Mám dojem, že se mluvilo o Vysočině, ale kdo, to bych kecal.
Myslím, že se k tomu hlásili kluci z Brna.
Příští rok pořádáme s Ninkem 16 lehokolových akcí. Jestli je to někomu málo a chtěl by sedmnáctou několikadenní, tak má holt smůlu.
No, tak to mně zajímá :)
Je to zatím neveřejné, nebo jsem to někde přehlédl?
EDIT: Do toho počítáš i 12 vyjížděk BrnoBentu?
12 měsíčních společenských vyjížděk tak jak byly letos od září, čili cca 60km rozumným tempem (pokud se nesejdou pouze rychlí a nezvrhne se to). Konkrétní datumy zatím nejsou stanoveny.
4 brevet jízdy 200, 300, 400 a 600km. Vzhledem k tomu, že pro omezené kapacity budem dělat noclehy a starty stejně jako letos, bude ročník 2013 (oficiální nultý) stále ještě pro zvané podobně jako loni. Začátkem ledna zas rozešlu email blast, jako letos.
200km brevet a březnovou jízdu Brnobentu asi spojíme do jednoho víkendu. Loni jsme taky byli po těch 200km takoví příjemně odpočatí a vyjet si druhý den nenáročný výlet nemůže uškodit. Takže kdo chce být pedant, může to počítat jako 15 akcí, z čehož jedna je dvoudenní.
Ahoj,
ti kluci z Brna, to jsme prozatím já a Petr Hebeda. Skutečně uvažujeme že, bychom se letošního srazu ujali a udělali jej na Vysočině. Petr má na to dost zkušeností ze Suchého a já zas celkem znám z kola tu část Vysočiny, o které uvažujeme. Zatím ale nemáme domluvený žádný kemp, takže zatím nic neslibujeme. Měli jsme vytipované rekreační středisko v Křižanově s ideálním zázemím, ale tam to krachlo na tom, že bychom museli dopředu nahlásit přibližný počet lidí, dopředu to zaplatit a pak od vás sami vybírat peníze. Do toho se nám pochopitelně nechce, takže se hledáme jiné kempy, ideálně v okolí Nového Města na Moravě. Teď kolem Vánoc na to ale nebyl moc čas.
Tak paráda Tome a s jakým prosím tě počítáte předběžně termínem ??
Počítali jsme spíš s variantou září. Pokud se nepletu, tak to vychází na víkend 7.-8.9.. Víkend předtím máme Eurobike.
Jéé, tak to by páslo suprově, to bychom zvládli i 24 LeMans, které je 14-15.9. Super.
Jo vím že termín Petr kontroloval, že s ničím nekoliduje.
Napadá mě jedině http://www.morerybnikreka.cz/
Vysočina to je, okolí Nového Města ovšem už ne.
Tak tam dojdu i pěšky :)))
A neměl bys nějaké další tipy na kempy, jakožto místní? Dík.
Tady v okolí vhodný kemp na sraz není, taky jsem o tom uvažoval. Něco s chatičkama, s dostatečně velkou restaurací a vhodnou místností (sálkem nebo zastřešenou terasou) kam bys nacpal večer cca 150 lidí tady prostě nenajdeš....není to prostě turisticky atraktivní oblast :))
A ty jsi přesněji odkud?
Kousek od Havl.Brodu
No tak to je už opravdu trošku bokem. My hledáme něco kolem Nového Města a Žďáru. Tam je možností samozřejmě víc.
Kemp Pilák ve Ždáru nad Sázavou by mohl vyhovovat
Díky za tip! Obeslal jsem dnes snad všechny kempy a rekreační střediska v okolí, tj. Sykovec (Tři studně), autokemp Moře, RS Sněžné, RS Zubří, autokemp Milovy, Pilák a Dářko. Něco z toho snad výjde.
Na Piláku je to takový nic moc se stravováním pro víc lidí a nevím kolik tam je chatek.
Cože Ty jsi kousek od Havl Brodu?
Odkud přesně ???
Máme u nás druhý nejvyšší silniční most na Vysočině :)))
Fíííha! Ehm, jak je vysoký, je dole voda nebo beton, a když pod něj pověsím lana, přijedou páni s placatou čepicí a řeknou mi: NE ? (já mám takovou úchylku na mosty...)
http://www.harsco-i.cz/Reference/?view=659
Jo a s těma v těch čepicích nevím, jedině že by tě aktivní sousedi práskli :)))Až do toho půjdeš, tak dej vědět, budu to fotit :))
Takže ty jseš fakt z VelMezu? To mě teda ten Havlíčkův Brod zmátl.
