a tam vlevo bok a přes Peklo do Dobrušky. Tohle bych měl tak na 2 dny a když se budeš hodně poflakovat, turistovat a kličkovat tak 4.
Pokud bys chtěl jet na Broumovsko, tak to je tak na 1,5 dne. Z Náchoda fo Trutnova to není nic moc, spíš otrava po silnicích. Z Trutnova do Hradce jde jet, prokličkovat do Dvora Králové a odtud po Labské 2 podél Labe do Hradce.
Návrh celé trasy máš v obálce, užij si to :-)