reklama
Město: Praha

Do práce na kole se jezdit pořád, soutěž je za námi a ...

A ještě než se dočkáme výsledků ze soutěžních dotazníků, na které se i vzhledem k široké diskusi kolem jejich otázek v minulém díle docela těším, tak bych si dovolil nastolit takové vyčkávací podtéma.

Minulý týden jsem vyjel směr práce a bylo lehce pod mrakem, zhruba od Kyjí mrholilo, v Libni už docela pršelo a když jsem se doplácal kolem 7,30 ráno od centra a zpruzen zamířil doleva směr Nuselák , tak se spustil takový lijavec, že jsem se rozhodl nastoupit do metra na Hlaváku a srabácky se svézt na Pankrác.

Ten nápad ale zjevně dostalo hodně cyklistů a to k malé radosti ostatních cestujích.
Příslušnou plošinu metra jsme zpočátku okupovali s koly dva , od Vyšehradu již tři. V tu chvíli jsme ji už měli ve své podstatě jen pro sebe.

To mě přivedlo k zamyšlení nad následující otázkou :
Kolik místa pro běžné cestující v MHD zabere průměrný cyklista s obvyklým, ne příliš špinavým kolem ?

Mě vyšlo ,počítaje v to i svou osobu, že zhruba šest až sedm ...

Záleží částečně na jeho pozici ve vlaku a také na ochotě dalších cyklistů si opřít nebo nechat opřít kolo o kolo.
My tři jsme stáli na plošině s koly přísně individuálně, tedy jsme zabrali místo zhruba pro 20 lidí.

Na ostatních cestujících to bylo vidět, pěkně se nahňácali kus od nás.
Nově nastupující , když zjistili že opticky prázdné místo je plné, se taky netvářili dobře.

Proto bych navrhoval, že když se sejde víc cyklistů, tak se zkoušet domluvit o cíli cesty a kola případně vrstvit u sebe.

[ Zpět ]
Datum: 17.06.2013
Autor: újezďák
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: parťačku

Hledám: parťačku
31.03.2025
na ježdění na kole v Česku i ve světě

Hledám: Horolezecká túra v Maroku, v pohoří Atlas

30.03.2025
Ahoj cyklisté! Horolezecká túra v Maroku, pohoří Atlas z Marrákeše. Zpáteční cesta cca 1600-2100 km pronajatým…

Hledám: Horsky prusmyk lezení na kole v Maroku

30.03.2025
Horsky prusmyk lezení na kole v Maroku, v pohoří Atlas. hledáme partnera na kolo. jedeme 1800-2100 km autem.…

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

407 cyklistů (9 přihlášených)

Atlas Mountain Race – marockými horami na kole

Poprvé jsem v zimě letěl s kolem do teplých krajin. Účastnil jsem se bikepacking závodu Atlas Mountain Race v…
Fabulator | 11.03.2025

Rodinný bikepacking končí: Z Nízkých Tater přes Muránskou planinu až do Dobšiné

Po noci strávené na horské chatě jsme se probudili a zjistili, že jedno z kol na mém zamčeném bicyklu bylo…
Kristina | 20.01.2025

Nekonečná bikepackingová dobrodružství: Objevování Velké Fatry

Po návratu z hudebního festivalu, kde jsme s manželem prožili bouři, jsme se vrátili k našim dětem, které…
Kristina | 13.01.2025