Podle toho odkazu to moc na VelMez nevypadá, řekla bych :)
Jo, odkaz jsem přehlídl. Reagoval jsem právě spíš na příspěvky výš a divil se.
On je z České Bělé, tam jim postavili nový most na obchvatu. Zkrátka tam přemostili tu díru ;o))))
Máš kliku že Budějice jsou na rovině :)))
Dářko? v létě tam stál velestan
Pokud vím, tak tam nemají žádný chatky.
((-: mají karavany!!!
http://www.velkedarko.eu/kemp
Bohužel jsem se nikde na jejich webu nedočetl, kolik těch karavanů mají. Ale psal jsem teď do více kempů po Vysočině, tak napíšu i tam. Místo je to každopádně dobré.
Nazdar, když jsem si četl na stránkách srazu "toulovcovy maštale", tož se mi vybavil sraz z roku 2003 v Poličce.
Pokud nevíte, kde je na Vysočině supr kemp s chatičkama, tak je to právě v Poličce. Nebylo by špatné se opět do Poličky podívat. Tehdy se jely trasy na hrad Svojanov. Sraz tehdy pořádal Vladimír Bartoš, toho času výrobce kapotovaných tříkolek a SWB lehokol pod značkou TRINE.
Ne že bych vám do toho chtěl nějak zasahovat, ale zkuste to zvážit. Případně se můžete Bartoše jako úředníka městského úřadu v Poličce s bohatou historií, úplnými městskými hradbami zeptat na program. On tehdy ten sraz zařadil do akcí města a zajistil nám všem co jsme tam tehdy byli velikou publicitu. Bylo nás tam asi 40 a bylo to poprvé, kdy dorazil někdo ze zahraničí - tedy ze Slovenska - Peter Drozda z Bratislavy.
Zdravím. Mio Štercl
Takže soráč, díval jsem se do mapy a ¨zjistil, že bychom se do poličského kempu asi nevešli. Tehdy nás bylo asi 40.
Každopádně přijedu rád, právě proto, že jsem v této části Highlandu již byl několikrát. Už se těším a zdravím pořadatele.
Lehu zdar a vítr v zádech. Mio
A bude se poradat SVČ sleh??? Dotaz čiste ze zvedavosti nechco zbytecne plevelit vlakno.
to by nám Honza neudělal, že by ho neudělal - zabral si 1. červnový víkend, ten si zabachuj!!!
Termín je jasnej.
Už jsem slíbil nějakou lokalitu?
Hochu , ta paměť :-)).
Říkal jsi , že Stříbrňák v Hradci . Už s tím počítám a rozhlašuju to!
Taky si to matně pamatuju...těšil jsem že pojedu ten kousek po ose, ale asi to zas dopadne jako SVČ letos,tj. že pojedu hned k ránu po akci na sraz autem :((
Slíbil jsi Třeboňsko ;o))
Odkdy je třeboňsko v severovýchodních (SVČ)čechách ???
Jak moc jasnej je ten termín, 1.6. je v sobotu, takže SVČ začne už v květnu ??
Ano, pro toho, kdo dorazí v pátek nebo i dříve.
A výlety se plánují pátek, sobota, neděle nebo jenom sobota, neděle, popřípadě bude i nedělní výlet ??
Jelikož to není "velkej sraz", tak se trasy dělaj na sobotu a neděli. Páteční trasou je u většiny účastníků přesun po vlastní ose do místa slehu. Jestli chceš, můžu ti nějakou páteční navrhnout, třeba, že mi přijedeš po nové labské cyklostezce naproti.
http://www.mestosmirice.cz/default.php?id=365...
Jen jestli to do srazu stihnou dodělat. :-(
Podle plánu mají končit za 14 dní a chybí tam min 3 km cesty a 5 km povchu. před týdnem jsem to se Zlatkou projížděl od Hradce a bylo tam tolik bláta, že Zlatce upadla přehazovačka a mě šlapka. Kola jsme táhli jako mrchy , ani kolečka se pro to bahno netočila:-((.
To máš z toho, že jsi to nejel na ležáku :))
Tedy spíše bych čekal, že se to blátem zalepí.
O Zlatku pečuješ líp, než o kola, nebo čekáš, že se taky rozpadne?:-))
Však ono se to zalepilo.
