Katastrofa. Vzal jsem fulla, abych otestoval, jestli funguje improvizovane predelani tahu presmykace ze spodniho na horni. Funguje, ale celou dobu jsem mel pocit, ze jedu na snehulakovi v 10 cislech cerstveho prasanu. 8-( Musim si overit, jestli jsem nejel na podhustenem.
Tak dnes na "mestskem" MTB mi to pelasilo daleko lepe. Jen jsem rano lepil. Kolega, ktereho jsem zlakal k ceste do prace na kole se netvaril uplne nadsene.
Jj, dnes to jelo pekne. Ale nepodarilo se mi na rovince na naplavce prekrocit povolenou rychlost o 20 km/h, dotahla jsem to jen k 36 km/h. :-)
Jinak mezi ridici vladla nejaka pozitivni nalada, na palackeho moste jsem dojela u palacaku tramvaj, pak se pravy pruh rozjel a ridic televizni dodavky stojici vedle me, kdyz videl, jak hledam, kudy se tam preradit, me pustil. Pak mi dali nekde, kde nemuseli, prednost jeste 3 ridici, vetsinou s usmevem. A to jsem jeste nezacala jezdit v tilku. :-)
Vlhký
Ráno jsem tak nějak jen otíral brejle, odpoledne jsem jel krátkou, vůbec se mi po těch manévrech v centru po neštěstí v Divadelní nechtěl tamtudy jet. A to už jsem navlhl slušně.
Byl jsem v centru něco vyřizovat okolo 12-13,00 a když jsem viděl ty kolony tramvají tak jsem si opět vzpoměl na staré doby, kdy tramvaje mohly po Příkopech a po Václaváku a od Muzea na Václavák a systém měl nějakou variabilitu a flexibilitu. Dneska stačí jedno lokální neštěstí a centrum je totálně v jeteli... tramvaje stojí.
Jojo, kdeže jsou ty doby kdy před Muzeem byla normální tramvajová zastávka tramvaje jezdila Mezibranskou a z Vinohradské do Bolzanovy a do Karlína. Když se něco podělá v Ječné, je to jako když dopadne atomová puma.
Dávám bod !
A teď si představte tramvaj skrz celý Václavák až na Zlatý kříž, kde jezdí tramvaj od Národní třídy na Nám Republiky skrz pěší zónu...
Glajzna má imho smysl do Jindřišké. Dál bych to obsluhoval jen e-busy. Rychlost tramvají by tam byla děsivá.
Mohlo by to fungovat jako v Brne - tram se kus sine rychlosti chuze a pak zase prida.
Ja bych na pesi zonu tramvaj nedavala.
Proc?
I kdyz, mne to vlastne je jedno. Ale pak by tomu zlepsovaku chybela cast site pro pripad vyluky v urcite casti.
Osobne mi je to vlastne taky celkem sumak, protoze se tam moc nevyskytuju, ale kdyz se tam vyskytuju, tak by mi cinkajici tramvaje v tom frmolu turistu dost vadily, protoze to je vec, na kterou si clovek, obzvlaste s detmi, musi davat specialni pozor, a z uzivatelskeho hlediska to z celkem bezpecne zony dela zonu, kde se musi davat pozor.
dubnový odečet z naší "malé domácí meterologické stanice"
Včera výlet do Středohoří. Z Litoměřic na Třebenice, Podsedice a potom nahoru do kopců, výstup na Oltářík a na Milešovku. Potom přes Lovosice zase do Litoměřic. Bylo to náročné, navíc některé místní "silnice" sjízdné snad jenom na fullu, samé díry a drolící se záplaty. Také by mohli konečně uklidit ty závěje posypu ze zimy.
Tak dneska jsem promok cestou do práce a odpoledne zase z práce. Naštěstí to nebyl studený déšť :-)
Vám teče teplá? Takovou vymoženost měli tuším jen v listopadu 88 na Václaváku :-)
Abych dnes uplne neshnila, zajela jsem s detmi ke Srankam na pivo a nanuky. Ja na bruslich, deti na kolech, takze mam za sebou prvni letosni odbruslene 4 km a jedny Svijany. Deti jeste u Vltavy strili prakem kaminky do vody, usoudila jsem, ze to je nejbezpecnejsi misto a smer na pouziti praku. :-)
http://www.bikemap.net/route/11992405
Ondrejovsky magnet za poceradskym kopcem byl dnes k nevyjeti.
132km avg 25,5 za pocerady to slo dolu a maximální tepy posledních 25 minut. Zmoknul jsem jen trochu.
Prosím tě, to trénuješ na nějaké závody nebo se takhle honíš jen pro svou potěchu a vlastní kondici?!?
Jen tak mě to zajímá, není to nijak důležité.
Na silničce jsou tyhle kilometry a rychlosti normální.
Včera 118km, průměr 24,1. Na cyklokrosce, většinou rozbité okresky, asi 20km v lehkém terému. Jet na o 3kg lehčí silničce po slušném asfaltu, tak je průměr o dost vyšší.
Tak jsem si dnes opět jednou užila ulomený ventilek.
Chtěla jsem jen malounko dofouknout a byla z toho nakonec výměna duše na náměstí v Třebenicích.
Tyhle galuskové ventilky nejsou nic moc pro slabé ženy:-))
Tím pádem jsem přišla o poslední zásobu náhradních duší, takže si jdu napustit lavůrek a lepit ty staré:-))
Nejen pro slabé ženy. I já proto vozím pumpičku se šlaufkem.
No nechci hrát machra, ale jak to prosím vás děláte ? Ulomený ventilek bylo poznávací znamení žákovské kategorie :-) Dorostenec by se šel už radši utopit. A to tehdy stály ty pumpičky za...
Netuším jak je to konstrukčně dneska, ale tehdy se i s ulomeným dalo normálně jezdit.
Ulomila jsem ho za život už potřetí, ale utopit se nepudu. Já už to s těma svejma ručičkama levejma nějak doklepu:-))
A znovu použít to fakt nejde, tím pádem je duše i ventilek na odpis:-((
U některých duší se dá vnitřek ventilku vyšroubovat. Můžeš použít některý ze staré duše, která už nejde zalepit.
Co bejvaly tehdy tyhle ventilky v galuskách, tak po ulomení tyčky s matičkou zůstal ten zbytek tyčky trčet ve ventilku. Šlo to normálně nafoukat, šťouradlem i vypustit (to jsem nikdy nedělal, vždycky jsem píchnul a šlo to jinudy :-)) akorát nešel tou matičkou zajistit a utáhnout. Ale to nevadilo.
Co je na těch dnešních za problém ? Ta tyčka (ventilek) zapadne do duše ?
No mně se ptej. Já tomu nerozumím. Prostě to bylo na dva kusy.
Ale příště ti to můžu vyfotit:-))
Jasně, matička s kouskem tyčky je bokem. Duše pak už nešla nafoukat ? Nedržel vzduch ? Nebo jaký byl problém ?
Čumím tady na horáce, já snad tu jednu kebuli půjdu schválně ulomit, abych zjistil jak to je :-))
Tak ta moje dnešní je v Třebenicích v takovém černém kontejneru na odpadky. Byla to Schwable, něco takového:
http://www.dookie.cz/duse-schwalbe-28-29-extra...
