Do nově zabezpečeného sklepa se vloupali zloději a ukradli kola. To asi nikoho nepřekvapí. Snad jen to, že neodolal ani kalený řetěz, který nejde přeštípnout. Jsou na něm stopy po flexe. Nejspíš šli najisto, tip od někoho z baráku. Vchodové dveře na čip neporušené a ze dveří sklepní chodby někdo vyndal vložku jen tak naoko - aby to vypadalo jako vloupání. Kola nebyly z chodby vidět, ani jejich zabezpečení. Uvnitř pak už měli klid na práci, jak je vidět na fotce. Podezření na "tipaře" se samo nabízí, ale těžko něco dokázat.
Zloději byli vždycky dost flexibilní, tomu by se dalo i tak nějak bránit, ale hrozný je když jsou do toho zapletení sousedi a krást pomáhají, nebo dokonce i sami kradou, tam už se toho moc vymyslet nedá.
Že je v baráku škodná, s tím se při zabezpečení nepočítalo. Ne že by tam byly nějaké klenoty (asi 8 let starý černý Author Traction s komponenty před smrtí a stříbrná těžká Merida).
Aby sklep nelákal zloděje, bylo zabezpečení schválně uvnitř - zvenku se nic nezměnilo (neprůhledné dveře). Zvenku do sklepa vidět není - průsvitné okno. Nejspíš někdo viděl montáž. Tipnul bych si uklízecí firmu. Ale to by pomohly jen pokročilé metody výslechu.
Video záznam ukradení kola
http://www.lidovky.cz/penas-kratka-zprava-o...
To vypadá spíš na pákovky než na rozbrus.
A já bych řek, že flexa:-)))
Ten levý díl....je tam vidět rádius po kotouči.
Klešťěma to jen doštípli, ale většina je něčím ubroušená. Vypadá to na asi 1mm rozbrušovací kotouč na tlouštku, možná nějaký spešl zlodějskej vercajk. Nnormální flexa je o něco tlustší.
1 mm je docela běžná tloušťka http://www.oleje-shop.cz/product/rezny-kotouc...
Mám podobnou zkušenost. Ač denně kolem té báby cigánské chodím, tak nezmůžu nic. Všichni v baráku víme, kdo dával tipy a nezmůžeš nic. A když se ještě ozveš, tak to je diškriminace a koleduješ si o průser, kteří tihle lidé řeší po svém....
Přišel jsem díky ní o jedno kolo. A nebyl jsem sám.
O druhé kolo jsem přišel před cca patnácti lety a taky musel někdo dávat tipy, protože já ho měl normálně doma a jen občas (1-2x za měsíc) jsem ho dával pod zámky do sklepa (abych doma ráno nedělal bengál, když jsem vyjížděl brzo). A hle...bylo fuč. Tenkrát to tam někdo bral ve velkém (za jednu sezonu na sídlišti přes 20 kol)