Údržbou to nebylo , přehazka upadla proto, že kus bláta spadlo na řetěz a ten se zasekl v napínáku a nevydržel to hák přehazky. Já jel na starým Favoušovi a na klikách je nějaký bláto materiál a já šlapal tak usilovně až to povolilo na čtyřhranu :-(.
Zlatka si zatím na moji péči nestěžuje :-)).
Pojďme to tu pojmout jako SRAZY lehokol 2013, třeba se nám to letos podaří nějak rozumně časově uspořádat a zkoordinovat i s jinými akcemi.
Tak já začnu, i když to není zrovna jen leho. Po létošní prověrce by jsme se Zlatkou opět rádi zúčastnili 24hodinovky v Šaratici. Byla to perfektní sportovně společenská akce. Koná se 14-15 září. Rovněž klasická K24 by v kalendáři neměla chybět, předpokládám, že v termínu 22-23 června. V tomto termínu se ale většinou jezdí na severní Moravu.
- Přelom března a dubna, už se dá říct tradičně, zahájení lehokolové sezóny "Za povidlovým koláčem" v Benešově,
- ke konci dubna "Krajem rybníků" ve Veselí n/L,
- květen - Nákolácký jarní, po půlce Prčice,
- tady si vkládám Giro di Italia,
- červen SVČ "na Třeboňsku" ;o))), rozhodně K24,
- červenec Tour de France,
- září lehosraz (snad) no a též bych chtěl opět na 24LeMans do Šaratic, no a Nákolácký podzimní.
Do toho mám bez termínů ČB - Plzeň - ČB, Praha - ČB apod. Pokud by to nějak vyšlo, možná bych se někdy přidal k brňákům.
A poslední víkend v dubnu SPEZI....
Takže o "hlavním" srazu nikdo nic neví. Domněnky a dohady (Vysočina, Slovensko)jsou vyvráceny. Kdy a kdo...
Zbejvá Holfi a Třeboňsko.
Ale Slovensko zatím nikdo nevyvrátil :))
Do Šaratic: Holfi,PS, Jerguš, Zlatka, Romantic. Ještě někdo o kom nevím?
Taky hlásím, že mám termín 24LeMans zařazen v plánu i na rok 2013, pokud se stihnu přihlásit tak i K24 bych chtěl zažít :-D. Kamil
Už si nepamatuju, jak moc mě to posledně od takových akcí odradilo. Jestli bude už v tu dobu řádně vyzkoušené jiné kolo, tak snad jo.
No jak jsem už jedno u psal co kdyby nějakej organizátor udělal sraz ve středu české republiky viz zde:
http://foto.mapy.cz/179649-Cihost-geograficky...
Já jen že to mám nejblíž :-)
Nediskutuj a chop se toho!
Já se přiznám,že na to nemám akorát jsem si myslel jen tak pro inspiraci aby jste nejezdily na stejné místo.Louka obrovská a konal jse tam i sraz BMW ,ale to už jsem tu psal.
http://www.bmwmotoclub.cz/aktualne/201103/
Já bych rád. Uvažuji o tom.
Aspon někdo díky a bod.Jsem myslel třeba pokořit rekokord nejvíce lehokol na jednom místě jako tomu bylo při srazu BMW.Ale no uvídíme :-)
Ale Tomassac reagoval asi na něho jinýho...
Myslel jsem něco takového http://www.kareltriska.cz/lehosraz-2010-uhersky...
a na tomto místě nebo klidně jinde
http://www.turistika.cz/mista/geograficky-stred-cr
Já bych možná také jel, uvidím, jak dovolí škola.
Moravskoslezský sraz: 28.-30.června Frýdlant nad Ostravicí.
Trasa jako vždy - po rovině.
To už Lysou srovnali?
Ty jsi na Lysé asi už dlouho nebyl viď?
No, nebyl. Loni to nějak nevyšlo a tak doufám že letos to klapne.
Jinak na sraz se těším i když asi budu moct přijet až v sobotu ráno. No ještě se uvidí.
No Lysá, to je v jednom kuse rovina, akorát musíš mít správný úhel pohledu.:-))
No jistě, nakloněná rovina je pořád rovina, jen krapet trochu nakloněná, někdy tedy víc, ale pořád rovina :-)
Ftipe vylez?!?
Ještě teď se mi z té roviny dělá špatně :o)))
Nevzala sis náhodou ty černé brýle, místo těch růžových.:-))
Beskydská Lysá hora má své kouzlo. Pokaždé je jiná, pokaždé je jiné počasí. Je jedno jestli se nahoru dostanu na kole, nebo pěšky, je jedno z které strany. Vždy jsem potěšen.