To máš tak. Já umím podle internetu vyměnit duši. A tak vše řeším výměnou. Než si dnes můj drahý spolujezdec všiml, že nejedu, tak byla duše v kontejneru. Pak už mě k té pumpičce nepustil, on asi ví proč:-))
Mne se to už stalo také, od té doby mi duše Kenda na kolo nesmí. Ta tyčka se závitem byla z nějakého bláta a velice snadno se ulomila. Dokud byl v duši tlak, tak to drželo. Problém byl, že stačil při pumpování prudší pohyb aby byl ventilek (ten jeho spodek) vyfouknut dovnitř do duše a bylo vymalováno.
Dobry, konecne jsem dorazil Tomsickovu Jihoafrickou republiku na kole. Pre tim chlapem treba smeknout, na osmikvaltovym, resp. desetikvaltovym cestovnim favoritu zdolat Lesotho, otrocina.
Ty jo, to je borec. Musím si to přečíst. Nevíš, jel do Lesotha vyhlášeným Sani Passem? To je výživná štreka i pro off road:-))
On tam popisuje dve cesty, nejdriv to napnul z Kapskyho na kraj Namibie a Botswany a pak druhej vejlet do Lesotha. Sani Passem z Lesotha vyjel do Natalu. Docela se na to tesil, dochazela mu hotovost. Nemeli tam tehdy bankomaty.
Nádherných 160 km na silničce - cílová oblast masiv Monínce: jezdil jsem po vesničkách, kde jsem ještě nebyl, staré chalupy, dřevěné špejchary, kupodivu silnice ve velmi dobrém stavu. Počasí ok, dnešek prostě vyšel :-)
Takový zábavný, vyrazil jsem až v 15,15 a jen krátký okroužek 38 km.
V Kozovazech zábavná příhoda s vrcholovou prémií, je tam poměrně hnusný sice místní, ale prudký kopec. Tak si tak nějak v poklidu šlapu tou 12 kou a najednou vedle mě supí na horákovi asi tak 13 letej kluk (tak na úrovni penzionu Lony) a dává mě to sežrat řekl bych, že mě předjížděl cca 15-16 kou :)
Dal mi na 200 metrech asi 10 metrů a tak těsně pod vrcholem jsem se zvedl a opět zvítězila pravda a láska ke kolu nad místním ogarem, 100 metrů za vrcholem jsem se ohlédl a už jsem ho neviděl :)
Přesně jsem si vzpoměl jak jsem stejnou věc dělával o prázdninách někdy před 37-40 léty , kdy jsem se na kole Eska prohnal v kopci okolo nějakého cyklisty a dělal jsem že ho nevidím :)
Copak ogar na kole. Horší bylo někdy v prvním roce ježdění po létech válení, když nás v Orlických v kopci naprosto nezaujatě předběhla banda rozdováděných asi desetiletých školaček, nebo v témže roce v Tanvaldě předešla čiperná důchodkyně s taškou (dole nám radila cestu). To je teprv utrpení. A bez satisfakce :-)
Už jsem to tady několikrát vzpomínal. Můj kamarád uměl ty naše kopce na skládačce a občas takhle někoho v kopci zničil. Hlavně tím, že se stále držel těsně za ním a říkal mu: Neřaď, tím se zdržuješ, já také neřadím a jedu tak rychle jako ty.
Pred deseti lety po pulrocnim klempirovani po spitalech jsem se dostal na 69 kilo. S predstavou, ze jsem Bahamontes nebo Van Impe jsem vyrazil rovnou na Jested. Nejak mi to nejelo, na nekolikaty resuscitacni zastavce (u Televizni cesty) me predjelo par kolobezkaru, ktery jsem uz nedojel. Coz me zlomilo, neuvedomil jsem si, ze jsem tou tritydenni spitalni dietou prisel i o par kilo masa.
Bahamontes je už moc dávno, toho jsem neznal.
Tohle bych fakt chtěl vidět (v přímém přenosu):
He landed in a cactus bush descending the Montserra as an amateur and thereafter refused to descend mountains alone, once waiting at the top of a col in the Tour de France for other riders to arrive. He reached the top minutes before a chase group arrived, and famously passed the time eating ice cream by the side of the road.
Obcas pisu, ze nemluvim anglicky, natoz abych v tom desnym tongue :) cet. A prekladac se mnou asi moc nekamaradi.
"Přistál v kaktus křoví sestupně na Montserra jako amatér, a poté odmítl sestoupit hory sám, jednou čekal na vrcholu sedla na Tour de France pro ostatní jezdce, aby se dospělo. Ten dosáhl vrcholu minut, než přijela skupina chase, a skvěle prošel čas jíst zmrzlinu na kraji silnice."
Jako mladý ucho někde ve sjezdu zahučel do kaktusů. Bál se pak jezdit z kopců sám. Jednou vyjel na TdF do nějakého sedla jako první a měl náskok několika minut. Čekal na další jezdce až dorazí. Čekání si zpříjemnil zmrzlinou, kterou jedl na kraji cesty.
Tyhle mladé závodníky jsem si taky párkrát vychutnal. Podle stylu jízdy jsem otipoval jestli vydrží, když jsem usoudil že nevydrží (například když začal pomalu ztrácet rychlost) tak jsem decentně zrychlil, přikradl se mu za záda, on se leknul a zase zrychlil a když už byl uštvaný a vycukaný tak jsem ho před vrcholem stoupání předjel a zmizel v dáli.
No, párkrát jsem to neodhadnul a byl jsem bit ale to už k těmhle vyhecovaným předháňkám patří :)
Taky se takhle občas nechám vyhecovat, akorát mně ti lidi ve většině případů ujedou, prostě nemám to srdce projet kolem skupinky lidí na cyklochodníku rychleji než krokem (obzvláště když je tam i dítě), případně čekám, až se dvě pomalu jdoucí skupinky minou; no a místní ogaři tyhle problémy nemají, takže je vždycky dojedu, oni si zaprasí, já jim dám náskok a takhle se to opakuje, dokud nedojedu větší skrumáž chodců. Dneska byla jedna výjimka, dařilo se mi držet za rychlíkem přes Vyšehradský tunel, jenže pak jel rovně a já doprava, tak to snad byla remíza ;)
Dneska pohodička, ale včera to byl masox. Bahenní (a místy i ještě sněhové) koupele - hřebenovka Bílý Kříž - Slavíč - Ropice - Prašivá. Beskydy opět ukázaly svou vlídnější tvář - (už) nepršelo, občas svítilo i sluníčko, nahoře plus 9, hrkal jsem to v krátkém, mraky až od 1000 mnm...
Dneska skvělý počasí, v parku stále ještě málo lidí. Na Mezní Louce jsem okouk modernu, co dorazila i do našeho pohraničního hvozdu. Úplně nadšenej z nápadu architekta nejsem, ale dá se to přežít ... Rovnou zkrz místní kemp jsem se vydal prozkoumat část Zadní země - Dlouhou úbočnicovou cestu, dříve významnou cestu, kterou jsem ještě nikdy nejel. K ní to bylo vydatný tlačení a hned za ní zase nošení kola na hřbetě :o), ale cesta je to pěkná. Na červený k Malý Pravčický jsem se od jediných turistů dověděl, že jsem dobrej magor, bral jsem to ale pozitivně. Pak na Tokáň zase "ilegálníma" cestama, tam už nebyl vůbec nikdo. Přemejšlim, že si to zapíšu jako "odbojovou" činnost :o)))
http://www.bikemap.net/route/2104715
Dnes jen pět kiláků po svých. Vytáhl jsem nové černé Minimusky. A i v tom bahně držely parádně. Na tempo se raději neptejte.
