šla spat 03.30h,manžel musi venčit s Tasso,ja rekla ,,co prochazku Karluv most,, My hodne chteli,pak šli na prochazku 04.00-06.00h,velice fajn :-) diky prazdne lide,potkali cca 30osoby,nevadi to než mravenci huste lide na Karluv most. nejdriv z Kinske namesti,most Legie,stare ulice,stare domy,Karlova cesta,Karluv most,Kampa do Kinske namesti. vstavali ve 14h.
Hustý :-) za cca. 2 hodiny tréninku na kole bez sedla jsem spálil 4 473 kJ v ideálních tepech a jsem naprosto FIT :-)
Pro porovnání na rotopedu za 45 min jízdy frekvencí nad 110 ot/min a zátěži 130Watt ujedu přes 36 km a spálím "pouhých" 1 414 kJ samozřejmě v "ideálních" tepech. Jo a za tu třičtvrtě hodinku jsem trošku vyšťavenej.
Takže co z toho plyne?? jezdit na kole bez sedla dokud jsem mladej :-)))))))) a kolo se sedlem si šetřit až do důchodovýho věku :-))))
Hele, jestli na srazu budeš křičet "kdo je mladý, sundá sedlo", tak tě s nima pak umlátíme :o)))
Jen tak ze zvědavosti, co to máš za rotoped?
Ja na svém spálím za 30min 1462kj najedu jen 9,3km průměrnou rychlostí 18,6km/h tepová frekvence 125/1min.
To jedeš rychlostí 48km/h to tedy nedám na rotopedu ani při nejměnším odporu.
A to mám poloprofesionální rotoped.
Nepřijde ti, že máš poněkud zmatek v tom, za který nick zrovna píšeš ? :)
tenhle http://www.kettler.cz/cyklotrenazer-ergorace...
a foto displeje že si výjimečně moc nevymýšlím :-)
No jo to ale není rotoped. A ten výpočet kj nějak neodpovídá řekl bych že by tam mělo být spíše Kcal.
I podle tabulek to nesedí.
No nevím jak to dělají že se to tak liší.
Jak mi ukazují na displeji, tak píšu. Vezmu si schválně polar a porovnám údaje a dám vědět jak to dopadlo.
P.S. a proč to není rotoped?? mě docela vyhovuje :-)
Naopak můžeme tomu říkat jakkoliv ale není to klasický rotoped.
To co vlastníš je úžasné a pro mně cenově nedostupné.
Zkusím taky propátrat jak to s tím spalováním je.
jeden zdroj uvádí 60min. jízdy na kole spálíš 1200kj ale není uvedeno při jaké rychlosti.
Výjimečně tento údaj zaznamenal desetiminutovku, kdy jsem si zkoušel kolik frekvenčně ušlapu. Dával jsem vší silou frekvenci lehce přes 180 a rychlost to ukazovalo tuším k 80km/h. Proto je tak vysoká průměrná.
Jindy jezdím normálně a flákám se a kupodivu ta spotřeba energie byla jednou úplně stejná :-)
Ten výpočet kj se liší od toho jaký zadáš program, u mně 1-8 od 4 výše už to neušlapu.
Hmm, ten SW co mám ke "kolu" leží v šupleti, a já nastavuju jen ty Watty, tj. odpor šlapání. Vše další co kolo umí k mojí smůle nevyužívám. Na světě jsme příliš krátce, než aby jsem zabíjel čas čtením návodů k použití :-) tu bychli, co k tomu Kettleru je bych prostě nedal :-)))
Nějak nechápu, co je tak nádhernýho na ježdění na kole bez sedla. Jednou se mi ulomil ten šroub, kterým je přišroubováno sedlo k sedlovce. Těch 15 km domů s trčící sedlovkou pod mým "pozadím" nebylo nic příjemného.
8-)))
V roce 2008, někdy na jaře jsem zlomil karbonovou sedlovku, byla jak gumová hadice po tom... naštěstí šla zarazit až za zlom, čili na doraz.
Těch cca 20 km domů jsem jel jako šáša z cirkusu nebo jako jeden z bratří Pospíšilů :)
Burajdo, musíš se asi smířit s tím, že na světě jsou věci, který třeba nepochopíš :-) každej jsme hold nějak ulítlej. Pro mě je kolo bez sedla báječná průprava na kolo s motorem v době, kdy nejde jezdit trial venku.. sejde se nás víc a jezdíme "v pokoji pod střechou a v teple" .-) viz mé rajče... a je nám všem fajn :-)
Chtela jsem vam vyfotit kaplicku nad Lucni ve vanici, ale kamaradka vypadala tak nestastne, ze jsem to s ni otocila nahore jeste pred kaplickou a dobre jsem udelala. Na Vyrovce mi prozradila, ze byla rozhodnuta si na Lucni zavolat na odvoz horskou sluzbu, at to stoji co to stoji, jen aby do toho vetru nemusela znovu. :-)
Takovy vikend a ty na horach a ne v lodi? Kam ten svet speje? :o)
C'est la vie... :-) Byla jsem domluvena s kamaradkou uz od predvanoc a byla by smutna, kdybych ji par dni pred vikendem vysplouchla. Nakonec jsme zmokly jen v patek, kdyz jsme sly ze Spindlu po sjezdovce nahoru (Kdyz taky nekdo nevi, ze v patek jezdi v 19 h lanovka pro chatare a na netu se nenamahaji to mit napsane, tak si aspon natrenuje fyzicku.) a v nedeli, kdyz jsme se vracely k autu. Nad 1000 m padal spis snih a stopy byly nad me ocekavani dobre sjizdne (Labe vypadalo jen na sjizdnost v cizi lodi).
