Zdravím,
měřím 173 cm, vážím 76 kg a chci koupit nové kolo kolem 25k, chtěl bych CUBE LTD ale nevím jestli v 26" nebo v 29".
http://www.bezvakolo.cz/126005-ltd-26
http://www.bezvakolo.cz/126093-ltd-29
Díkas za vaše názory.
Obecně asi pro tuhle výšku 26".
29" pokud bys to chtěl jen jako bytelnějšího treka.
Také jsem spíše pro 26", znepokojují mě zázory kolegů a nynější moda 29".
Zkus se někde na 29"-ce svézt , třeba názor změníš , jako já ...
Já si názor na 29" nezměnil, já si názor na 29" utvrdil... ;-)
Prostě, 29" NEBRAT!!! :)
Jasnĕ, shánĕj na to galusky :-)
Není problém seženeš:
http://www.specializedsvorada.cz/mtb-galuska...
Co tam máš dál? :-))
Pri tehle vysce je mozne oboji. Ridil bych se vlastnim pocitem a tim, co hodlas jezdit. Zkus si oboje, nebo alespon neco podobneho a podle toho kup.
To jsem nezadaval ja. 8-)
Ale je fakt, ze rozdil 29 x 26 mi neprijde ve vetsine pripadu dulezity. Tedy pro beznou jizdu. V terenu se chovani zacne vic odlisovat.
Kolegynĕ Klika říká, že tříkolka bere nejmíň proudu :-)
Mám 176cm a vážím 76kg. Mám 29" a je mi 32let.
Když bych byl mladý kolem 20.let, tak bych si koupil 26", jenže je mi 32, tak jsem si pořídil 29".
26" je živější v terénu a dá se na ní více vyblbnout. Jenže "fotrovatím", tak dávám přednost před mladičkou nerozvážností jistotě a koupil si 29". 29" je stabilnější v terénu a má lepší setrvačnost jízdy.
Záleží na tobě, co upřednostňuješ. Rozdováděné mládí nebo jistotu?
Jinak pokud jde o 26" nebo 29" k Tvé velikosti, tak jsou pro Tebe obě varianty. Rozdíl v kolech mění jenom velikost rámu v délce, nikoliv ve výšce! Tedy tvoje výška je zde bezpředmětná ve výběru kola!!!
Mne za pár týdnů bude 41 a právě ta hravost a život v terénu je přesně ten důvod, proč 26" ano a 29" NE. Takže o věku a fotrovatění to rozhodně není... ;-)
:-)
Každý podle svého gusta!
Tak teď nevím, jestli si mám pořídit horáce na těch 36", nebo 20". Ale asi se přidám k Bilíčkovi :-)
Dnes jsem zavítal ke Stratílkovi a k Peškovi a koukal jsem, že snad takových 80% horských kol je na 29" kolech.
Jo a Pešek tam má velmi pěkného Spešla za dobrou cenu, slevil 70.000 z původní ceny :-)
To mít nejmíň 30Ah baterie o váze 4 kg :-)
Dnes už většina značek dělá 29" i pro prťavé lidi, takže na výšce postavy z mého pohledu nezáleží, sám mám 172cm. Mnohem důležitější pro výběr jsou faktory kde a jak chceš jezdit. Pokud těžší, technický terén, tak bych ti doporučil 26". Pokud rozbitý asfalt, šotolinu, ne přiliš rozbité polní a lesní cesty tak jednoznačně 29". Co se týče nynější mody 29", nemyslím že je to moda, spíše drtivá část lidí pochopila, že vlastně točivou 26" nepotřebují a stačí jim klidná 29". Sám sem měl několik 26" a až teď sem si pořídil 29" kterou mám poskládanou přesně k účelu kde/jak a je to bomba. Posléze tu dám foto.
Protože jezdím rozbitý asfalt, šotolinu, ne přiliš rozbité polní a lesní cesty tak jednoznačně cyklokrosku. :-)))
Na tohle snad není potřeba horské kolo.
Neodpruzena vidle uz ani na rozbity asfalt. Natoz do lesa. To by pro mne byla denni davka tak 20 km. 8-(
Karbonová vidle toho docela dost vyžehlí. A pokud karbon nemáš, jako například já, tak je to výborná masáž rukou... :-D
Dekuji, nechci. Mel jsem do nedavna na mestskem HT vidli, kterou jsem si sam daval dohromady ze dvou nebo tri trosek. Pobrala jen vetsi razy, na mensi prilis nereagovala. Myslim, ze ale i tak byla lepsi, nez uhli.
Ruce si dokazu znicit i jinak, diky. 8-)
Teď na Drtiči jsme jeli celý dlouhý pohraniční úsek s jedním co jel na obyčejném celopevňáku, docela jsem ho obdivoval, že se do toho na takovém kole pustil, já bych na tom jel sotva do našeho vyžehleného lesa. Kořeny a kameny musel hodně pomalu a některé úseky z kopce chodil. Ale dal to celé i když kvůli tomu kolu dojel hodně pozdě, protože jinak po dobrý cestě i do kopců mu to jelo pěkně.
No a vidíš, ja po celoodpružené 26" šel do celopevňáka 29" a vrním si na balonových 6cm širokých pláštích schwalbe supermoto foukaných na 1,5 baru při mych 90kg. Hlavní ukazatel je kde a jak bude jezdit, bez toho mu tu nikdo neporadíme, protože každý radí to jeho a to je mu na hovno.
A já blbec si myslel že vybírá MTB 26" nebo 29". :-(
Trek je lepší. Horák je pro děti a lesníky