Když jsem je kupoval, hned jsem si říkal, že až se ošoupou, budou z nich dobré vasrkecky. Je to normální?
V pondeli 50 km, vcera 48 km, navic jsem spechala a nesetrila se, takze si dnes stezovaly nohy, ale chteli jsme se znamymi vyvencit havet, takze 20 km s haveti (Statenice -> Divoka Sarka -> Statenice), a pak jsem se dorazila jeste cestou na flamenko do Prahy. Samozrejme jsem jela na knop, takze zadne leharo, dohromady celkem 53 km. Dnes bych fakt ocenila domaciho masera, tak to jdu aspon rozlezet do horke vany. Doufam, ze si nohy zvyknou, ze jezdim casteji a nemam vlozene dny na odpocivani.
Kdo ma rad pampelisky, tak v Sarce jsem jich videla tak husto, jako nikde jinde.
Vedle Běchovic jezdím do práce zhruba stejnou nádherou :) škoda, že se z toho nedá dělat nafta, nesmrdělo by nám tak Polabí :)
Jinak dneska čistých 40 a dvě zničený kola, nový rekord :(
Napřed prasklý výplet na silničce cca 300 metrů od domova, takže jsem dojel domů, přezul boty, přehodil láhev a nářadí a vyjel na horským. Tím pádem plán na 60-80 km padl a bahnil jsem se převážně polesím za barákem.
Jenže odpoledne jsem vyjeli s dětma na pouť a při návratu jsem kousek od domova zničil plášť, trefil jsem nějaký kus plechu z boku a rozřízl ho a tak jsem domů dotlapal... jediná klika do soutěže je v tom, že jsem loni uschoval ojetý přední plášť, tak jsem to přehodil a doufám že mi to vydrží na cestu do práce, tam hodlám koupit nový....
Jo pěstování pampelišek, to by nám šlo.
Jsem tak zblblej tím, že se pěstuje jen řepka nebo pampelišky, že když jsem předloni narazil na pole s modrými kvítky, nejprve jsem přemýšlel, čím je zaplevelené, než mi došlo, že si to tady pěstuje krteček na kalhotky.
On to taky klidně mohl být bodlák nebo vikev :)
V poli taky casto roste ostrozka stracka a rozrazil.
Vzpomněl jsem si, že to mám nafocené. Takže co to tedy je?
to je asi tohle, svazenka :)
http://www.biolib.cz/cz/taxonimage/id3183/
Měla by to být pícnina, zelno hnojka a medonoska ..
No jo, to sejem na pole jako zelené hnojení, ale nikdy nám to nestačilo na podzim vykvést.
Tohle kvetlo na Cyrila a Metoděje poblíž obce Ralbitz v Horní Lužici.
Jinak děkuji všem zúčastněným za odpověď. Já si z přírodopisu nepamatuji ani jak vypadala paní učitelka. I když mě trochu mrzí, že to nebyl len. Pokazil jsem si hezkou historku pravdou.
Tady v Zajizeří dnes bez deště a docela teplo (13), vykašpárkoval jsem si Čerňavskou Kopu, vyfotil na vrcholu pár zrezivělých kramlí (možná pozůstatek rozhledničky, co tam kdysi stála, možná jen od trianglu) a trochu jsem se zabahnil na singlech (až za uši) - všude tečou potůčky.
Zajímavější bylo středeční putování podél řeky:
1x velký zákrut Smědé-Harta u Frýdlantu a 2x meandry Smědé mezi Višňovou a Černousy.
Ale ten kraj, to je fakt konec světa, továrničky, domy, statky, kravíny, všechno děsně zpustlé a zanedbané, i lidi působí taknějak bezprizorně :o( Všude ještě stopy po povodni 2010. Pár chalup lufťáků to nezachrání.
Mockrát jsem tam nebyl. Ale vždycky mě napadne, že ten náš výběžek vlastně ještě dopadl dobře.
Přitom kdysi patřil frýdlantský výběžek spolu s tím naším k tomu nejlidnatějšímu co v Rakousku-Uhersku bylo. O množství průmyslu ani nemluvě.
Dneska při návratu do NMpS jsem si řekl, že se podívám jak se tam žije menšině - projel jsem si krokem pár ulic, do dvou jsem se neodvážil. Dá-li se to tak říct, výběžek se zalidňuje, menšinoví opálení "domorodci" působí velmi spokojeně a jejich dětí jsou po městečku celé houfy ...
Práce nehrozí, tu nemají ani bílí, volných velkých domů k vybydlení je dost, herny a bary k dispozici v téměř neomezeném množství :o( Co víc si mohou přát?
Jen ti projíždějící zablácení cyklisti působí trochu nepatřičně.
A čtvrteční po skalinách:
PS. třeba někdo pozná kde :o)
To první Luh, to druhé Kelchsteine nad Oybinem?
To první je Hvozd.
http://www.ceskehory.cz/luzicke-hory/img-hvozd...
V druhém máš pravdu.
Tímhle směrem by si měla udělat výlet fyzikářka Burajda, za slunného počasí rozhodně stojí za návštěvu Camera Obscura na hradě Ojvín.
http://www.radiomuseum.org/museum/d/camera...
popořadě: Hvozd samozřejmě, kříž na česko-německém vrcholu, na druhém, čistě germánském je druhá chata a rozhledna. Rychle jsme prchli, soudruzi z NDR slavili Den Otců - navečer bylo najisto mnoho ozdob v álejích :o(
Kelchstein (kalich) je ten tmavý stín vlevo, ten hlavní šutr na záběru, napůl rozštíplý je Vechtr. Překvapila mě velikost útvarů, to jsem fakt nečekal.
Poslední je ferrata Alpiner Grat na hřebeni mezi Ojvínem a Lückendorfem. Byla zrovna dost přeplněná. Docela bych si to někdy zkusil, tchán má vybavení, tak snad příště :o)
Dneska byl den matek.
Fátrtág už byl. Slaví se na svátek Nanebevstoupení Páně (Christi Himmelfahrt), což bylo letos 9. května.
Však jsme tam byli ve čtvrtek, předpokládaje, že sasíci budou všichni v těch jejich Kolbenkách a na kopcích bude volno. Nebylo.
Tak pro jistotu ještě upozorňuji na 20. 5., to mají také volný den. (seslaní Ducha svatého) Jak já říkám svátek holičů:
"Horší ještě bylo:
vždy na Letnice,
jak očistil holič
královské líce,
čekala jej podivná odplata,
nic na stříbře, ale skrze kata
to šibenice!"
Dnes se nám odpoledne začal na obzoru tvořit podivný mrak. Jak rostl, nabíral ošklivou želenožlutou barvu. A pak jsme mu přeci jen neujeli, spadl na nás a podle toho, co zanechal na okrajích louží, bych to tipla na pylový mrak.
Dneska ráno větrných 50 na kole převážně v prostoru Satalice, Vinoř, Čelákovice,Horoušany a odpoledne Dendrologická zahrada s rodinou.