Pobavily jsme se dobre na Kolinske boude, kde jsme si daly boruvkove knedliky, myslely jsme detskou porci, ale donesly nam misto toho dospele porce, tak jsme si zbytek nechaly zabalit. Nejprve nam to borec zabalil do klasicke polystyrenove krabice a desne se divil, ze si ji jen tak nevezmeme na bezky. Nakonec se nechal prekecat na prebaleni do alobalu.
Takze s vikendem jsem spokojena, ona voda jeste potece, az zacnou tat na horach ty dva metry snehu, co jeste napadnou. :-)
blative, ale dekuju propovi, ze me vytahnul :)
http://www.movescount.com/moves/move9786789
Dnes na pi... Služebka ohledně zku.. DPH 2013 a zku... druhém pilíři důchodového spoření (dostal jsem podklady, co všechno je třeba v programu/ech upravit a dodělat; bohajeho, který zku... kok.. to vymyslel?!?) a jako bonus navečer do "mítingu/brífíngu" (prostě jsme probíraly ty zku... pi..viny, co ti zku..enci nahoře vymysleli) tlf máma, že umřel děda, takže zku... cesta autem ze služebky domů, ani nevím, jak jsem dostal domů (zku... námraza byla už jen další zku... bonus), valit k mámě a pak domů ještě udělat nové verze programů, aby to ráno bylo hotovo... No a je zku... 1/4 na tři ráno a ač totálně unavený, nemůžu spát...
Prostě fakt "fajny" den... Ale jinak bylo hezky, počasí dobré, nepršelo, slunce, lehce pod nulou...
Kdysi jsem četl od Neffa "Pole šťastných náhod". Hraje si tam s myšlenkou rovnováhy mezi pozitivníma a negativníma událostma a neodvratností protikladné události. Tak třeba zítra zažiješ na oplátku špicovej den.
...anebo ten špicové den zažije na oplátku někdo jinej... ;-)
Venku špicovně sněží a já sedím špicovně v práci...
Venku sněží?!? Nemáš vlčí mhu?!?
Celý den... Zkrátka u nás na jihu je bílo! :)
Jak tak koukam na predpoved, tak zitra rano cestou do prace zmoknu a v noci cestou domu zesnehnu (ale to uz mi bude asi po parbe sumak), tak nevim, jestli to bude fajny den nebo "fajny" den. :-) Ja chci nepromokavy kalhoty!
Jo u nás sněží a v Praze prší... To je ta rovnováha.
Chcipni, zloduchu!
Jsem v práci na noční, tak se tě budu snažit nezklamat a padne na mě nějaká ta lavina ze střechy :-)
Hele, já jsem z toho nějak srna.
Ještě pořád je Břeclav ta zatáčka mezi Vídní a Brnem a nebo ji vítr z hor odfouknul někam na sever?!?
Nezáviď! :-p
No coz, o vikendu jsem doma, tak si zajdeme s detmi na Hobita, mozna nekam vyrazime na kole a za tyden hura do Krkonos. A uz mam naplanovano par vikendu v Alpach a nabezkovano pres 150 km, takze se mi zima rysuje zatim pekne i pres ten nedostatek snehu u nas na horach. :-)
Dnes to bylo všehochuť. Vyjíždím za sluníčka a brouzdám se bahnem. Po hodině začne zamrzat, takže škola jízdy po ledu. A při návratu ze soutoku, chumelenice a dojezd sněhový :-)
Potvrzuji, jeho stopy ve zmrzlém blátě tam byly! ;-)
Dnes to byla škola techniky jízdy na ledě, sněhu a hlavně zmrazkách... A cesta zpět byla v duchu hesla "Na standartu tiše sněží"... :)
jj Dneska bílo a zamrznuto pod popraškem sněhu...
Koukám co tam máte sněhu, my ho nemáme snad ani setinu.
Já byl v pátek taky překvapen, málem jsem v Břeclavi nestihl vlak. Místní možná poznají, odkud jsou fotky.
dnes naprd... rano jsem doprovodil Leeloo na sraz, kdyz jsme pak s Vojtikem odchazeli, tak jsem uklouzl na ledu s Vojtou v naruci a sel k zemi... asi za hodinu volal LeeLoo, ze musi maleho hlidat, ze smeruju na pohotovost... hlavni rana sla na muj loket, ktery mi pred pul rokem operovali... misto voleb teda par hodin na pohotovosti... nastesti to loket prezil, jen pekne otekl a boli :|
http://www.czbmi.cz/?nesmeky-na-led,7
V tchibu maji i levnejsi: https://www.tchibo.cz/Snehove-retezy-na-boty-1...
nesmeky znam, sam jsem je koupil mamce i manzelce
jenze...
na VFF by se pridelavaly hodne slozite
a byla to jedina louze v okoli, jenze jsem se zrovna bavil s malym a proste ji prehledl...
Pch.
Stačí přetáhnout ponožka přes boty.
Používáš drátěný ponožky?!?
PCH.
tenhle nápad dostal v roce 2010 Nobelovu cenu za fyziku: http://journal.nzma.org.nz/journal/122-1298/3683/
Jo, to by mohlo částečně pomoci. Souhlasím s tím, že v ponožkách to míň klouže, ale má to dost nevýhod, které nesmeky postrádají.
1. do těch ponožek se bude postupně dostávat tvrdnoucí sníh a děla pod podrážkou boule a nepůjdeš po rovným. Stačily mi textilní pásky u návleků a co jsem s tím zažil vztekání se než jsem je vyměnil:-)
2. pokud půjdu do kopce, nebudou ty ponožky fungovat ani zpola tak jako nesmeky.
