Dobry den,
potreboval bych poradit - rad bych si koupil nejakou kvalitni, treba i drazsi vidlici na kolo. Mam 2 roky stary model Author Traction a na agresivnejsi jizdu ta pevna vidle fakt neni ono ;o)
Ve vidlich se moc nevyznam, tak bych nerad koupil nejakou, ktera se na to nehodi.
Predem dekuji za radu .. Gus
To záleží na tom, na co ji chceš používat a kolik do ní chceš investovat?
No, rekl bych tak zhruba do 5000,- ale nevim jestli to staci, nebo je potreba vic.
Jezdim rekreacne, ale spise kratsi trasy .. teren: asi nejvic hrubsi lesni cesty, nejaky lehoucky sjezdik, obcas maly skok, ale nic narocneho.
Do 5000,- je podle Tebe dražší...? Fajn, já měl na mysli spíš kolem 10000,- a výše...
Jestli bude potreba, tak priplatim .. rikal sem si, ze na kolo za 15 000,- asi nebude vhodna vidle za stejnou cenu :o) Ale opravdu se v tom moc nevyznam ..
V pohodě, já jsem teď jenom tak nějak přemýšlel nahlas...;-)
Záleží na tom, co opravdu od toho kola chceš. Jestli Ti třeba rám sedne geometrií a budeš na něm jezdit až do jeho konce, případně se rozhodneš ho postupně vylepšovat novými, lepšími díly, tak vidlice asi bude to první co by asi bylo vhodné vyměnit hned... Pak to další. Právě u těchto kol, dejme tomu do 20000,-, ty vidlice nestojí všeobecně za nic... U všech výrobců...
Jak jsi psal o těch Tvých nárocích, tak na to by Ti stačila pomalu jakákoli pružinová, ale tlumená olejem. To vyjde asi od 2500,- výše... Ne všechny jsou ale O.K. Viz různé diskuse o vidlích Suntour zde na Webu...;-)
Také záleží na tom, kolik vážíš...
No, a jediný problém vidím v tom Tvém "občas malé skoky"... Na to oficiálně není stavěná žádná vidlice v této cenové kategorii... To by sis opravdu asi musel připlatit... Ale jestli myslíš občasný skok např. z vyššího obrubníku, tak v tom případě by to měly vydržet všechny... Ikdyž...;-)
Hadam, ze nejaka obycejna marzocchi s 85mm zdvihem by ti stacila. Hlavne at tam neni zvejkacka :) Pruzina, vzduch nebo olej... to uz je v zasade asi jedno. Na bikestore.cz vidim za 5800,- jednu takovou.
Tech 85mm je jen na to obycejne jezdeni, ja mam 105mm a nestezuju si (mozna snad bych brala s ETA).
Dekuju vsem za radu .. a preji pekne svatky! ;o)