Tam kvetly nějaký borovice tak, že jsme byli žlutý úplně jako asiaté z TinTina :)
Fouklo a vypadalo to,že se valí kouř...
V jednom místě jsem měl docela hezky světle zelený pneumatiky, jak jsem ten pyl nabaloval z asfaltu. No a pak jsem si pár hodin, ač na tohle nijak netrpím, mnul oči a měl jsem v nich "písek", jak kdybych si nablikal svářečkou.
12 °C a skoro setrvaly dest sice neni idealni pocasi na sjizdeni Otavy s detmi, ale nenechali jsme si tim zkazit plany a dnesni pocasi nastesti skore vylepsilo. Takze usek Susice -> Strakonice dobyt. Jen nebylo takove vedro, abych deti praskla, takze nedostaneme plysove krysy. :-(
Sušice Straky na jeden zátah? to ste si to ani nemohli pořádně vychutnat, první noc se tráví ve Střelskejch Hošticích:-) tam se tak krásně večer sedí, poslouchaj harmoniky a kytary apod. Snad se mi tam letos taky odaří dostat, mám to přeci jen skoro za barákem
Dnes jsem podivala klenoty. Fronty cele 2 h,slušne čas :-) Včera neslyšici fronty 4h.
Tak hlavně jestli si nechytila "prezidentsku virózu" :o)))
http://arabice.rajce.idnes.cz/2013_05_13_-...
Na sever od Prahy by chtel zit kazdy....alergik.
Kdyz si clovek ve Vinori otevre okno, je repkovy oder neprecichnutelny. Ale ja nastesti nejsem alergicka a barevne to neni spatne, takze mi 40 km v repkovem raji (navic skoro na lacno) nijak nevadilo. Jen jsem se nejak pretahla a naslednych 10 km popojizdeni po Roztokach a vozeni syna do/z hudebky na nosici me nejak unavilo. To jsem zvedava, jestli nebudu moc lina na vareni vecere. :-)
Já mám dojem, že už ani ta řepka nesmrdí tak jako dřív. Aspoň tady u nás. Nebo možná jsem měl dneska cestou do ČB dobrej vítr, že to šlo ode mně. I když v obou směrech je to dost nepravděpodobný:).
Vůně bude závislá podle toho, jestli pěstujou letní, nebo zimní nemrznoucí :o)
Ta zimní bude asi aditivovaná, ta bude smrdět víc, co??
Mimochodem, co soudíte o Optimal Dieslu?
Docela dobrej, ale jenom pro pětadevatesátiventilový sedmiválce.
Aha:-))
https://www.ceproas.cz/optimal-diesel
Tohle neznám, protože kvůli firemní kartě beru jen u červený. O benzínu i naftě Verva se říká, že mají také snížené procento hnoje. Ale nula tam určitě není (poznal jsem to, když dlouhodobě podfukoval vstřik - to, co jsem vyškrábal a vymyl bylo nepopsatelné). By mě zajímalo, jak by té nuly čistě byrokraticky dosáhnuli. To by pak tyhle čistý paliva ochotně vařili všichni výrobci.
Dosahujou toho jednoduše. V zákoně je napsáno, že musí přimíchávat biosložku (myslím 7%), ale ne v každém litru, ale v celé produkci. Takže dělají ekonaftu s vyšším obsahem biosložky a pak můžou produkovat také čistou naftu. Státní hmotné rezervy se taky dělají z čisté nafty, protože má vyšší trvanlivost než bionafta, lépe se skladuje a při haváriích se lépe odbourává.
Nevím ale všechno co poslední dobou potkávám na silnicích asi jede ve SMR-díčku, tedy na diesel.
Když před sebou vidím rozjíždět nějaký mini či normální vozidlo diesel tak už automaticky přestávám dýchat a v autě přepínám na okruh.
Začínáme připomínat starou NDR,akorát místo dvoutaktní mlhy všude páchne nafta a protože většina evropanů jsou kofři přes vyřazování obtěžujících technologií tak bez filtrů.
V americe jksem něco takového nečuchal a nepozoroval, taky tam nemají problém s polétavým prachem...
Cestou z práce dneska 34 km proti dost citelnému protivětru - jel jsem to o 15 minut dýl, než obvykle.
Vitr muzu potvrdit. Kdyz jsem jela v pet do Prahy, dal mi misty protivitr dost zabrat, udelal tak -5 km/h na tachometru. Jinak me dnes pobavil ridic dodavky na nabrezi Edv. Benese. Ja jela po hlavni, on se pripojoval zprava. Jeli jsme vedle sebe asi 20 metru necelou tricitkou a ja premyslela, jestli zrychli a praskne to prede me, jak to delaji ridici bezne na magistrale. Nakonec jsme se oba na sebe rozesmali, ja zrychlila a on se zaradil za me.
Volno v polovině týdně využito k první letošní jízdě přes 100km. Ze Dvora Králové do Kuksu a odtamtud až domů do Boleslavi - s výjezdem na Zvičinu, přes Pecku, Lázně Bělohrad, Jičiněves a Libáň. Bylo to po větru ale doma jsem měl natočeno 118km. Ke konci jsem už byl docela grogy ale vzpamatoval jsem se rychle.
Ano, Zvičína je skutečně pěkné místo s příjemným výjezdem ze všech stran, taky si tam občas zaskočím.
Dekuji dobrovolnikovi, ktery mi nedobrovolne vcera rozrazel vitr z Roztok na Podbabu. Dlouho jsem za nikym nejela a prijemne to bylo, je to fakt znatelny rozdil oproti solo jizde. Pak me ovsem stesti opustilo a po dvou letech jsem se vyflakla na mokrych tramvajovych kolejich, takze jsem pak pres ne jezdila vsude radeji dvakrat pomaleji nez obvykle.
To jsi mi připomněla jednu pozdně mladou dvojičku na kolech pár kiláků od Týniště. Předjížděli jsme je s bráchou a usilovně tlačili proti dost silnému větru. Ačkoliv evidentně patřili k sobě, maník ji galantně ponechal svému osudu a pohotově se za nás háknul. Střídat se mu nechtělo a na kraji Týniště pak na ni čekal :-)
Jo a koleje jsou svinstvo. Mě ukradly kolo v Rychnově. Z ničeho nic jsem doskočil na všechny čtyři :-)
úžasné ráno, trochu pršelo a jak do toho zasvítilo vycházející slunce tak udělalo krásnou duhu. Tak hezkou, že jsem si ji jen zapamatoval, místo toho, abych ji vyfotil,:-)
Líbilo se mi to tak moc, že jsem si ani neoblékl pláštěnku a nechla jsem ten déšť na sebe padat celou cestu a připadal jsem si jak v pánovi prstenů, kde ent Stromovous posílal hobity stoupnout si na déšť, aby krásně rostli :-)
Při ranním lijáku to vůbec nevypadalo, že navečer bude příjemná 18 km projížďka ...
Jojo nevypadalo to , tak ráno zahrada, sázení s nejmladším zahradníkem , velké čištění a seřízení všech kol, odpoledne projížďka s nejmladším klasika minule jsem prorazil plášť, tentokrát praskl výplet na horským...
v 16,15 jsem už za krásného počasí vyrazil na krátký švih na silničce, 70 minut 33 km a domů posekat už uschlou trávu..
Krásný den, navíc prostřední syn přivezl tři medaile z turnaje....
