Omlouvám se za OT, ale prosím tě, nač je důležité vědět rok výroby u plášťů na kolo?!? Já jsem to nikdy nepotřebovala a ani nevím, k čemu by mi to bylo dobré.
Copak ty by sis na kolo dala prošlý pláště?
A kdy jsou pláště prošlý?!?
Hele, když skončila výroba mých oblíbených nanoraptorů, tak jsem si doforoty asi 4 pláště koupila. Doma jsem je měla asi dva roky a jak se panečku hodily, když dcerunka a bývalý zeť potřebovali přezout...
Kdyby je ale nebylo potřeba osadit, tak bych je měla ve sklepě vyvěšený dodnes.
Pracuji ve spol. ktera se zabyva prodejem auto prislusenstvi a doplnku, mimo jine tam prodavame pneumatiky, ktere jsou treba dva a vice roku stare. Na mem kole mam plaste rok stare a jsou ztrouchnivele, pricemz jsem na nich najezdil cca ctyri tis. km. Proto bych opet nerad koupil staronove..
Tak tedy se pokusim zopakovat otazku - vi nekdo, kde se na veloplastich znaci rok vyroby ?
S rozpoznáním konkrétně neporadím, ale OT to nebude. Nějakému zpuchření bych věřil u obchoďákových no name plášťů za padesátku kus. Ale viděl jsem opakovaně popraskané boky na značkových pláštích Schwalbe. MTB pláště jsou stavěné jinak, i na velmi nízké tlaky, ale u trkových toho spolehlivě docílíš dlouhodobějším podhuštěním.
to sa mi stalo pred rokom .. kupil som si plaste schwalbe marathon plus, protidefektove .. rok som na nich jazdil a v jari som zistil, ze su po bokoch pozdl plastov praskliny .. sklamalo ma to a tiez ma napadlo, ci neboli stare .. na sezonu 2012 som teda kupil nove, ale sirsie, tak som zvedavy, ci vydrzia ..
inac som raz cital, ale neviem, ci je to pravda, ze Armstrong si svoje plaste skladoval v pivnici, ako vino, ze po urcitej dobe ked len stali, tak vykazovali lepsie jazdne vlastnosti ..
Pro neznalce jako jsem já a vtipálky:
http://www.cgs.eu/download/pdf/Velo_2009_Info...