Vždycky jsem byl srab. Než abych si své sny plnil, radši se jich vzdávám, namlouvám si, že ve skutečnosti to nebude tak hezké, jako v představách. Ve hledání důvodů, proč to nejde, jsem opravdový mistr, a není lehké mě vyprovokovat k akci. Možná je to i lenost, nevím. Každopádně plán na tuto cestu…
Rozkouskovala jsem si to, takže jsem teprve ve třetině - zatím skvělé! (A věta "ovesou kaši jím střídavě hřebenem a nožem" mi zas připomněla dovolenou, kde jsem druhý den zapomněla ve sprchách hřeben - a zbytek cesty se česala vidličkou, kterou jsem kupodivu měla.)
Moc fajn a díky tomu konci to má iniciační rozměr :-)
Já si kaši dělám večer aby do rána dostala tuhost koláče a dala se tím nožem krájet. Ona mi chutná nastudeno :-)
Děkuji za ohlasy, mile jste mě potěšili, nejsem příliš plodný pisálek, ale rád čtu vaše příspěvky, proto jsem chtěl taky něčím přispět, abych trochu vyrovnal místní nabídku a poptávku.
Jsi dobrej a pointa je mistrovská, přejel jsem to znova, a dám to ještĕ jednou, nejsi pisálek, ale spisovatel, a jsem ochuzen tím, že jak píšeš "nejsi příliš plodný".
Jsem okouzlen tím, jak jednoduše a přitom krásnou češtinou mĕ říkáš: "nesmíš být posera" a nech orla přistát, ať už je iorlem cokoliv.
Dík.
Jindro, ty mě chceš vyprovokovat. Ale se mnou je to těžké. Mě nevyprovokuje kolikrát ani má žena. Jinak máš pravdu v tom, že to hlavní na článku by měl být příběh, částečně podle tvé rady jsem to zkusil.
Pokud Tobĕ Tvoje psaní radost nepřináší, za sebe mohu říci, že mĕ to Tvoje psaní radost přináší, a neskromnĕ bych si troufal odhadnout, že nás bude víc.
Nechci Tĕ vyprovokovat, zapomeň na to slůvko doby minulé.
Já Tĕ čelendžuju (challenge:-)) a motivuju :-), tak se to dneska říká.
A hodně z nás "lajkuje" ;o)))
U mě ve firmě jsou největší motivací sebrané prémie. Celkem spolehlivě to nefunguje. Až budu mít zase nabito, dám si vás do hledáčku. Zatím díky, tahle motivace myslím zabírá.
Tak to je váš šef debil.
Hledej jinej job.
Moc hezký, super. Děkuju. A naučit se italsky mi najednou přijde jako dost dobrý nápad.
Pochvala od mistrů pera hřeje dvojnásob. Jinak já se v životě postupně učil rusky, německy, anglicky a teď italsky, a tenhle jazyk mě baví jasně nejvíc. Devět z deseti cyklisků doporučují.
Človĕče, s překvapením jsme zjistili, že se s tĕma Talianama dá domluvit španĕlsky. Oni tomu rozumĕjí.
Naopak nepřekvapí, že s Maďarem to nefunguje :-)
S Maďarem se nedomluvíš ani maďarsky... Učil jsem se maďarštinu od toho nejlepšího učitele, pana Jiřího Wimmera... ;-))
:-)
umím
világoš šér, snad svĕtlé pivo.
Když číča přišla, nĕco mlela, ukázal jsem na pulitr, a řekl "igen".
Ale taky to už je pár let, možná se pivu už neříká "šér" ( sör)
Možná už to tady bylo:
http://www.dusekarpat.cz/madarsko/madarstina/
ja zase v spanelsku zjistil ze ta jejich rec vychazi z latiny.
Ano, toho "klasickeho vzdelani" ktere mel muj tata na gymnaziu...
To pochopitelnĕ, proto občas rozumím nĕjakém francouzskému nápisu, napsané to vypadá podobnĕ ne-li stejnĕ, ale vysloveno nerozumím.
Třeba jardin - zahrada, španĕlé j čtou jako ch, francouzi ž a jsem hned v loji :-)
Internetové sociální sítě mají nejspíš hodně negativ. Ale třeba pro mě, obklopeného samými normálními usedlými známými, jsou inspirace získané zde k nezaplacení. Italsky se učit nebudu, ale o přistání orla budu přemýšlet.