Spíše si zavzpomínám....
Děda pracoval u hasičů, kteří zasahovali u průmyslových havárií (Vítkovice a Nová Huť) a na Prvního máje se chodilo dívat do robot, kde se jinak přes rok člověk nemohl dostat. V 86., kdy mi bylo 6, jsem byl v požární stanici a zbrojovně, kde jsem snad vyzkoušel všechno, co tam bylo. Vzpomínám si na mnoho druhů příleb, které tam měli, od R-U po nejmodernější. Super bylo, že měli v práci rošt a dělali nám karbanátky. Tenkrát jsem se pořádně nacpal...
Tedy spíše vzpomínám na Máj a tuto nevšední podívanou, která mi ulpěla v mysli... :-)
Koukám, že jsem se nepřihlásil pod svým obvyklým nickname...
Kamenice netece, tak jdu zase spat. Az se vzbudim, vyvencim fulla. Mozna ho vezmu i nekam pod tresen, aby neuschl. :-)
Fulla musíš protáhnout pořádným brodem, aby neuschl.
Nakonec jsem si stejne rekla, ze kdyz se mnou nikdo nejede, full jeste chvili vydrzi a radeji jsem se flakala, shledla spionazni film a cvicila 2 h na fletnu, ktere se posledni pulrok venuji bohuzel mene nez fullovi. Nemel me kdo na to kolo vykopat.
Tak to my se na kolo vykopali, ale dopoledne to ve spodní části Orlických vypadalo spíš na ledový květy na oknech než nějaké rozvetlé třešně. A fulla mám furt ještě po celé cimře (vidle zvlášť, kola zvlášť, brzdy v tašce...). Však Bezkydání je ještě daleko :-)
Byl první květen, první máj,
večerní máj, byl lásky čas,
hrdliččin zval ku lásce hlas,
kde borový zaváněl háj.
My máme v práci asistentku Jitunku Hrdličkovou, taková hezká holka to je, tak jsem jí to včera zarecitoval a zeptal se jí, kdy mě jako pozve k tý lásce - a ona se na to jenom smála :-)))
Tradice dodržujeme. Burísek se dneska měl co ohánět.
8-))
http://burisek.rajce.idnes.cz/Kam_na_1._Maje_Do...
A rozkvetlá haluz nikde :o)))
Já si ji domu přivezla
http://vrstevnice.rajce.idnes.cz/130501...
:o)))
svátek práce byl ve znamení práce, oprava prasklé kůlny, byla jsem povýšena na přidavače, míchala jsem omítku, dokonce jsem si mohla i kousek zdi nahodit :-) Já osobně bych povolala zedníka, ale můj muž si to prostě chtěl vyzkoušet, docela mu to šlo. Fotky jsem raději nepořídila, ale stihli jsme i pusu pod broskví, která teprve kvést začíná :-)
Jo, stromy kvetou a voní hezky, ale ono to s nimi stejně jaksi nefunguje ... :) Tradici jsme dodržovali víc jak 10 let - na 1. máje cyklocesta po Českém ráji, to už taky nefunguje. Tak jsem se letos těšila poprvé na 1. máje na sníh, jenže na Mísečkách to už bylo s lyžováním letos taky jinak. Zbýval nápad s běžkami někam kolem Čtyř pánů, ale ráno ani slunce nesvítilo, a protože aspoň nepršelo, přibylo mi 88,8 cyklokm a něco máchovského nakonec taky bylo - zastávka na zřícenině (ale bez noclehu).
Společně s Billickem jsme svátek práce oslavili prací v chřibských lesích. On na skládačce a já na bajku...
A zaskočili jste pod rozkvetlý strom?!? :o)))
Já si zaskočil jen pod jeden, rozkvetlý ale tuším nebyl. Podepsal se mi cca 20 cm podpisem na břiše (napíchl jsem se na větev), začíná se to hezky vybarvovat. No, jak pravila má moudrá žena, pivo z toho nevytéká, takže je to v pořádku... :-)
Jestli jste se stavovali na Bunču tak jste se mohli potkat s mojí ženou. Byla se vyvětrat s kámoškou. Mě, jako správná ženská, poslala ráno do hospody.
Na Bunči jsme se (bohužel) stavovali... Připadali jsme si s těmi zablácenými (nejenom) koly jako naprostí exoti :-D Všechna ostatní kola nablejskaná, lidičkové vymydlení…
Ale jinak nemůžu sloužit, v těch davech bych mozná "nezachytil" ani tebe...