Tak jsem se rozhodla letos vyrobit ze zbytků pečených ryb pečenáče. Koukala jsem na net, ale tam se předpisy dost rozcházejí - zejména co se týká poměru vody a octa do nálevu.
Děláte pečenáče doma?!?
Pokud ano, podělte se o vyzkoušený a osvědčený recept.
Díííííky :o)))
Nam zbydou z pecenejch ryb vzdycky akorat ohlodany kostricky.
Tak z těch se pečenáče dělají dost blbě, jen co je pravda :o)))
Ne tak docela, jednou jsem to zkusil, ale nikdo je nejed. Mozna chyba v laku.
Lákem se právě dá zkazit mnoho, právě proto se ptám, co má kdo vyzkoušeno.
Po té, co mi první odkaz ze strýčka Gůgla nabídnul lák v poměru 200 ml vody, 200 ml octa a 35g cukru, tak bych raději neexperimentovala :o)))
To uz je skoro jako kyselina z baterie!
Mě se taky zkroutila huba jen když jsem to četla :o)))
A paradoxně to bylo na nějakých stránkách Třeboňských kaprů :o)))
Sem to našla
http://www.trebonskykapr.cz/pecenace-z-kapra
Já si to teda už vydělila na polovinu.
proč? Já kdysi když jsem dělával utopence, tak jsem ocet ředil jen lákem z nakládanejch feferonek.
Nejdřív mamka, babí a další tvrdili, že to nebude k jídlu a pak jsem to dělával dost často a všichni se ptali na recept...
Tak tohle si fakt neumím představit.
Ale asi si cvičně nějaké malé množství toho láku zkusím udělat. Zatím mám dojem, že se tam někdo u octu uklepnul minimálně o jednu nulu navíc.
Jinak teda lák z nakládaných feferonek na pečenáče by vůbec nebyl špatný...
Já jsem do toho ale nějaké pomleté feferonky přidala, takže to mdlé rozhodně nebude :o)))
Mě taky nepřijde voda:ocet 1:1 až tak hrozné.
Když jsme kdysi byli v nějakým JZD na brigádě, tak v místní hospodě jsme si nechávali do polívkovýho talíře nakrájet tuším Gůůthááj a utopit v neředěným octu. Oči slzely, huba se kroutila, ale i to pivo mi pak chutnalo :-)
osvědčený recept na nálev na pečenáče. Jdu do obchodu a koupím si okurky ve flašce. Okurky sním a nálev použiju na zalití smažených ryb anebo rybích karbenátků. Měly by v tom nálevu pobýt 14 dní ale k tomu zatím nikdy nedošlo, protože už po týdnu je ochutnám, jestli už náhodou nejsou hotové a už po týdnu chutnají skvěle. :-)
tak ten poměr voda ocet 1 k jedné je určitě správně... škoda, že nemám tu druhou knížku od Romana Vaňka tam je recept určitě... ale víc octa je tam kvůli kostím :) změknou
http://recepty.vlasta.cz/recepty/maso/ryby...
použiť toľko octu, ako komu vyhovuje kyslosť, od 1:3 až 1:1, väčšinou sa k nakladaniu použijú väčšie ryby bez kostí, (väčšia časť konzumentov má kostru už vybudovanú :-), dostatok korenia, dá sa použiť aj deko, o tri dni sa dajú jesť. Viac octu treba keď sa robia malé rybky, najskôr naložené pol hodiny v soli a náleve, riadne opláchnuté,
Dneska jsem zapátrala v lednici, co bych si tak asi mohla dát k obědu, a narazila jsem na zapomenuté skleničky s pečenáči :o)))
Nikdo mě nepochválí, takže si svůj první pokus pochválím sama - fakt dost dobrý. Je to opravdu jedlé :o)))
Pro příště si ale budu pamatovat, že s octem se opravdu nemusí šetřit. Byla jsem s ním zbytečně opatrná.
Příště ale zkusím ten nálev po okurkách - to by mohlo být zajímavé.