Marně přemýšlim, pro koho je určená ta zelená lávka, značky nevypadaj jako "dočasné". Že by pro jezdce na koních, nebo motorkáře?
Ta značka mě přijde přidrátovaná, soudě dle pásek typuju že lávka prodělala celonátěr...vidíš ty stopy vpravo jak to lidi objížděli ?
To přidrátování mi uniklo, nojo, no ...
Značky tam jsou už hódně dlouho. Lávka sice prošla nedávno rekonstrukcí, byla i bez plechů, ale značky s tím myslím nesouvisí. Taky nejsou dodržovány. Kdyby aspoň u nich byla šipka, že platí pro pravý jízdní pruh.
Na té trase je nedaleko ještě jedna nedodržovaná značka. Můžete zkoumat, zda byste sesedli :)
Úřady s přitroublejma úředníkama mají starost o naše bezpečí, stezka je příliš blízko vody, tak co kdyby náhodou ...
Tady je foto z opačné strany, pár metrů jiný povrch, který tam byl i před změnou turistické cesty na cyklostezku. Možná tam je třeba sesednout, potkáte-li širšího cyklistu. Schod tam není, ale zase o kus dál je třeba projet (pěší přeskočit) potůčkem (nebo dvěma)a tam už značku nedali :) Je tam hezké projetí podél vody, ale krátké. Dál o bezpečí cyklisty dbáno není, dál proti proudu řeky (když nezvolí cestu oklikou přes velký kopec) musí po E 65.
Tohle je kde?
Naproti E 65.
To jsem pochopil, ale netuším, který úsek z těch 3.713 km mezi Malmö a Chanii to zrovna je.
Donedávna jsem netušila, že jezdím po silnici, která vede ze Švédska do Řecka. Jako cyklista bych ji stejně nemohla projet celou :(, ale úsek mezi Malou Skálou a Železným Brodem (nebo někdy i kousek dál směr Švédsko či Řecko) využívám, je to rychlejší (i když v provozu)než ten kousek cyklostezky mezi Malou Skálou a Líšným.
Tohle už je lepši :-)
Ta cesta podél řeky je v célé délce z ze Skály do Brodu? To bude asi něco hodně nového, že jsem ji tam před časem nezaregistroval. Ten povrch se mi zdá být hodně nerovný a hrbolatý, než tamtudy, tak pojedu radši po silnici nebo přes Koberovy.
Píšu - jen do Líšného (tam neuhýbat doprava nahoru, jet stále rovně podél vody, kdo chce na Brod), z Líšného po E 65 - lepší, nebo teda asi 3 km do kopce k Suchým skalám a pak zas dolů.
Povrch je dobrý, ale ne asfalt, jen těch pár metrů máš sesednout, abys nespadl do vody :)
Tak to jo, já to pochopil tak, že to je v celé délce až do Brodu.
Já jedičkové silnice moc nemusím, ale už jsem párkrát jel po téhle desítce ze Splzova do Brodu, ale vždy jen o víkendu, kdy jezdí minimum kamionů, tak to ještě šlo, silnice až tak úzká není, osobák pohodlně předjíždí.
Odpoledne jsem vyrazil do Čelákovic kde odpoledne hned po sobě hrál Myšík a Fast Food Orchestra. Když skončili, vyrazil jsem na Brod a z něj Přišimasy, Škvorec.... Nádherný nový asfalt, extáze. Ale abych se moc nenamlsal, pokračoval jsem do ze Škvorce do Dobročovic. Volekrávo, tomu říkaj silnice? Z mírného kopce čtyřicítkou po tankodromu... http://goo.gl/maps/X5qZh Jednu díru hnusnou díru jsem trefil a překvapilo mě, že plášť zůstal celý.
No a cestou z Kolodějí do Vladivostoku zákazovou B8 http://goo.gl/maps/GnYH7 . Chvilku jsem dumal jestli to myslí vážně... Tak jsem tedy v údivu slezl z kola, ten metr kolem značky prošel a zase pokračoval.
Dohromady hezkých odpoledních 90km.
Ze druhe strany:
http://goo.gl/maps/AbH7R
Kus zpet:
http://goo.gl/maps/Po0K4
Takze po panelech vedle. Tenhle usek uz jsme tu probirali davno. A znacene to tedy opravdu moc dobre neni.
Na druhou stranu tantudy celkem cile jezdi auta, busy, nakladaky a silnicka moc siroka neni. Kdyby misto panely byl asfalt, asi by presvedcili vice cyklistu. A to znaceni samozrejme.
Tak to máte dnes o 2 míň než já..
Škvorec Dobročovice je nejhorší tankodrom, již jsem o něm zde na kole psal loni, po zimě a po té, co tama vedla asi 4 měsíce objížďka Škvorec-Úvaly, je to konec světa pro žiletkáře.
Vlastně jsem psal i o tom novým asfaltu, no uvidíme, před dvěma lety udělali velmi podobný mezu Žernovkou a Štíhlicema a už se to začíná bortit...
O týhle značce mezi Kolodějama a Újezdem jsem už taky psal, kdysi tam jedna kráva sundala cyklistu do příkopy a tak to tam dali.
Navíc oblíbené místo místní městské policie,
stojí tady za tou lípou se skůtrem a lapají
https://maps.google.com/maps?q=kolod%C4%9Bje...
Když tam buzerovali handbikera tak jsem jim slušně vynadal...
Dnes jsem mela odpocinkovy den, ale abych po noci stravene potloukanim se po Praze a posedavanim s kamarady nad divnymi papiry a namahanim sede kury mozkove neusla, zasla jsem si objet MZV, madarske a slovenske velvyslanectvi, aby me za orazitkovany papir pustili na piknik v zahrade u polskeho velvyslanectvi, kde jsem se za jejich naklady neuveritelne napraskla spoustou dobreho jidla. Ted jeste vyzvednout deti z oddilu, odkutalet se domu a neusnout driv, nez dam detem neco k veceri a donutim je se vykoupat.
Něco k večeři si najdou a neumytí nevadí.
Tak dneska jsem se vrátil z čtyřdenního toulání po Písecku a Orlicku - perfektní počasí, až na ten vítr ve čtvrtek a v pátek. Na Žďákovském mostě jsem byl už nejmň 50x, ale teď ve čtvrtek jsem ho poprvé šel pěšky vedle kola - ty poryvy byly tak silné, že by mě to shodilo na silnici :-)
Práskni na sebe, kolik jsi toho celkem ujel...
To není podstatný :-))) (ale dost), hlavně, že v pátek večír dorazila Ane a dali jsme si spolu krásnou sobotu - mimo jiné vynikající latté se zákusky v cukrárně na píseckém nábřeží u kamenného mostu, to bylo vynikající! A pak jsme vyjeli z Písku nahoru směr Tábor a na kopci proti nám šlapala Ildi :-)
Lesy, lesy, samé lesy.
K tomu trochu poezie:-))
Koukám, že jste byli "u Čapků" ve Strži.
