Termín: 06.04.2013
Místo: Benešov,
Pro mnohé z nás již tradiční zahájení lehokolových akcí.
ZA POVIDLOVÝM KOLÁČEM
Kdy: sobota 6.4.2013
Kam:- odbor KČT - Benešov pořádá tradiční pochod „Za povidlovým koláčem“. Start tras je v Benešově v jídelně ZŠ v Jiráskově ulici (pěší, cyklotrasy). Cíl pochodu v Jiráskově ulici pro všechny…
Tak doufám, že letos se sejdeme zase v hojném počtu a ne jako vloni, kdy jsme jeli ve čtyřech ;o))
Tak se mi to na první pohled skoro i líbilo. Pak jsem si prohlédla ty první fotky - a závěrečné resumé hovořící o 96 kilometrech a mnoha stech nastoupaných metrech mě vrátilo zpět na zem. :-)
Je to na celý den, podle názvu obcí cyklo trasy 79 km to vypadá na trasu roku 2011 a když se na ní podíváš, vše se dá krásně zkrátit, pokud bys myslela, že to nedáš. Dojeli jsme to všichni, jen pár posledních kopců někdo potlačil. Nejpodstatnější je počasí, vloni jsme kvůli dešti se sněhem na konci pár km vynechali.
http://www.trekview.cz/trekview/index.php?agpx...
Cyklotrasy jsou v délce 21, 29, 48, 79 a 115 km - z toho už se dá vybrat, co komu vyhovuje.
Mě by se líbila ta 48 nebo 79km, ale zatím nevím, jestli budu mít volno.
Já vím, že se dá vybrat, ale pokud bych na to jela jako na lehokolovou akci, tak si přece nepojedu sólo trasu. :-) Takhle na začátku sezóny by 48 mělo být bez problémů, se 79 si nejsem až tak jistá. Na lehu jsem ještě tolik na jeden zátah nejela a na zábradlí to u mě taky patří k těm vyšším denním dávkám.
79 km je na začátek sezóny opravdu docela nářez...
natrénuješ na Velikonoční a povidlové koláče dostaneš dva :-)
Náhodou, dneska už jsem dala 56,7 km.
A to jsem pod Petřínem zjistila, že lanovka nepremává kvůli pravidelné revizi, takže jsem si to musela vyšlápnout domů po svých...
Na 79 km se ale přece jenom ještě necítím a myslím, že i po Velikonoční pro mě bude strop někde kolem 60 km.
Tak já tě na trase 48 km nepodpořím. Mám jiný program...
To nevadí, stejně nemáš lehokolo. ;-)
Koukám, že ti "rostou ramena" :o)))
Jojo, takhle na diskuzi mám ramena od nevidím do nevidím... :-)
Ale jo, jestli bude počasí, tak někoho ukecám a fakt se do toho Benešova vypravím. Jak tak koukám, adepti na kratší verzi se najdou i mezi lehokolisty...
Já si myslím že jo...
48 km ne! to by bylo strašnšě moc času na žejdlíky!
trasa 79km z tebe sice abstinenta neudělá, ale zas nemáš šanci se někde moc zaseknout:-)
Jestli to stihnu dostavět, jedu letos na zábradlí!
Zbabělče :)) Já večer hraju, musím se nějak do 18 dostat domů...
Proboha, co se ti stalo?!?
Zatím jsem slyšela jen o přechodech ze zábradlí na leho, ale aby někdo přešel z leha na zábradlí, to čtu poprvé.
Je prostě divnej, no :))
Jáák divnééj?!
Proč máš kolobrndy, tam neni ani sedátko,ani šlapátko, jen takový placátko na stání,a to divnej nejsi?
To je nápad....když ty na zábradlí, tak já na koloběžce :))
Pokud by se jela ta kratší 48km trasa, tak bych se na lehu taky přidal. Při tomhle letošním "jarním" počasí budu mít v tréninku naleženo max 100km. No budu sledovat tuhle diskuzi jak se to bude dál vyvíjet.
asi platí všude :-(
Pozor, Jaro 2013 vyšlo zatím jen v nestabilní preview verzi. V Brně nám to zamrzlo a následně obnovilo ze zálohy na verzi Zima 2012.
Srandičky, srandičky...
Hele, čemeřice nekecá. Zrovna včera jsem ji znovu okometricky ohledala a roste jako divá. Pravda, dnes měla více jak deticentimetrovou čepici sněhu, ale to na věci nic nemění.
