Ahoj, snazim se vybrat si svoje prvni skladaci kolo. Hlavne mezi terny a dahony vitesse a speed d7. U nekterych prodejcu je uvedeno "Toto kolo je montováno s největší pečlivostí v ČR !!!
(většina zahraničních prodejců Dahonu nabízí kola, která jsou montována na Taiwanu - rozdíl je výrazný)". Specifikace spise mlhava, dotazy u prodejcu bez odpovedi a tak by me zajimalo, jestli ten vyrazny rozdil nespociva hlavne v nahrade komponentu. Mate nekdo konktretni zkusenost?
Já mám skládačku ktera byla montovana někde v cine a bida. Pretazeny naboje, hlavovy i stred dorvany na fest a jakási mizerna vazelina. Vyplet zadniho kola taky špatný. takze pokud to nekdo rozebral a dal do kupy tak tim lip. Jinak si to budes muset udelat sam. Stejne by ti slusnej prodejce mel po cca 100 km udelat garancku.
No, ja nepochybuju, ze smontovane to bude kvalitne. Jde mi o to, jestli je to montovane ze stejnych komponent jako original. Tedy ne nejaka horsi vybava (gripy, semikolecko, retez, hlavove slozeni atd.).
Kupoval sem Tern P9 přes internet v Azubu a naprostá spokojenost. Možná je trochu dražší než konkurence, ale na druhou stranu své práci rozumí a poskládali mi ho podle mých přání.
Dali mi tam širší a delší blatníky, odpruženou sedlovku, lepší gripy, pevnější pedály a pláště Schwalbe Big Appl. Samozřejmě mi od ceny odečetli rozdíl vyměněných dílů, u konkurence bych musel koupit skládačku tak jak byla+díly na výměnu.
Na takto přeskládaném kole je jízda mnohem komfortnější než na originálu. Po 3000km sem nafoukl kola a utáhl lanka(lanka se ponějakém čase natáhnou a je třeba je zkrátit stavěcími šrouby u pák brzd a u přehazovačky).
Takže strach že na skládačce nebudou originální díly mít nemusíš, jen bych zvážil jejich výměnu za kvalitnější. Stačí balonové pláště Schwalbe Big Appl a jízda se stane mnohem pohodlnější.