8-)
Jj, krásnej klid. Jen velitel volil poněkud bahnitější cesty, což ovšem nevadilo, protože mi nakonec dopřál kolomyčku. Takže zejtra můžu namydlená - navoněná do města:-))
Za obrázky se omlouvám, ten pidifoťáček jsem vyhrála, ale fotit se s tím asi nikdy nenaučím:-((
Dnes jsem dostal nápad zajet si na Bunč v Chřibech. Takže motání po cyklostezkách ze Strážnice až do Staráku, pak na Salaš a na Bunč. Nahoře foukal takový vítr, že mi to vyfouklo gulážovku ze lžíce na rukáv a na batoh, který ležel vedle. :-)
Zpátky to moc nejelo, až do další hospodské zastávky u Leteckého muzea v Kunovicích. Po tom uzeném se zelím a knedlíky se už pak jelo parádné.
Takže to dalo 181km a s včerejší skorostovkou, mám 280 za víkend. :-)
Taky zajímavý nápad :-) a slušná dávka.
Letošní první dlouhá vyjížďka byla na mojí oblíbenou rozhlednu Weifberg. Tam jsem to vzal po stezce na Žandavu - tak plnou jsem jí ještě nezažil, minimálně 10 dvaceti až třicetičlenných skupin, spousta německých důchodců (ti nejslabší na elektrokolech). Už v Děčíně jsem viděl rakouský bus který zrovna vykládal skupinu bikerů (barevný dresíky, fulíky cannondale apod.). Jestli jeli taky po stezce na Drážďany ...
Pak ze Žandavy podél Křinice, dost velký provoz, tramvaje v protisměru (i nějaká nová červená, hodně stará), nakonec jsem byl rád když jsem za Neumannovým mlýnem opustil hnusnej asfalt a vydal se do lesů :o)
A pak ty výhledy z rozhledny na pidikopci!
Do "zaujalo" by patřilo tohle:
- borec, co mu nestačí obyčejné rohy na řidítkách.
- český poutač na technickou památku
- dvojice megalaviček z jednoho kmene, prý mají délku stejnou, jako je výška rozhledny na kterou je z nich výhled.
No to víš Pfingsten, ještě dneska jich bude všude plno, když mají volné pondělí.
Weifberg, to je i moje oblíbená. Už je přístupná až nahoru?
Rakušáci určitě jeli na Drážďany, kdyby chtěli jinam než podél Labe, myslím že by zvolili jiný výchozí bod. Jedině, že by tu rovinku někam do Schöny brali pro zahřátí.
Včera http://arabice.rajce.idnes.cz/2013_05_19...
Zaporne jen asi 30 stupni °C ,nemam rada 30°C na peši. Party rikali spokojeni slunce,nevadi 30°C.
Tak dnes mi nedalo auto přednost, rozprskl jsem se o auto. Zlomené není nic, jenom tak 8 modřin... Naštěstí jsem do něj vrazil v rychlosti kolem 20-25km/h.
Když jen modřiny, tak to je výhra, to mělo být v rubrice co potěšilo :-)
To je fakt. :-)
Stačila 1s a místo xichtíku na skle na spolujezdkyni řidiče v autě bych skončil pod autem...
Ta z toho byla ze všech nejvyplesknutější... Asi jsem nevypadal cool, když jsem stíkal po skle. :-)
Gratuluju k preziti. Kde to bylo?
Zdiby motorest. Když jedeš z Klecan na Zdiby, tak motorest mezi dvěmi kruhovými křižovatkami.
Jel proti mně a zatáčel k motorestu. Myslel, že to stihne zahnout...
Hele a volali jste policajty nebo jsi to nechal být?!?
Nevolali. Zvedl jsem se, byl jsem v poho, kolo bylo od pohledu v poho (jinak je v poho), tak jsme se rozešli každý svou stranou...
Doufám, že jsi tomu blbovi alespoň vylepšil stěrače a srovnal zrcátka
Nikoliv, kouknul jsem na něj a viděl strach v jeho očích. Tak jsem řekl, že jsem v poho a ať si příště raději dává ještě většího majzla.
Byl to ten typ řidičů, kteří si budou příště dávat velkého majzla.
Nejspíš ano, já bych byl taky dost vyděšený.
Mě se před pár lety stalo něco podobného, jen to bylo obráceně, kdy paní sjela na kole ze šikmého chodíku přímo na kapotu mého auta, nic se ji naštěstí nestalo, jen malá odřeninka na noze, ale od té doby tam koukám i za roh jestli zase někdo takový zase nejede.
Tak to je superdebil, jestli Te fakt videl. A jestli jsi byl zlutej, tak Te snad nemohl nevidet.
Měl jsem na sobě reflexní vestu... :-)
Nu, odhadem měl přes 70 roků.
A co kolo, přežilo také?!?
Jsem přímo do něj narazil, tedy jsem dělal kolmici k autu. Měl trochu promáčkle přední dveře spolujezdce. Při nárazu mi vypadlo zadní kolo z rámu, ale zůstalo zachycené na řetězi. Naštěstí se kolu nic nestalo...
Spis nez o cloveka, bych se v tuhle chvili bal o material. Z toho, jak to popisujes jsi sam asi opravdu zadne skryte vnitrni zraneni neutrpel, ale u kola bych byl opatrnejsi. Zvlast, kdyz Ti narazem vypadlo kolo.
Ne ze bych Ti to pral, ale asi bych si daval hodne pozor na nezname vrzave zvuky z ramu a zkontroloval, jestli nevznikaji prasklinky v laku kolem svaru. Jestli mas pevnou vidli, snazil bych se nejak pomerit, jestli nezmenila zavlek.
Dneska cestou do práce jsem měl nějak utahaný nožičky... :-)))
Na E55 jsem byl teď ráno svědkem, jak se srazila dodávka se srnou - byla zalehlá v krajnici a pak asi náhle vyběhla přes silnici. Srna bohužel zahynula, ale spíš to píšu proto, co to udělalo s tím autem - vepředu díra jako kdyby tam bouchnul granát.
cestou do Prčic jsem musela lehce přibrzdit, přebíhaly dvě srny přes silnici :-)
Jo, to je základní pravidlo pro řidiče, kde přebíhá jedna srna, poběží i druhá ;)
Spatne pravidlo. Rikal jsem to mlademu a on to vzal za dane. Tu treti jsme minuli jen tak tak. 8-)
Základním pravidlem je, že divoká zvěř a tramvaje nedodržují pravidla. Já taky kdysi myslel, že když uprostřed lesa jela jedna tramvaj proti mě, další musí jet ve stejném směru jako já (jednokolejná trať s předáváním žezla). Ó jak jsem se mýlil.
Tak zas další sobota s projížďkou v dešti, obávám se, že si na to tak zvyknu, že až bude jednou v sobotu sluníčko, zavřu se do sklepa a počkám, až to přejde ;)
Dnes jen nějakých 60 km, hlavně teda průzkumných, východní a severovýchodní Prahu moc projetou nemám, docela jsem byl překvapen, kolik hezkých cyklostezek už tam je (a má to potenciál na další, u mnoha opuštěných chodníků kolem čtyřproudovek by stačilo jen označit značkou). V Xaverovském a Klánovickém lese mokro, občas to vypadalo na lodičku do lesa a ne na kolo. Z Klánovic do Klecan po trase Pražského kola, dobře značeno, ani jsem nepotřeboval mapu.