Jaká je to nádhera, když pomalu nevidíš na krok a nevíš jestli je taková mlha, nebo jsi už v nebíčku. Jaká je to nádhera, když se rozhlédneš po okolí a v dálce vidíš třeba vrcholky Tater.
Prostě Lysá hora v Beskydech je jen jedna a ta "nakloněná rovina" vždy stojí za to, abych se po ní prošel.
Vsadím krk, že v tomhle nejsem sám.:)
Však já na ni také nikdy nezapomenu :o)))
:-))
A to teprve kdyby jsi jela z Ostravice, nebo přes Ivančenu, to teprve je nádhera.
A víš že si to dovedu docela dobře představit?!? :o)))
Nevím.
Ono to není o tom kopci, ale o tom okolí. O tom, že na jiné cestě než z Papežova potkáš cyklistu jen občas. O tom co se postupně s přibývající výškou odkrývá. A hlavně o tom si to užít, né přežít.
Ale jinak ti rozumím a chápu.
Hele, mám naježděno dost, takže mi tady nemusíš mentorovat. Tohle všechno moc dobře znám.
Já jsem si tehdy termín výjezdu vybírat nemohla, ten byl dán cílovou událostí. A bohužel jsem zrovna tehdy byla ve stavu, kdy jsem byla ráda, že jsem to přežila. Holt pro mě v té době bylo prioritou studium, takže fyzička šla dost do kopru...
Nicméně díky tomu všemu mám na Lysou orpavdu nevšední vzpomínky :o)))
http://www.vrstevnice.com/akce/2011...
Hele, mě to škádlení baví, akorát nechápu za co tě někdo osolil tím -.
Ode mě máš +.
To je úplně to nejlepší datum a trasa.
http://www.nakole.cz/diskuse/16039-lehokolovy...
No, ta rovina nebyla špatná, radši bych ale nějaké kopce, které by byly vodorovné :o)
tož sa možete přihlašovat
Tak se hlásím,akorát nevím kam.Co kdyby organizátoři založily vlákna pro srazy,tak jak minulé roky.Dík
Vždyť do jednoho takového vlákna zrovna píšeš :)
A přihlášení bude asi na těchto stránkách (jako několik posledních let, vždycky to hledám přes odkazy na stránkách Azub):
http://www.setkani-lehokol.cz/
Ahoj, stránky srazu www.setkani-lehokol.cz už doufám fungují. Informací bude postupně přibývat. Teď aktuálně ještě vyjednáváme lepší cenu na ubytování. Začátkem příštího týdne budeme znát výsledek, tak dáme vědět tady i na stránkách srazu. Každopádně už jsou pro účastníky rezervované veškeré volné kapacity obou sousedících středisek (celkem cca 60 lůžek v chatkách). Budeme rádi, když se zaregistrujete na stránkách mezi přihlášené. Podle počtu přihlášených se budeme rozhodovat, jak to uděláme s tričkama, prohlídkama, registrací a dalším. Díky a těšíme se na vás.
ať se téma probudí: po dobu dovolený se aktualizovaly trasy!! vypadají zajímavě! jen Karlštejn míjíme, resp. necháváme před sebou (-:
http://www.setkani-lehokol.cz/
Právě dochystávám i tištěnou mapu s vyznačenými trasami a jejich popisem. Bude to tak alespoň nějaká odměna za registraci a my budeme mít lepší představu o tom, kolik nás nakonec bude.
Zároveň bych se chtěl zeptat, jestli se najdou zájemci o středeční výjezd do Nových hradů a návštěvu Prvního českého muzea cyklistiky http://www.muzeumcyklistiky.cz/. Trasa z kempu by měla cca 90 km a nezařadili jsme ji proto do přímo do programu srazu.
Ve středu se rád zúčestním čehokoliv, jestli se bude vyjíždět v deset nebo radši později. Abych stihl dojet a odlehčit kolo.
Ahoj, teď jsem odpovídal ohledně středečního výletu na stránkách srazu na jeden komentář. Návštěva muzea není z mé strany nějak domluvená ani načasovaná. Oficiálně se zatím o středu kromě tebe a Aleše Nožičky nikdo nezajímal, takže nemám, představu, kolik je reálné aby jelo lidí. Myslím, že by bylo ideální, aby se zájemci sešli ve středu dopoledne mezi 9 a 10 hodinou u vrátnice v kempu a domluvili se mezi sebou. Já se bohužel dostanu na sraz až ve středu večer, takže se této vyjížďky nezúčastním.
tak ze par fotiek s minizrazu na zamocku Pohansko
http://colomboii.rajce.idnes.cz/Zraz_lehokol_17...
