Zdravím,
nevíte někdo o cenově dostupném (max 1000, čím méně, tím lépe) dámském zatepleném dresu? Mám trochu problémy s kombinováním oblečení na dojíždění do práce, ráno je pod 10 a odpoledne nad 20 stupňů a já toho už tak tahám v batohu docela dost, takže potřebuju něco skladného. Na začátku dubna jsem jezdila v softshellce, díky které jsem si zničila zip na batohu. Teď různě míchám větrovku, dresy s krátkým rukávem a mikiny, ale protože dlouhodobá předpověď slibuje na část května velmi chladná rána (pod 5 stupňů), potřebuju to nějak upravit. Termoprádlo samozřejmě mám, ale nevím, zda to bude stačit.
Případně máte nějakou osvědčenou kombinaci?
Díky za rady!
Mam osvedcenou kombinaci merino tricko s dlouhym rukavem, tricko s kratkym rukavem a vetrovku (nebo tenky gorac), kterou pouzivam i v mrazech.
Pod 10 °C si pod kalhoty (co najdu v sekaci, ted zrovna mansestraky) beru dlouhe navleky na kolena.
Na kole bych se v tom upekla, ale pro jine prilezitosti (bezky na sjezd, pod neopren do kajaku) pouzivam fliskotriko Teddy, protoze je lehky, skladny a solidne hreje.
http://www.hiko.cz/triko-teddy-zip-dlouhy-rukav...
Používám zateplené návleky na ruce. Když je teplo, stáhnu si je na zápěstí nebo sundám a hodím do tašky na řídítkách. Nohy mám i v chladnu v krátkých kalhotách zatím v pohodě, přesto uvažuju ještě o návlecích na kolena, přece jen je třeba myslet na stáří... :-)
Vozím sebou v brašně návleky na ruce i na nohy. Když je zima fakt se hodí a nezaberou místo.
Jinak mých raních pár km moc neřeším - triko s dlouhým, triko s krátkým a podle počasí buď mikina nebo nepromokavka.
Ty navleky na ruce navlekas pres triko s dlouhym rukavem nebo pod? Nejak mi jejich kombinace s dlouhym rukavem neprijde idealni.
No vzhledem k tomu, že ne navlékám po cestě, tak přes rukáv. Ale nejčastěji je mám k triku s krátkým.
To musis mit ty navleky dost volne, ne? Ja si prave nedokazu predstavit, ze bych si navleky na kolena davala pres neco, tak mi to i u tech na ruce prijde zvlastni.
v cca 95% případů mám návleky na ruce pod krátkým rukávem
někdy se ale hodí dát to přes - přeci jenom pak míň fouká
a látka rukávu není nějak extra silná ...
jako doplněk vozím lehkou větrovku sbalitelnou do malý balíčku
pertexka nebo něco podobnýho v báglu/brašně/kapse moc místa nezabere a docela poslouží
jinak nemít návleky, asi bych šel do bundy s odepínacíma rukávama, ze který se tak udělá jednoduše vesta :-)
Ne volné nejsou, to by to moc nefungovalo. Přes rukáv to nosím vyjímečně, mám na trikách (a teď nevím, jak se to jmenuje), takovou tu díru na palec, takže rukáv zaháknu a nějak to přes něj nasoukám. Ale, jak říkám, většinou je to nouzovka:-))
Nohy mám v teple, vozím klasické ponožky neesteticky vytažené do půli lýtek a v případě většího chladu zimní návleky na kolena, pod kterými se obvykle zpotím :-)
Pouvažuju ještě nad těmi návleky na ruce, splňují můj požadavek na skladnost, možná by šly zkombinovat s nějakou vestou.
Děkuji všem za rady, půjdu do těch návleků :-)
Mimochodem - já jsem loni zakoupila soupravu návleků (na ruce a nohy) v LIDLu a musím říct, že jsou dost dlouhé, velmi příjemné a dobře drží. Docela mě to překvapilo.
Ale je fakt, že tady člověk musí počkat, až budou v nějaké "akci".
já ani ty největší co tam měli nedostal dál než do půl předloktí :-D
Proboha, co to máš za končetiny?!?
Vždyť vypadáš docela normálně?!?
Já mám buď "M" nebo "L" a jsou naprosto v pohodě :o)))
tak dík za kompliment :-D já je zkusil a nic, ale už nevím jestli to bylo L nebo už měli jen malé.
Koupila jsem synkovi (194 cm/ 100 kg) v Lidlu návleky XL a dobrý, pasují.
Dobrý synek (194cm/100kg) hezky česky stavěný ;o) , to já mám doma syna tintítko (182cm/70kg) necyklista, vlastně nesportovec (PC zažranec) :o( ,
no aspoň, že ta dcera se pomamila a je moje krevní skupina :o) a když to jde tak trajdáme spolu. Jo a ty návleky nemám, už neměli musím zase počkat na nějakou akci.