3. není jisté, jestli ponožky při proměnlivosti terénu vydrží celou procházku.
4. ponožky na botech nejsou nic estetickýho. Ty nesmeky jsou v tomhle lepší.
5. z dlouhodobýho hlediska ty ponožky proti nesmekům přijdou strašlivě draho.
Meduza se rozhodnul mne znicit a na zpatecni cestu si na to povolal pomoc v podobe bajkforaku. Kdyz jsem i tohle prezil, dorazil mne kratkym ostrym stoupanim z Radotina. Domu jsem se jen tak tak dovlekl. A lup lup, ted mam za sebou jeste skoro 100 km autem. 8-(
Malem jsem zapomnel pridat dokumentarni momentku. Velky biker a purista a hele, co mu vypucelo na kole! 8-)
Sice nejdriv tancoval a natacel kolo, abych nemohl fotit, ale nakonec nestacil dostatecne rychle prchnout.
Poznate ho podle praveho kotniku? Hlava se nejak nevesla. 8-)
Dnes fajn... rodinna oslava plna moc dobreho jidla, na kterou jsme jako rodinka dorazili na kolech... celkem 31km s 35kilovym zavazim za zadnim kolem :)
Tak se priznejte, kdo jste tam vcera byl... Murphy???
http://kamery.humlnet.cz/show_webcam.php?url=...
Tak jaky to bylo?
Uz cestou nahoru jsme si rikali, ze ta ryha vypada jak od zimniho kola, ale nahore jsme zadneho bikera uz nezastihli.
Drsny, ale na tech skialpech byl ten prasan snad jako fakt lepsi ;-)))
Dnes jsem si zajel "zabruslit".
Nejhezčí okamžik, resp hodina a něco, dne.
Sníh.
Nikde nikdo (až na dva bajkery!)
Stopa.
Místy ani ta ne.
Led.
Žvejkající se pláště.
Heil bezdušákům!
Odhaduji to na půl atm.
Jsem upouštel.
A upouštěl.
A upouštěl...
Rikas, ze si mam zitra pred cestou do prace vypustit duse, abych tam dojela jeste tehoz dne? Na rafkach to jezdi lip? :-) A kruci, nevymenila jsem si ty spalky a vcera jsem z kopce mela predni brzdu na doraz a stejne to nebrzdilo a kdyz jsem zkusila prihodit zadni, tak jsem lehla. Opravdu se da na snehu jezdit na trekovych plastich bez vzorku a ja jsem jen uplne leva?
Když vidím na čem jezdí v zimně ve sněhu a na ledě zdejší kolaři, tak určitě dá, ale já si vůbec nejsem jistej jestli bych to jel, zatím jsem nenašel odvahu to na hladkých trekových zkusit.
Ja usoudila, ze na tom v zadnem pripade nejsem schopna vozit dite na nosici, ale pomalou jizdu jakz takz zvladam, jen se mi tak jednou za den prihodi kontakt se zemi. Aspon se mi nemuze nikdo posmivat, ze jezdim pod sve moznosti. A dnes jsem v Roztokach videla s kolem i jednoho duchodce, ale ten to kolo zrovna vedl, mozna ho mel jen na odlozeni tasky s nakupem.
Já obdivuju zdejší jak jezdí a vůbec to není pomalu a nikdy jsem žádného neviděl upadnout ani že by měli nějaké potíže a to nemají nic specielného, zřejmě jen bravůrní technika jízdy.
V zimně a na sněhu jezdím, ale jen na horákovi, na treku bych na to normálně nevlez. Nemám dobrý pocit z padání :-)
Tak to jsem včera cestou z práce potkal Vietnamku/Číňanku (?) - vyrážela od večerky za rohem, vzadu v sedačce dítě a na řidítkách z každé strany velkou nákupní tašku. A také nevypadala, že by jí to dělalo potíže.
Zato já si večer pěkně ustlal do sněhu. Tak dlouho jsem se nechal vést vyjetou kolejí od auta, až jsem zjistil, že už jsem mimo zpevněnou cyklostezku. Asi se tam potkávala a vyhýbala 2 auta a když jsem zjistil že jsem už moc vpravo, tak jsem zpátky přes obrubník nevyjel :(
Nemáš-li bezdušáky, budeš muset místo duší vypustit duši. Na ráfkách to nejezdí líp, resp. jezdí, pokud se ti na nich žvejká aspoň trocha gumy. Kdo brzdí, nevyhrává (ale zase na druhé straně přežívá). Ano, dá se jezdit na trekových pláštích bez vzorku, mám to vyzkoušeno (sjeté semiclicky na bajku; dnes jsem ale vytáhl jiný bajk, který trocha toho vzorku má), ale lehnutí nemusí znamenat levost, nýbrž projev účinnosti přitažlivosti zemské (jo, je to kurva, votom žádná)...
Dnes docela příjemný, dobře se jelo, jenom bylo zbytečně moc zamlženo. Nachumelilo a dostatečně to přituhlo, takže jsem mohl přezout do sněhu a ledu a protože moc neovládám jízdu na uklouzaném, tak to jistilo asi 500 hřebíků a ještě že tak :-)
Já namísto přidávání hřebíků ubírám psů... :-))
Musím se ale přiznat, že po těch dvou jízdách po sněhu a ledu jsem dobitý jak vypuštěný pes. Bolí mne celý člověk, je to docela náročné neustále "vyrovnávat". Ale ve sněhu jsem se nevyválel ani jednou... :)
Psi jsem taky vypouštěl a vypouštěl až mi skoro žádní nezbyli :-) Ale dostetek hřebíků zajistil, že jsem na těch ublejskaných cestách ani jednou nespad a bez hřebíků bych vůbec nemoh jet. I s nima mi to nejednou ustřelilo a na umydlené a sešikmené cestě bych se vůbec neudržel. Takhle jsem se mohl krásně a bez větších potíží projet.