Ta drobná mýlka v těch tvých zálohách bude brzy odstraněna, nemám obavy :o)))
Je ale fakt, že asi brzo rosničky upozorním, že jestli budou tu zimu takhle protahovat, tak sem pak vtrhne hejno hladových čápů a budou mít po srandě :o)))
Nazdar lidi ! Já jsem letos už bývalý Benešák, ale to mi rozhodně nezabrání, abych se této akce určitě zůčastnil. Povidlový koláč bez mé účasti je naprosto nemyslitelný ....! Za patnáct let v Benešově jsem vynechal snad jen třikrát. Doufám, že letos vyjde počasí !? Bývá to všelijaké, někdy je nádherně, jindy zase slota, do které se nedá vyjet. Vloni to bylo tak napůl. Letos by mohlo být krásné jarní počasí, ta zima už otravuje na můj vkus moc dlouho. Myslím, že napoprvé bude stačit ta 79 km trasa. Já letos ještě nevyjel a jak to tak vypadá, bude to asi letošní premiéra. Napoprvé dát 115 km je asi opravdu moc ! Možná tak někde v Polabí, ale na Benešovsku .....?
V kolik hodin si dáme sraz u registrace, v 9,00 hod ??
Tak v kolik zejtra .
V 9 ?
Buď v půl 9 na místě, kde parkujem (dle odkazu na mapě) nebo v 9,00 hod u registrace, bych to tak viděl.
http://mapy.cz/#x=14.690783&y=49.777050&...
Nevím jak na jihu, ale u nás je krásný listopad, zataženo, lehká mlha a mrholí...nic moc na jízdu...
Jó, chlapci, přijel bych taky, ale jelikož za půl hodiny naposledy píchám a jdu rovnou do hospody a odtamtud rovnou do důchodu, tak to asi nestíhnu.
Taky bych chtěl být státním rentiérem :)
Děkuji, že se mnou soucítíte.
Stando, koláč je každej rok, ale do důchodu se jde jen jednou, a v páteční sestavě se v hospodě už nesetkáme. Je to pocit jako po maturitním večírku - radost i smutek zároveň, a žaludek na vodě.
Zábradlisté vítáni?
Já ti furt nevěřím, že se dobrovolně chceš posadit na můčící nástroj.
už to nakládám a vyrážim k Benešovu, ještě mě tam čeká večer společenská akce, a ráno hupky dupky na koláč
Moc nechlastej, zábradlí je vratký...
To se máš :-). Mně se jaro zeptalo co jsem dělal v zimě , že nemám ještě kolo připravené na sezónu :-( a já že nic. Tak u toho tady ležím a doufám, že zejtra ráno "zalehnu".
V nejhorším pomůžu Mechovi na zábradlí , aby tam nebylo přeleženo.
To bych ale po zkušenostech z loňského jarního nakoláckýho srazu nechtěl, protože leháči jsou lakomci a nechtěli mě leho ani na chvíli půjčit byť jsem měl zadnici v jednom ohni a ještě se posmívali :-(
Pojedu (doufám) koláč poprve. Vlak přijede do Benešova 8.55, ale nevím, jak se kam dostat na start. Můžete mi někdo upřesnit cestu na kole od nádraží? Dík.
http://www.kct.cz/cms/turisticka-akce?xid=5468
píšou jídelna ZŠ, ul. Jiráskova
to by si podle mapy http://www.mapy.cz/s/6KVC mohl dát ;-)
Jak to tak tady sleduji, je přihlášená dosti silná lehokolová skupina!
Koukal jsem na tu cyklotrasu 115 km: itinerář jsem si tam přečetl, ale může mi někdo říct, jestli to povede výhradně po asfaltových silnicích nebo částečně i terénem (polní - lesní cesty)? Rád bych to věděl z toho důvodu, že když bych se zúčastnil, tak jestli to je na horáka nebo by stačilo krossové kolečko, event. silnička :-)
Ta trasa co jsme absolvovali v roce 2011 a letos to vypadá že bude stejná je z 95% po asfaltu, je tam teda kousek dost rozbité cesty a kousek polní, ale dalo by se to zvládnout i na silničce, si myslím, ale my jeli tu trasu 79 km.
Obujte si zimní gumy a vezměte teplé prádlo, bude kosa....