Zpět návrat podél Vltavy, konečně jsem si projel novou cyklostezku, potkal jsem tam jen pár běžců, jinak prázdno, to počasí má něco do sebe ;) Bonbónek na závěr, úplně prázdná Trojská lávka, na druhé straně na břehu auto městské policie pěkně s výhledem na lávku, asi číhali na cyklisty, kteří na prázdné lávce v tom dešti nesesednou. Prostě pomáhat a chránit.
Tak jedu kolem půlnoci z Roztok na Husinec a kolem lomu klasicky po cyklostezce. Vidím kaluž, tak ji chci jako obvykle profrčet. Hle, ona to byla vylitá Vltava... Po kolena ve vodě.:-)
To je škoda, že nemáš fotku :o)))
Mimochodem, nechtěl si náááhodou napsat z Řeže?!?
To spis z Klecanek, kdyz kolem lomu.
Jo, jasně. Já brala tu podobnost R/Ř :o)))
Jo,jo... Lucka má pravdu. :-)
Po obědě nás vytáhlo sluníčko, tak jsme jeli s mladým do obory k hájence krmit divočáky. Mladý z nic byl nadšený a taky z toho, že mohl vyzkoušet nový dres. Pak se najednou ochladilo a začalo pršet. Tak jsem ho nabalil do všeho oblečení a jeli se schovat do seníku. Aspoň že jsem plný batoh hader nevezl zbytečně. Po chvíli čekání jsme to vzdali a pokračovali v dešti domů. Samozřejmě, že těsně před dojezdem pršet přestalo. Takže krásných 23km.
Sluníčko... sluníčko... připomeň mi, prosím, co to je?!? :o)))
Asi jsem padlovala, boli me zada, uvitala bych masaz. Flajsky potok od prehrady docela pekny, ale strasne moc vrbicek. Muglitz slusny, pekne vlnky, primerene valecky, trocha adrenalinu, jestli v te debilni navigaci opravdu neni zadna nejetelna hnusarna, valilo to dost svizne. Za to ctyrkove misto, co jsem krasne projela hlavou dolu, ale pak nezvedla, se fakt stydim. Vubec netusim, co jsem plasila, kdyz jsem pak dala dva eskymaky rychlosti blesku. Ale zacinam se citit celkem rozpadlovana, doufam, ze bude jeste nejakou dobu prset.
Před půl hodinou jsem u Olšanky potkal dva kajaky.
To uz Vltava vystoupila tak vysoko? Ja zatim jen slysela, ze je pod vodou jez a silnice v Troji.
Troja dnes kolem 15:00 - byl jsem zachraňovat loď: http://www.flickr.com/photos/94236292@N06/sets...
Uf! Dneska to bylo fakt náročné.
Celkem 584km, osm vlaků a šest přestupů. A jen 2x 5 minut zpoždění. :-)))
A místy svítilo opravdu sluníčko.
Probůh, kam jsi cestoval?!?
Odvážel jsem syna domů. Z Břeclavi do Ždáru nad Metují a pak sám zpátky.
Už jsem to nevydržel a i v dešti vyrazil kolmo zkontrolovat, jestli bude ráno město průjezdné a taky trochu do lesa.
Ve městě Labe i Ploučky lidi vyklízej garáže, ti co budou zřejmě odříznutí zas navážejí zásoby. Plavba pomocí tažných i tlačných remorkérů stěhuje všechno plovoucí do zimního chráněného přístavu. Divim se, že město nechalo mola na místě, ty se asi utrhnou. Možná nečekali, že to bude tak velký. Hasič mi tvrdil, že mají předpověď na 11m. To už neni sranda. Ferox urychleně nakládá své nádrže v přístavu v Loubí na vagóny a když jsem se vracel, zrovna hasiči a Technické začali stavět mobilní zátarasy v mezerách našich zbrusu nových protipovodňových zdí. Naštěstí zvítězil rozum, ještě dopoledne totiž vydal magistrát informaci, že právě dokončované ochranné zdi nelze použít, protože ještě nejsou zkolaudované - na webu deníku za to sklidili spoustu nadávek.
Máme teď stav 6m a po Labi zatim plujou kmeny a různý bordel, zítra odpoledne se zajdu podívat, jestli neproplouvaj Hradčany (nebo alespoň vozy metra) :o)))
Sasíci mají v předpovědi pro údolí Labe to nejvyšší varování před srážkami (od nedělního rána do pondělního poledne až 130 mm) a až jim k tomu přiteče to Labe od vás a vilémovský potok od nás, tak to bude v Schandau pěkné nadělení.
Mám na Labském nábřeží tchyni,teda doufám,že ji tam ještě mám.
Labské nábřeží směrem k Přípeři by mělo být preventivně evakuováno. Na druhou stranu, k Podmoklům, nic nehrozí.
Labe je těsně před rozlitím, ale stoupá jen pomalu.
http://mmdecin.jaw.cz/kamera1a/webcam.jpg
Ale ani pak žádná katastrofa, pamatuju jak jsme jako kluci jezdili na kole vodou na parkovišti před "Atlantikem", dnes tedy před knihovnou - na snímku vlevo. A určitě to nebylo jen jednou :o)))
Dobrý... Sice jsem musel objíždět a šlapat přes Postřižín na Zdiby, ale díky počasí bylo i málo motoristů. Cestování bylo svižné, vítr nebyl nijak silný. Déšť mi nevadí.
Jinak má oblíbená cesta do Prahy kolem Vltavy je pod vodou (někde hodně, alespoň co jsem viděl při výjezdu z Kralup)...
Jinak jsem vyzkoušel igelitové sáčky na boty. Výborná věc! :-)
Mikroteny se ale nedávají NA boty, ale DO bot, na ponožku.
Promáčení tím sice nezabráníš, ale zabráníš promrznutí.
:-)
Tedy boty-->návleky na boty--> sáčky
A měl jsem suché nohy až do Prahy. :-) Ještě to budu muset trochu vyšperkovat, neboť jedná noha mi v Praze navlhla.
Aha, já návleky nepoužívám, takže dávám ponožky - sáčky - boty.
Anebo sandály na boso, ale na ty není počasí.
Sáčky jako horní vrstva se mi neosvědčily, protože se poměrně rychle roztrhaly.
Návleky jsou super věc. Si říkám, že bych mohl ještě něco vykoumát s gumákama. Nějakou tu inšpiraci mám, tak po výplatě se na to vrhnu. :-)
I Když jsem uvažoval, že bych něco spáchal s botama pro potápěče. :-)
Není nad to mít nohy v suchu a teple (od kotníků po hlavu mě sucho nezajímá).
Já si zrovna pod vlivem počasí koupila neoprenové ponožky. Teprve došly, ještě křestem ohněm, teda vodou, neprošly. Ale do bot se vejdou, to jsem zprubnula.
Nad tím jsem taky uvažoval, jenže boty budou vevnitř mokré... A to nemám rád.
Chci něco, co bude "vnější a uvnitř noha s botou.
Mokrá bota mi nevadí, když je noha v suchu. :-)
A vnitřní strana ponožek je z jakého materiálu?
Goracovy boty s nejakymi navleky, aby neteklo horem, by Ti nestacily?
Zvažoval jsem neoprenové boty a maličké dírky pro šrouby k uchycení zámků, abych mohl do neoprenů i s botou.
http://www.esnakesub.cz/neoprenove-boty-comfort...
http://www.esnakesub.cz/neoprenove-boty-comfort...
Ale spíše výřez pro zámek...