Jo, ty umydlené a sešikmené cesty jsou docela maso. A stoupáníčka taky. Naštěstí se vždycky podařilo najít nějakou neumydlenou možnost. Mimo cestu jsem při průjezdu zatáčkou skončil jen jednou, naštěstí tam bylo ještě místo to nějak vybrat.
Vedro! Jsem aklimatizovana na teplotu o 10 °C - 20 °C nizsi. A mela jsem nepatricny pocit, ze v lednu by jaro byt nemelo, ale kdyz si odmyslim ten leden, tak prima jarni pocasi. Celou cestu do prace jsem premyslela, jestli jsem takova lemra nebo jsem seridila blbe brzdy a drhnou nebo je opravdu tak silny protivitr, ackoli stromy nevlaji, protoze to vubec nejelo. Pak jsem videla nejaky kour z komina, ktery byl ke kominu v pravem uhlu smerem ke mne, a uklidnila se, ze to mohu svest na protivitr. Cestou domu vecer se samozrejme vitr otocil a posledni dva kilometry jsem chvilemi mela pocit, ze stoupam na Lysou. Jeste ze jsem zmokla, protoze chlazeni vodou je mnohem ucinnejsi nez vzduchem. Nechapu, jaktoze nebyla dnes Praha plna cyklistu, kdyz bylo idealni pocasi na kolo.
Jezdíte vůbec někdo? :-)
Dneska najíždění po silnici - 76 km, průměr 22.
První půlka proti větru trápení, ale zpátky pořád rovinky přes 30. No, v jednom sjezdíku max 65. Na to, že byla silnice mokrá se zbytky písku a foukal boční vítr docela dost.
To už máš konečně silničku? :)
Ne, jel jsem na bajku.
Na druhé kolo zatím nejsou finance, ale šetřím.
Já jsem si byla včera kolo aspoň pohladit :o)))
To je taky důležité!
Já mám tu výhodu, že o ně zakopávám v předsíni.
Tak to já si včera pohladil kola tři. jsem totiž trošku uklízel ve sklepě a musel jsem s koly šibovat. Chtěl jsem silničku zavést do servisu, aby mi z ní udělali cyklokrosku, tj. přehodit pedály (místo silničních SPD dát bajkové SPD), namontovat, (bajkový) bůh mi odpusť, zadní blatník, přehodit 10s kazetu z jedné náhradní sady kol na druhou náhradní sadu, kde je "historicky" 9s, na ní dát cyklokrosové pláště (kvůli nim jsem dělal onu reorganizaci sklepa, protože jsem je zprvu nemohl najít a když konečně našel, tak jsem se k nim nemohl prokopat) a ve finále prohodit takto získanou sadu nyní již cyklokrosových kol za silniční; a na nich ještě vyměnit plášť, je prořízlý, pantáta byl opět šikovný a projel na silnčicce ostrým štěrkem. Plus teda předpokládám, že se mu (=servisákovi) s tím nebude chtít špinit a nejprve všechno umyje... :-)
Pokud se v tom někdo neorientuje, tak se vůbec nedivím, i mne samotnému to dalo hodně práce vymyslet nejenom, co odkud kam a jak přehodit, ale i jak to sem napsat... :-D
Nojo! My co na to nemáme si tohle děláme sami.
Kdybys písnul, tak stahovák a bič mám. :-)
A máš taky klíč na pedály, náhradní duše, plášť a myčku na kolo? :)
Kazetu i pedály mne Peťa přehodí zadarmo; ještě aby taky ne, když už jsem mu tam nechal docela dost desítek tisíc. Jen těch kol, co jsem u něho pořídil... :-DD
Ja dnes naolejovala detem retezy, povesila jednomu na krk hodinky a poslala je s koly pryc, at se vrati za hodinu. :-)
Já myslel že pro jahody
To už v dnešní době není vono, jahody mají (skoro) v každém obchodě...
Lepší je poslat na šípky; nebo k šípku? Teď si rychle nevzpomenu, jaká tam má být předložka...
Správně má být k růži šípkové na šípky :-)
Včera cyklofestival v HK bylo to užašne ukažky bohate fotky. Jen 19-21h kvuli omezeni tlumočnice zj.
Koukala jsem na fotky a zaujalo mě tlumočení z francouzštiny do znakové řeči.
Hele, znaková řeč je univerzální nebo jsou v různých jazycích odchylky?!?
Ne! Prvni-mluvi francouzsky,druhe-prekladatelka do čestiny,tlumočenice slyši čestiny,preloži do zj. To je lehči prace než neslyšici z ciziny.
Ja byla na prednašce neslyšici z USA. Nejdriv neslyšici z Usa ukazuje americky matersky znakovy jazyk (azj),pak slyšici tlumočnik z USA preloži z azj do mluveni anglicky,česky prekladatel preloži mluveni z anglicky do čestiny, česky slyšici tlumočnik preloži mluveni do CZJ (česky znakovy jazyk). To je moc prace,ztrati čas.
Ale nahodne česky tlumočnik umi cizi jazyk,jo vhodne,ale odmitli,duvod nema jistotu preloži do ZJ a take moc prace preloži myšlenku složite cizi jazyk do ZJ.
