Zdravím všechny cyklisty!
Zvažuji koupit tohoto kola (http://www.sterba-kola.cz/zbozi/merida-matts... ale jako laik se v tom moc nevyznám. Tudíž vás všechny prosím o pomoc. Co byste řekli o tomto kolu? Já jezdím většinou polňačky a hory v ČR, někdy i po silnicích - ale známe české silnice, že? :D
Děkuji za všechny odpovědi, atd... :)
Koupil jsem si tohle kolečko před několika rokama, používám ho jako zimáka do sněhové prosolené břečky, na zimní dojíždění do práce. Má trošičku jiné osazení (např. kazeta shimano, převodníky 44/32/22 zubů, kotoučové brzdy hayes ride,... ale to jsou pouze každoroční obměny výrobce). Ze zásadních úprav jsem udělal jedinou - vyměnil jsem vidlici za příjemnějšího sentůra epikona. A také jsem dal jiné pedály - takové ty větší, sjezdové, s pinama, aby mně neklouzaly namrzlé podrážky.
Kolo to je naprosto solidní, mám na něm za ty čtyři zimní období cca 14 tisíc kilometrů, bez jediné závady. Zrovna dneska jsem ho umyl a odstavil do stojanu - letos zima sklončila.
Před dvěma rokama jsem na něm vlítnul na náledí a zlomil si dvě žebra, ale kolo z toho vyšlo bez úhony :-)
Závěr: doporučuji :-)