Hele, dobré voděodolné boty mají jednu velkou nevýhodu - jak se dostane voda dovnitř, nepustí ji ven...
Právě kdybych měl výřez jenom pro zámky zespod, tak tudy by popřípadě odtíkala... :-)
To jo, ale to bys to pak musel proříznout skrz naskrz a zase by si tím otvorem vodu odspodu nabíral. Nebo jak by jsi to pak chtěl utěsnit?!? Silikonem?!?
Jak mám návleky, tak všechny na kolo mají otevřenou podrážku a mají tam jenom nějaký pásek, aby držely a po obvodě boty gumu. Zjistil jsem, že když budu minimalizovat otevřenou botu zespod, tak o to méně se mi bude dostávat po obvodě boty voda zespod. Proto jenom díra skrz na skrz podrážkou pouze pro zámek...
Tak takovou mám představu.
Jo, tomu rozumím, jenže zevnitř to pak musíš nějak utěsnit, aby ti voda nešplouchala do boty. Stačí i malá netěsnost a voda se ti dovnitř boty dostane. Zvlášť když s ní projdeš nějakou mokřinu.
Měla jsem to u jedněch bot a nebylo to nic příjemného.
Jj, přesně tak. Jak mrznou nohy a ruce, tak je zle.
Jinak jsem ještě zvažoval potápěčské neoprenové rukavice...
Jo tak ty začínám zvažovat rovněž :o)))
Mikroteny nebo igelitový rukavice od benzínky jsou dost nepohodlný.
Jsem vyzkoušel...
Neoprenové rukavice Elaskin 2mm Beuchat.
Jo, ty mě právě tady v té debatě taky napadly. Že když už jsem v těch vodáckých potřebách kupovala věci na kolo, že ty rukavice jsem měla přihodit taky. :-(
Představa je taková, že v dešti klasické cyklo-bezprsťáky a nahoře neoprenky.
Ale na kole jsem to ještě nezkoušel...
Mám neoprenové zimní cyklistické. Už je mám dlouho, ale skoro je nenosím. Značka Nalini, ješté s nápisem Banesto. :-)
Ale v tomhle počasí stačí bezprsťáky.
V neděli na mobilu jsem se dočetl, že prý v Čechách nějak vydatněji prší.
V Beskydech nám v sobotu taky divně pobrekávalo a tak jsme z pelechů vyhlíželi zlepšení. Po poledni jsme vyrazili do bahenních koupelí. Čvachta to byla náramná a poježdění hezlé. Kudy jsme rajtovali snad upřesní Heky, nebo Lelek. Já se jen nechával unášet davem. Nejhezčí na tom ale byl návrat. Chata na kopci, cca 860 mnm a snad ze všech stran se k ní startuje z nějakých 500 - 550 mnm :-)
V neděli počasí od rána parádní, teplo, sucho, bahníčko v kalužích od soboty vydrželo. Projeli jsme kus trati nadcházejíciho Drtiče, naládovali se na Bumbálce a pak si i zahráli na zbloudilý partyzány na "vyhlášené žluté" :-)) Tam pak už přišla nějaká voda, která s přestávkama teče asi až doteď.
V pondělí ráno jsme zkonstatovali, že to stojí za nic, já s Lelkem a Bilíčkem jsme odjeli domů, Heky zůstal doléčovat virózu a pak si taky s odvalil k domovu. Sice ještě dopoledne vyhrožoval Lysou alespoň po silnici na otočku, ale odpoledne esemeskou upřesnil, že "chčije a chčije".
Nebyt cesta podel Vltavy, byl by ze me na kole namakany borec. Vcera jsem mela cestu na Vinohrady o 5 km delsi a 3 kopce vyssi. Nejprve kopec z Roztok od Vltavy nad Unetice, pak kopecek z Unetic smer Horomerice a pak po sjezdu na Jeneralku moc pekny kopec na Hanspaulku. Dneska jsem to vzala domu oklikou, abych vyjela vcerejsi parbu, takze jsem zkoukla kus Sareckeho potoka (na kajak by byl lepsi vyssi stav, ale sel by zdrncat) od Vokovic ke koupalisti, pak po cervene do Nebusic, pres Predni Kopaninu a na Julianu. Sjezd z Juliany po zlute byl pekne bahnity. Dal uz normalne podel potoka do Unetic a zase pres kopecek do Roztok.
Takže je zatopené i Tiché údolí? Jak daleko od Vltavy?
Tiche udoli uz jde projet az dolu, jenze ja bydlim v Zalove u Vltavy, tedy se k Tichemu udoli bez vyjeti na kopec nedostanu a nemelo pro me smysl ho pouzit.
Tohle byl maximalni stav: http://www.roztoky.com/system/files/images...
Takhle to vypada ted: http://www.roztoky.com/system/files/images...
povodňový hyenismus ? :)
Ale mám rád všechny cyklisty, kteří jsou si ochotni zajet a nejezdí zarytě nejkratší cestou z bodu A do bodu B ...
To vis, neprekecala jsem dost kajakaru, aby se mnou nekam jeli na vodu, tak aspon slintam nad vsemi potoky, ktere mijim. Zatim stejne neni moc s cim pomahat, ale uvidim, jestli pristi tyden nezajdu na brigadu do ZOO nebo tak nekam.
http://zpravy.idnes.cz/dobrovolnici-pri...
Máš nějaký odkaz pro Prahu a okolí? Nedaří se mi nic najít.
Zkus http://www.povodnovapomoc.cz/, příp. Českou katolickou Charitu (Mgr. David Flak 774 855 361). Diakonie ČCE se kterými jsem už byl pomáhat postavila základnu zatím jen ve Vrchlabí.
Už jsem našel, dík. http://www.cckpraha1.cz/planovane-akce...
Dnes při čekání na světlech na Floře nejdřív viděn cyklista, co nás pěkně objel zleva a na červenou to švihl doprava, pak chodec, co přecházel na červenou (naštěstí se ti dva nesešli v jednom bodě časoprostoru). Takže jsem zase začal uvažovat o tom, jestli když tam jedu autem, tak bych mohl taky jezdit na červenou (když nikoho neohrozím). Jen kdyby nebylo těch trestů, když mě kamera/policajt chytí, u řidiče auta to jsou mastné body a menší pokuta, cyklista to má jen za tu menší pokutu.
Tak kdyby měl cyklsita na zádech evidenční (cyklo SPZ) číslo, aby byl dohledatelný, tak by si to pod kamerama asi taky nelajznul :o)))
Co konkrétně? Předjíždět zleva nebo se na při odbočení z Jičínské na Vinohradskou uklidit do vyhrazeného pruhu pro cyklisty? Nikoho tím neohrozil ani neomezil. Že je silniční zákon nastaven vyloženě blbě je věc jiná.
Ale to by se člověk měl spíše pohoršovat nad kvalitou práce zákonodárců než stylem jízdy cyklisty.
Dneska obzvlášť opatrně. Včera tady nějaký magor nevydržel jet za autem, které jelo 80 (i to bych řekl, že je na ten nepřehledný úsek dost) a při předjíždění zabil protijedoucí cyklistku.
Tak to je pak člověk v tom kritickém místě jak na trní.
A kde to bylo?
Někde mezi Šenovem a Vilémovem.
Podle vyprávění snad tady: http://www.mapy.cz/s/7ri1