To mi připomělo filmovou scénu Muže z Acapulka s Belmondem, kde umírající agent a mluvil jenom marioventsky :-)
nevidela jsem film,prište nekdy budu koukat (podminky s titulky).
Fotky festival:
http://arabice.rajce.idnes.cz/Cyklofestival_v...
No tak nějak si neumím představit zrovna tuhle s cénu jak by otitulkovali. Já jsem to pověsil pod tebem, protože tvůj popis překladu mi hodně připoměl tuhle scénu, ale to bylo spíš pro ostatní, protože tahle scéna aby patřičně vynikla se musí slyšet.
Dneska prvních letošních 30 km. Myslela jsem, že to bude bolet více, na kole jsem seděla naposledy v říjnu.
A na závěr nesměla chybět návštěva oblíbené hospůdky (viz foto).
Tak já dal po opravdu dlouhé době 50 km (560 m výškových) a bolelo to. Dost tady fučelo a já to vzal klasicky po větru tam a proti větru zpátky. Moc moc jsem si chtěl pro rozjetí držet tep dole, ale to bych se asi neudržel na kole. Už takhle jsem se plazil, že jsem sebou klidně mohl vzít želvu, aby se proběhla, když už je vzhůru. A stejně jsem furt tepal ke 150. Hnáty mě teď hnusně pálej, ale už se to snad rovná. Bude to krušný jaro, ale mám to, co jsem si vypěstoval... Na Drtiči by to byla v tomhle stavu s bídou druhá kontrola a pak tak tak stihnout podvečerní tombolu.
Piánko, nejhorší je jednorázově zatížit, to si člověk koleduje akorát o nějaký natažení...
Včera 20, dnes 15, ale jakmile to do kopca moc nejelo, tak pěšky. Ono se v otepovačkách a péřovce stejně nedá moc rychle hejbat :))
Akorát škoda, že jsem u rozhledny byla včera, dnes byla krásná viditelnost, akorát já byla na jiným kopci :-/
Piánko, nejhorší je jednorázově zatížit, to si člověk koleduje akorát o nějaký natažení...
Včera 20, dnes 15, ale jakmile to do kopca moc nejelo, tak pěšky. Ono se v otepovačkách a péřovce stejně nedá moc rychle hejbat :))
Akorát škoda, že jsem u rozhledny byla včera, dnes byla krásná viditelnost, akorát já byla na jiným kopci :-/
svých prvních 30km jsem dala včera-a už po cca10km to bolelo: zadívala jsem se na chuchelském závodišti na běžkaře..a upadlo mi na betonu kolo-i se mnou. Pak jsem odjela dalších cca 20km-a dnes chodím v předklonu. Asi přichází stáří.... :-) č*Á*ra
Včera jsem dost podcenil oblečení - bylo hodně slunce, tak jsem nevzal dlouhý spodky a pod bundu jen dvě trika. Na slunci dobrý, ale ve stínu, v lesích... ufff...
A ještě jednu věc jsem neodhadl - testoval jsem si zimní silničku a odjel jsem to na kratší sedlovce, potřeboval jsem ji vytáhnout ještě tak o tři - možná čtyři - centimetry, ale už to nešlo... bolej mě nohy :-)
vcera prvni letosni provetrani silnicky, jen neco kratkeho... prvni pulka v pohode, cesta zpet trochu neprijemna kvuli protivetru...
http://app.strava.com/activities/39660304
dnes poklidne relaxacni :)
http://app.strava.com/activities/39976971
a pro rejpala - dalsi vylet bez zakonceni v nemocnici ;-)
Po shlédnutí komplet seriálu Sváťa Božák na RAAMu jsem dnes vyrazil na RABAW aneb Ride Around Breclav Against Wind... :)
Slunce zapadalo tři minuty před pátou, skorosvětlo bylo až do půl šesté. Začíná se mi to líbit! :)
Proc jsem si myslela, ze je v Praze snih? Vzala jsem to v Roztokach privozem okouknout novou stezku na druhem brehu. Prevoznik mi vzdycky zvedne naladu:"Kam jedes, kocko?" Rikam, ze do sauny, tak povida, ze uz dnes jednu do sauny vezl a at se tam neudusim. Cyklostezka byla jen pocukrovana snehem, tak jsem to z radosti, ze to hezky jede, rozslapala na tricitku. Letos mi kolo v zime nestavkuje. Az u Libenskeho mostu jsem konecne narazila na ten vytouzeny snih. Nejprve jsem se ho trochu bala a plouzila se po nem asi dvanactkou, ale kdyz me nejaky cyklista o dost rychleji predjel, povidam si:"Ver sile, Luku" a pridavam na sedmnact. Tenhle premrzly snih, to je neco jineho nez tajici brecka, ve ktere jsem plachtila s kolem v lednu. Krasne drzi a zadne cviceni rovnovahy se nekonalo. Dekuji Ti, Murphy, za motivaci, potrebovala jsem prekonat pocit, ze je snih a ze se na nem vymaznu nebo pojedu krokem. Bylo to krasnych 21 km, sauna, pivo, 15 km a ted postylka. :-)
Dnes ukončila neschopenku,zitra prchat do hory na bežky! Prište tyden zase hory,ale Velka Javorina :-) Kvli mnam kapustnice v chate,doufam,tam varit kapustnice.
Jedeš/te příští víkend na Velkou Javořinu? Jako na tu v Bílých Karpatech? S Holubyho chatou s tou "mňam kapustnicí"? A který den a v kolik hodin?
Heky,jo zase prište tyden! Nevim kolik h tam na chate,asi 14h,nevim,presne sobotu 2.3. Ano presne chatu Holubyho,pravda moc mnam kapustnice. Budeme peši z Kvetna do chaty a zpet do Kvetna na nauštevy u kamaradku u hranice Slovenska.
