Ahoj, máte někdo zkušenosti s krosovými koly Apache? Jsou ve srovnání s ostatními značkami ok? Investovala bych do něho okolo 15 tis. - dala by se v téhle ceně najít "lepší" (spolehlivější, lehčí,...) značka? Je něco, na co si u nich dát specielně pozor? Díky předem, cyklisti!
Ono ani nejde tolik o značku, ale spíše o vybavenost toho kola, protože každé kolo je osazeno skoro stejnými komponenty od různých výrobců a liší se to jen v rámech (někdy ani to ne). Tak jsem se podíval na stránky Apache a do 15ti tisíc tam je Apache Matto, ale moc mě nenadchl. Co takhle Merida Crossway 8700 za 14 tisíc? Náboje a řazení v Aliviu, přehazka Deore, odpružená sedlovka, ráfky Alex, lepší vidlice, docela slušné kolo. Navíc Merida má bezvadné rámy, ale netvrdím, že Apache je o moc horší. Nebo od Wheelera Cross 4600 sice za necelých 17tis., ale řazení komplet v Deoru. Nebo Rock Machine crossride 500 cena také do 15 tis, skoro srovnatelné s tou Meridou. Spíše bych se díval na komponenty, než od jaké firmy to kolo je, tady řazení alespoň Alivio, dvoustěnné ráfky, slušné náboje, jaká je geometrie rámu, apod.
Ahoj, dík za rady, ale to je právě to - těm komponentům totiž vůbec nerozumím... Značku jsem vybrala jednak proto, že jsou to kola montovaný u nás a jednak proto, že je mají u nás - nemusela bych pro ně nikam. Což samozřejmě není důvod si ho koupit. :-)
Jo, a taky mi v tom obchodě nabídli, že by mi to kolo osadili v podstatě čímkoli, co bych chtěla vyměnit...
Tak sem zkus napsat, co na tom kole ted je. Určitě se najde dost lidí se zkušeností s tím kterým komponentem, kteří případně upozorní, co by nechali vyměnit.
Tak jo, dík:
Komplet je to tady:
http://www.apache-bike.cz/apache2004/text.php...
Řazení: Shimano Alivio
Přední náboj: Shimano AHBRM 40
Zadní Shimano AFHRM 40
Ráfky Mach M-210 B.O.S. 32 H
Mam Apache Kolla. Co bych na nem menila, je vidlice - na mych 56 kg je tvrda. Tak abys nedopadla stejne :)