Hele, neprovokuj, sice předpověď nevypadá moc rúžově, ale určitě se to ještě zlepší ;o))
No, tady na Vysočině momentálně chumelí, to tam u vás na jihu neznáte :))
Tak přátelé, podle předpovědi je nám jasné, že v sobotu bude nejlepší počasí tohoto týdne (vidíte v tom to jasné positivum, že ?) , musím bohužel hlásit prvního odpadlíka. MíruCB zklátila jakási nemoc a leží chudák v peřinách pod antibiotikama, takže určitě nepojede. To ale nic nemění na faktu, že se na vás těším. Dělku trasy si nejspíš zvolíme podle aktuálního počasí a chuti se s tím poprat a protože nás UCI nebude omezovat, určitě bude účast lehokolistů obrovská. Lehu zdar ;o)))
Počasí myslíš nejlepší nebo "nejlepší" ?
už mam nový stroj na kolech, zítra dám řetěz a pokusim se o pohyb vpřed
Mě zbývá nasadit lanko přesmykače a seřídit a budu též připraven, Musím ale dát aspoň 10 km vyjížďku, abych to testnul.
Má taky stroj ve stavu schopném jízdy, nějaký zbytečnosti se tam můžou doplnit později, jen to mít kde vyzkoušet ....
To máte na Moravě internet,a nemáte silnice
Eště furt v Čechách !!!!
Tak to je super zpráva od rosniček !! I my jsme už natěšení-sobotní cykloakce "Otvírání hospůdek" v HK neměla chybu,stejně jako krásný slunný počasí.Tak to tam Holfi zkus taky zařídit...přinejmenším ať alespoň nechumelí !!
Tož na Moravě pořád zvažuji zda vyjet,vidím to tak,že zůstanu doma.
Na mně také něco leze, nevylučuji neúčast.
Zřejmě jsme se s Ane vrátili domů jako první: náš dík patří Holfimu, který to tady vyhlásil, týmu fajn lidí, nádherné krajině Neveklovska a taky počasí - i když nebylo hlášeno nijak moc extra, tak nakonec extra bylo - slunce sic nesvítilo, ale taky nepršelo, nesněžilo a nefoukal vítr. Takže za akci dáváme velkou jedničku :-)
Určitě ne my byli s Frenkovým týmem doma dřív :-) Ale nikoli za sekci kol ale za sekci chodců.
Nicméně pěkná akce sice z pozice chodců, nicméně příští rok se polepšíme a na této akci si také poležíme. Pohybu zdar.
No teda! To jsem z toho úplně rozhozenej! Vy dva jste ti pěšáci, jak tam při startu u nás byli? No to mi je líto, že jsem se s Vámi osobně nepozdravil, já si myslel, že jste někdo - vpodstatě - cizí. Tak to se omlouvám, to ode mě nebylo slušné :-)
Ano to jsme byli my :-) , Ai vůbec se nemusíš omlouvat, my jsme v podstatě krom Pepíčka ostatní lidi nepoznali tak jsme se moc nedružili. Ale na seznamování příležitost určitě bude. Jen pro upřesnění ty jsi byl který z kolegů Nákoláků?
Nóóó... jak bych to jen řekl... ten nejhezčí! :-)))
(na hlavě žlutá přilba)
Koukám že jsi velmi sebekritický. Neměl by jsi být na sebe tak tvrdý :-) jinak díky už asi vím :-) budem se těšit na další setkání :-)
Okukovali jste kapitální úlovky pod rybníkem ?
Nevím, v kolik jste domů dorazili, já jsem dojel v půl sedmé. Byl jsem rád, že jsem se potom oddělil, měl jsem toho i tak dost. Ale móc se mi tam líbilo, počasí bylo vlastně fajn, a lidi - úžasná parta! Akorát ten leháč v těch kopcích už je na mě moc, příště pojedu asi na zábradlí. A co nějaké fotky, budou?
Do cíle jsme dorazili něco před šestou, musím říct, že na první vyjížďku toho bylo opravdu až až. Tež mi docházely síly. Jinak společnost vytříbená a perfektní, sešlo se nás celkem 10, peletonu jasně vévodila Anne a s ní Airlin, je vidět že mají již spoustu km natrénovaných. Kopce byli děsně prudké a děsně dlouhé (teda pro mě ;o)) , počasí bylo jak jsem psal, nejlepší z celého týdne (mimochodem, dneska je tam pěkně hnusně), a sladká odměna v podobě cílového povidlového koláče, výborná.