Foto kapustnice- http://arabice.rajce.idnes.cz/23.-30.zari_2012...
Prijd na sraz na chatu,tam bude kamarad Stano,muže s tebou pokec. Pojd :-) Ale pozor 3 velki psi. Tešim na Filipa (bily pes).
Dnes by se mi na kolo sikly lyzarske bryle.
Hadam za hodinu k nam prileti nejaka hruza z Orlickejch. Rano po slunce vychodu tady bylo -15C.
Jaká hrůza zase?!? Máme únor!
Únor bílý,
sílí pole,
pyčo vole...
Ja myslim, ze pocasi dobry, pycovole, zadny kocky se tu na slunicku neflakaji a med mam rada...
Leží-li kočka v únoru na slunci, jistě v březnu poleze za kamna.
V únoru sníh a led - v létě nanesou včely med.
V pondeli se nas Peta vrati z Hradu, budes slavit?
E? Tak tady v obraze nejsem...
A ted?
„Právě se vracím z Hradu od prezidenta republiky. Dnes ráno jsem panu prezidentu republiky podal návrh na přijetí demise ministrů, kteří odstoupili 20. února tohoto roku. A současně jsem panu prezidentu navrhl seznam osob, kterými má býti vláda doplněna a rekonstruována. Mohu vám sdělit, že pan prezident všechny mé návrhy, přesně tak jak byly podány, přijal. “
— projev Klementa Gottwalda 25. února 1948 na Václavském náměstí v Praze
Překvapuje mě, že to někdo nezná....
http://www.youtube.com/watch?v=paYE165oYzE
U nás (na jihu) KONEČNĚ slušné počasí na kolo. Sněžení, pár cm prašánku... Na lyžařské brýle jsem myslel taky, ty obyč mne byly na dvě věci, nakonec jsem he mrsknul do kapsy a jel bez brýlí. Sice jsem pořád viděl ho.no, ale aspoň se mi to nemlžilo... :)
Mne pri jizde nad 25 km/h dost bodal snih do oci. Jela jsem do Praglu na obed po cernem asfaltu a vracela se ve vanici v centaku snehu vyrazne nizsi rychlosti. Bylo tak hnusne, ze auta u roztok jezdila tak sedesatkou, i kdyz tam normalne jezdi stovkou. Citila jsem se skoro jako na horach. Skoda, ze o vikendu nikam nemuzu.
Já se nad 25 km/h absolutně vůbec nedostal, max mám 22 a to byla spíše chyba měření, jet ve stopě od auta, pod kterou je občas led, je docela adrenalýn (bylo to tvrdé, to jedno přistání). Ale pořád nic proti tomu, když jsem zajel "bokem", kde nebyla ani ta stopa auta a byly tam jen 0 - 30 cm zmrazky pokryté souvislou vrstvou sněhu (kupodivu tam NIKDO přede mnou nejel ani nešel)... Jsem si furt říkal, super, trénuješ techniku, lepší jak na válcích, ale druhý, ten rozumnější, hlas mi říkal, že jsem cvok... :-DD
Jo, taky jsem mela par useku se starsim sneholedem na trening rovnovahy, ale byly jeste relativne civilizovane. Ty mas v hlave nejaky rozumnejsi hlas? To jsou mi veci... :-)
No, občas tam ty rozumnější hlasy nějakou tu blbost žblebtnou; jako např. "Na to zapomeň", "To nedáš!", "Jsi magor!" a hlavně pak "Tu černou sjezdovku z Lysé máš zakázanou, nechci být vdova"... :-DD
PS: Miláčku, toto nečti!
To PS jsi napsal na spatne misto. :-) Jestli jsi tu cernou jel na kole, tak chapu. :-)
Nejel. Zatím... ;-) Naopak, to PS jsem napsal na zcela a naprosto správné místo. Bo jestli si to přečte, tak bude vdova i bez té černé, bo mne zabije... :-DD
Cerna? Jak vypada? Je to na fulla, nebo na lehace? 8-)
Na severu pěkná vánice, až jsem si při prošlapávání (i s běžkama po kolena prašanem, přece nebudem jezdit jen ve stopách) "zavzpomínal" jaký to bylo asi u Stalingradu ... A to na nás čekal vytopený dům a né vymrzlá zemljanka! Teď už je jen -8, ale vánice nepolevuje, takže to asi ještě jednou oběhnu s lopatou :o(
Jak se tak dívám z okna, tak se nám to včerejší sněžení trošku zvrhlo... Ukázkově chumelí, padají kusy sněhu... Břeclav se v noci přesunula někam do Alp či co?!?
Nejen v Břeclavi:
http://radar.bourky.cz/
Tak sviňa jaro je asi fakt už tu. Rozkvetl jsem, ošívám se... Takže jsem všemi mastmi mazanej (no, dobrá, fčíl aj trošku namazanej) a začnu už teda opravdu a svědomitě požírat klarinet (=claritine)... A přitom za okny, slovy klasika, na standartu tiše sněží... :-/
Prima. Overil jsem si, ze se da jezdit i v cerstvem lepivem snehu ve vysi, kdy pri kazdem slapnuti zajede noha pod povrch (viz stopu). Ale je to sakra drina.
Tohle se dá jet i na cyklokrosce :P
Vzdyt jsem to nekde psal. Kdybych mel projizdet vysokym prasanem, pod kterym by byl rovnou asfalt, bral bych silnicku, ktera by se prorizla na dno. Tohle Ti garantuji, ze je na cyklokrosce neprujezdne. Prorizl by ses totiz jeste o nejakych 10 cm hloubeji, nez ja na minimalnim tlaku.
Včera bežkovala z Jakuszyce pres Jizerka do Korenov,ale namahave kvuli huste sneži,v tom fouka. Orle moc pekne chata,ale plne lide.
Vlak prijde až 15.12h,mobil ukazuje 15.02h od nadraži 500metru,problem svaly lytko,ale bojovala makala bežkovat k nadraži 15.08-15.10h,vlak prijde pozdej o cca 10minut. V nadraži pruvodce hlasila zrušene os.vlak z Korenov do Jakyszyce,slyšici lide šli do nahradni bus,ja vubec nevimkam,psala jsem mobil ,,do Jakuszyce,, a ukazala ridič bus,odpovedel ano,ufff. Nechapu,že pruvodce vi,že jsem neslyšici,proč mi neoznamila,bože.Pak start bežkovat,ale blokovat kvuli soutež bežky,lide čekali asi 15minut,pak svobodu bežkovat. Škoda chata Orle plne lide,moc lide. Nema cenu čekat,dale bežkovat pres Jizerku,tam fouka snih,led,po Jizerku ulevi,pekne trasu do Korenov.Puvodne jsem planovala bežkkovat pres Udoli Jizerku,kamarad omyl šel na jine trasy,ja nevadi,doufam prište nekdy opet bežkovat pres Udoli Jizerky.
Foto- http://arabice.rajce.idnes.cz/2013_02_22/
když jsem se proházela ke garáži, smutně na mne koukalo moje zabahněné opuštěné kolo, tak jsem mu musela ukázat jaké to je ve sněhu :-)
Včera k večeru už byly silnice čistý, sice pršelo, ale než pěšky přes pole v mokrým sněhu, vytáhla jsem araba. Akorát jsem si musela obout gumáky, bo v áleji jsem musela tlačit a brodit se vodou se sněhem a dávat bacha, aby mi nezateklo vrchem :) Na silnici fajn.
Mokré. Až po kolena... Nějak přibylo vody a kus Pohanska byla pod vodou. No přece se nebudeme s Jardou vracet, že... :-D
Takže po kolena ve vodě, ještě že bylo teplo, +4 st, zpátky proti větru to bylo zajímavé; a nebylo teplo... :)
Dneska paráda - byl hladký asfalt, bahno i sníh
http://vrstevnice.rajce.idnes.cz/130302_Letos...
A mám prvních letošních 47,5 km v kapse :o)))
Sice trochu mlhavo a deštivo, ale jinak paráda :o)))
http://vrstevnice.rajce.idnes.cz/130309_ZBeKuPr/
Dnes padla první letošní stovka. Asi bych to nedal, ale pří návratu domů jsem potkal Hekyho a s ním jsem jel znovu na Soutok. Takže celkem 111,5 km. Samozřejmě jsme to museli v Garáži náležitě zapít. :-)
Já doufala, že budu mít první stovku celkově, ale déšť mi to zhatil...
Tady zatím neprší a doufám, že ani snad nebude. Ale bylo to pořád po rovině, tedy zadarmo - skoro. :-)
Krásný, první letošní 100 i když teda 2 km jsem si musel najet v okolních ulicích :) ale to se nedalo nedat...
Polabskou rovinou, kousek za Sadskou a pak zpátky až k Čerňáku a domů, ve své podstatě kličkování mezi čárou Černý most- Újezd-český Brod -Poříčany a na druhé straně obce u Labe ...
Gratuluji cyklistům k najetým letošním km. Já měla víkend nesportovní, i když počasí bylo nakonec po oba dny nedeštivé, a dnes odpoledne se ukázalo i slunce. Mám právě za sebou jen delší procházku se psem a těším se na fotky od Arabice z hor.
Dneska fakt nádhera! Byla jsem jen pěšmo (foto 1) přes kopec, co ho mám "za barákem", protože jsem chtěla zjistit, jak vypadají cesty v lese (foto 2). Konečně slezl ten hnusný sněholed, co pokrýval v minulém týdnu ještě značnou část lesních cest. Při té příležitosti jsem narazila na bikery, kteří "dobíjeli baterky" (foto 3). Hodili jsme řeč a pánové mají také radost, že už se konečně hlásí o slovo jaro. Doufám, že příští týden nám to příliš nezkazí.
včera jsem vyjela poprvé, ale už v prvním stoupání jsem věděla, že to není dobré, táhla jsem se jako šnek. nakonec jsem si odšlapala prvních 20 km, žádný les, žádný extra kopec na oblíbené oppidum bych asi nevyjela a po návratu domů jsem měla chuť rozbalit berle. myslím, že Velikonoční se bude možná muset zkrátit, ale snad ještě něco natrénuji a také spoléhám na tu podpůrnou injekci :-), ale v neděli bylo krásně, sluníčko hřálo.
Akutní kriplitida.
Představte si dva běžkaře na liduprázdné Hromovce... Naštěstí to nebyl přímý kontakt, ale rameno po držkopádu bolí, visí v závěsu a naštěstí jsem nic neurval. Tedy zatím o tom nevím, musím na chirurgii.
Dnesek je zatim totalne na pytel (kdyz si deti mysli, ze maji prilis slusnou mamu, nemela bych je svou mluvou zklamat, co?). Pri pitomejch 22 km jsem zjistila:
1) ze jsem se nakazila od deti a ze paleni na plicich neni nic moc.