Takže za rok snad opět v hojném počtu na "povidlovém koláči".
Teda na to počasí jsme včera měli z pr.ele kliku! Dneska odpoledne jsme s Ane dali sedmdesátku na silnici, byli jsme u Blaníku - celou cestu sněhové přeháňky nebo padala taková omrzlice, občas vítr - no, přijeli jsme hodně promrzlí :-)
Za rok už si to znamenám do deníčku :o)))
Hele a kterou tu trasu jste nakonec jeli?!? 49 nebo 75 km?!?
A budou nějaké ty fotky?!?
tady je jedna
http://www.nakole.cz/diskuse/16275-homebuilders...
Protože jsem skoro vůbec nefotil, tak jenom pár foteček. Doufám, že cykloMZ sem dodá víc fotek.
http://velogauce.rajce.idnes.cz/2013-04-06_Za...
Hezký :o)))
Hele, ona s vámi nejela Zlatka?!?
Jela, ale ona byla vždycky vepředu s Ane a s Airlinem ;o)))
A v hospodě jste ji schovali kam?!? :o)))
Hojky , hlásím že má Holfi pravdu...asi jsem byla vždycky někde mimo objektiv.Akce byla velmi zdařilá, počasí bezva - stejně jako společnost !!A ten kulatej povidlovej koláč nakonec neměl chybu / skvěle se hodil ke gročku /
Tak to jste byli skoro třetina všech zúčastněných cyklistů :))
Jůůůůů,my jsme tam taky:-)Mrzí mě že jsme se víc nedružili,ale příště už určo budeme!!!!!
Jééé tak to mě taky moc mrzí tak příště:
"družit se, družit se, družit se "!!!!
Tebe jsem ani zahlédla,Jerguše jsme potkali,ale po Tobě jsem pátrala marně....však se ještě uvidíme:-)
Pěkný fotky.. akorát jsem zjistil že mi to takhle ve stoje vůbec ale vůbec nesluší. Páč jsem viděl jednou fotky kde jsem pěkně ležel a tam mi to slušelo o mnoho více. Takže závěr něco s tím udělám a snad do konce května už budu ležet při každém pohybu po venku :-D
Už asi jen já dlužím svých pár fotek ze sobotní jízdy "Za povidlovým koláčem". Co k tomu dodat ? Jsem moc rád, že jsem se taky zůčastnil i když to nebylo vůbec jednoduché. Vrátil jsem se ráno z noční šichty a místo do postele jsem si šel lehnout na kolo. Navíc to byla vůbec moje první letošní jízda a ukázalo se, že těch sedmdesát kilometrů po benešovských kopcích bylo maximum. Dál už bych snad nedojel, nožičky přestávaly šlapat a ta probdělá noc mě také moc neposílila ....! Ale nelituji ! I počasí bylo shovívavé, nepršelo ani nechumelilo. Teplo ale vypadá jinak ! Zahřáli jsme se ale stoupáním do bezpočtu kopců a kopečků. Také jsem moc nefotil, dost špatně to jde v rukavicích, chybí cit v rukách. Bez rukavic by to ale nešlo vůbec ! Jo, léto je léto, to prstíčky nezebou ....! Také hospodu v Neveklově jsme vybrali správně, alespoń prostředí tam bylo příjemné. Spolujezdci byli také výborní, tak to nakonec musím hodnotit jako velmi zdařilou akci. Škoda, že mnozí to na poslední chvíli vzdali a nepřijeli, ale i tak to bylo super !
Tady je odkaz na pár mých fotek :
http://cyklomz.rajce.idnes.cz/Povidlovy_kolac_2013
Všechny zdravím a těším se na nějakou další akci !
Krásné fotky!
Jinak do té restaurace v Neveklově jsme šli právě na vaše doporučení z loňské Velikonoční - a byl jsem velmi překvapen, jakou to má úroveň. Taky v poledne byly všechny židle obsazené! :-)
a byl jsi naprosto uspokojen? dostal jsi nahřátý hrnek na kávu? jinak je tam ještě výborná cukrárna :-)
Pssst, nemusím nám vyjíst všechny estancie - vždyť tamtudy pojedeme Prčice :o)))
Káva byla vynikající - dali jsme si presso do velkých nahřátých hrnků, k tomu donesli dvojité ohřáté mlíčko v takových malinkatých džbánečcích, sušenku a sklenku vody. Takže i já jsem byl kávově naprosto ukojen :-)