2) ze se se single speedem sice jet da, ale taky nic moc, obzvlaste do kopce s palenim na plicich. Utazenim zurive povoleneho lanka k prehazce jsem aspon docilila toho, ze to byl singlespeed na pouzitelnem prevodu pro rovinu, ale ani presmykac ani prehazka nefungujou.
3) ze to nema nerezovou vidli a ta orezla.
To kolo me proste sere! (Vlastne jsem si vzpomnela, ze deti tak moc slusnou maminku mit nechtely.)
To je nějaký divný, že neřadí ani přehazka, ani smyk. Abys neměla podobnou "závadu", jako jeden nejmenovaný. Že prý to skoro neřadí - pak stačilo omlátit metrák zaschlýho jílovitýho blátíčka (spíš betónku) zespod z pod rámu a lanka se zas daly pomalu do phybu. Ale furt ještě to nebylo ono. Tak se pročistily i přehazky, namázly a zázrak, ono to všechno řadilo jak zamlada :-) Taky ale můžou bejt v háji bowdeny (ale že by oboje najednou ?)
Podle toho, co lucie psala v jiném tématu, tak to tak najednou nebylo...
jako že ubejvaly převody, až zbyl jen jeden ? :-)
Sem ti to našla
http://www.nakole.cz/diskuse/16114-co-me...
Nemela jsem dnes silu to zkouknout, fakt na me leze choroba a je mi porad zima, takze jsem dokonce k veceri jen uvarila kazdemu dve vajicka na hnilicko a pak deti bavila hranim deskove hry Andor (dostaly ji k vanocum, po dvou hrach jsem ji zalozila pod pradlo na zasiti a jelikoz jsem v sobotu zasivala, vyplavala hra na povrch a od te doby jsme ji kazdy den hrali 2 - 3 hodiny), sedet na zemi a cist pokyny ke hre mi jeste slo.
Jinak doufam, ze dukladne vycisteni by mohlo pomoct, nastrikam asi cele kolo WD-40, co te nezabije, to te posili. :-)
jj, WD je zárukou úspěchu ! Něco jako v nových autech, kde se místo nářadí vozí mobilní telefon :-) Ale jo, pomůže to určitě, však kdo maže, ten jede. A že ti nepruží vidlice se nediv. Při tvé váze nemá tahle pružina šanci. Ber jí jen jako první a poslední pomoc při vymetení rigolu.
A na chorobu zkus napaření loktů a inhalaci s mátou. A kdyby nezabrala máta, zkus tam kápnout taky trochu WD...
Ja tedy piji WD na chorobu pod obchodni znackou slivovice. :-)
Prave do Prahy na dlazky by se mi rozumne odpruzena vidle hodila. Uz tak mi zapesti trpi praci s mysi a jeste je k tomu rasuju na kole. Mozna by ale stacily aspon mekci pruziny. Ted tam mam z toho duvodu jednu vyndanou.
Krátký švih na cyklokrosce, proložený terénními vložkami. Jedno chrochchrochtkvíkkvík v bahně, jsem se prostě už nevycvakl... Dotaz pro místní - u nás byly nějaké povodně bo krva co?!? :)
EDIT: u nás jako u nás na jihu.. Na severu sněžilo...
Kde jsi se zase rochnil? :-)
Vzdyť v lese už je úplně sucho.
no dyť se ptám "u nás byly povodně?!?" :-D ano, bylo sucho; až na těch pár set metrů...
A usmíval ses na kameru ? http://www.youtube.com/watch?v=inQ2aWKEyD0
(vypni zvuk !!!)
Jedním slovem - úžasné!
Nejel jsi dnes na leháči z Černošic na Zbraslav?!?
Jel, a zdravil jsem Tě. Jsem rád, že jsi mě poznala.
Já vím a také jsem tě zdravila, ale až když jsem tě minula, tak jsem si říkala, jestli si to byl nebo nebyl ty :o)))
No jo, už jsem se smířil s tím, že mě mladý holky jen tak míjejí.
To víš, užívala jsem si cestou ze Zbraslavi sluníčka. Byla to parádní cesta, když nám to hřálo do tváře. Už chápu ty naše kočky, že se dokáží na sluníčku tak provalovat :o)))
Fakto to dneska vysloveně nabíjelo energií :o)))
P.S.
Tak jo, tak pravdu - jediné, na co jsem v tu chvíli myslela byla cukrárna u mašinek v Černošicích :o)))
A že teda zase nezklamala :o)))
na tebe jsem dneska myslela, jela jsem projet část velikonoční trasy do Jílového a najít cestu na rozhlednu Pepř. v Jilovém jsem obhlídla hospody, jsou tam 3 a všechny slušné a úžasná cukrárna, mají otevřeno do 19:00, ale je docela malá, no snad se vejdeme, pekárna hned vedle má bohužel zavřeno. Rozhledna je jak jinak, na kopci 487m.n m., volně přístupná a dneska bylo i krásně vidět. nemám tu kabel, takže fotky až v pondělí. cesta sice bahnitá, ale třeba za dva týdny stačí vyschnout.
Ku..a studený :)
Nějak jsem to oblečení podcenil a slušně prokřehl.
Asi to bude tím, že jsme se napřed jeli s rodinou projet po lese, kde nefoukalo ... taková ta jízda na seřízení kol na nově nabyté velikosti našich hochů, takže ksme přendavali sedla,zvedali řidítka a podobné...
Zítra snad sám, má být tepleji a lépe:)
Proboha, jak jsi mohl podcenit oblečení?!? Takový zkušený cyklista...
Já měla svoji klasiku do teploty kolem nuly - spodní triko s dlouhým rukávem, termodres, neprofuk bundu a zateplený dlouhý kalhoty a bylo to tak akorát.