Kdo, kdy a kudy se bude přesunovat na sraz po vlastní ose?
Já...mám to daleko..:-)
Pojedu od Prostějova na Boskovice, Kunštát, Olešnice, Jimramov, abych tam byl ve středu v 9 ráno. Kdyby se snad ještě nic nekonalo, půjdu na chvíli spát. V úterý nás totiž chtějí v práci držet (jako) naschvál až do půlnoci (děláme od 7:30).
Chtěl bych na sraze udělat jeden večer závod do vrchu. Start intervalový.
Našli by se závodníci?
Jedu, ale jedině opačným směrem :-)
Jestli bude zajistena doprava zavodniku na start, tak si taky zazavodim
S tou dopravou počítám...
Závodnící tady nejsou. Ale kopce mám rád. Ještě stojí za úvahu pojmout to jako závod "do vrchu a zpět" s měřením na kopci i celkově. Nebo najít místo na něco ještě lepšího - napřed dolů a pak nahoru, otočit se a to samé zpátky. Tím by se vyšlo vstříc i těm váhovým kategoriím, co vyjíždějí kopce setrvačností :-)
EDIT - to je tak, dlouho přemýšlet nad vším možným a pak se nepodívat, co se mezitím napsalo. Ale už to mazat nebudu :-)
Jak dlouhý a prudký kopec si představuješ? Přímo v blízkosti kempu nic vhodného není. Kousek od kempu je krátký asfaltový výjezd z Fryšavy na Fryšavský kopec (700 m s převýšením tak 50 m), ale to je pro vás sprint. Delší je třeba kopec z Kuklíku případně Kadova na Paseckou skálu. Ono už ze Třech Studní nikam moc do kopce jen nejde. jak je to na místní poměry vysoko :-)
Petr se tvářil, že by se tam něco našlo. Také je tu varianta dojezdu na Tři studně z nějakého nižšího místa.
Myslím, že ten Fryšavský kopec nezní špatně. 50 výškových metrů na 700 délky je celkem slušný stoupák. Já bych se tomu sprintu nebránil :) Jinak bych to viděl tak do dvou kilometrů, a tak 100 výškových metrů max, aby se to nejelo zbytečně dlouho. Ještě kouknu do mapy.
Na silnici Nove Mesto na Morave - Vlachovice (start trochu za Arenou Vysocina - cil ve Vlachovicích) to bude 2,2 km / 120 m.
Je taky dobrá lesní asfaltka (auta tam nesmí) která spojuje silnici 350 s silnici 353 (končí mezí Skleném a Tří Studny) tam bude 4,8 km / 150 m.
Tak to zatím vypadá na pátek večer, neboť na sobotní večer bude jiný program.
Tak definitivní termín je pátek. Hodina se uvidí podle dojezdu. Zájemci, nechť se mi v pátek hlásí, abych je pak informoval o startu. Na sraz dorazím až v pátek ráno.
Trať bude přibližně tohle: http://goo.gl/sO5UGK
Tak pro mě to vypadá zatím špatně. Včera jsem byl na kontrole a doufal, že mi řeknou positivni zprávu a já vyrazím na sraz. Bohužel místo toho si mě tam rovnou nechali a postoupil jsem další operaci. Sice bych už dnes měřil jít domů, ale sraz pro mě asi padá. Tak si to tam všichni užijte. Hodně vám závidím.
Asi nepřehání. Já rozhašený auto a už tři dny migrénu nejhorší v životě, pěkně mě to ... mrzí. Do poslední chvíle jsem myslel, že pojedu aspoň já, když je žena těhotná, a holt si to musíme odložit na příště. Takže zase přírodní očistný proces, chemie je naprd.
A taky by to chtělo nějaký live upstream ze srazu přímo na nakole nebo někam, abychom se mohli aspoň kochat (nebo závidět).
S čím se operuješ, Holfi?
Mám zlomenou stehenní kost a včera mi vyndavali jeden šroub, protože ani po dvou měsících to nemá tendenci srůstat, takže teď se ty kosti k sobě snad víc přitisknou a budou už mít tendenci srůstat.
Tohle železo mám až ke kolenu a nad bylo zajištěné dvouma šroubama, tak jeden vyndali.
Uz len vhodne lozisko a neni treba cela ta kost nechame tam len titanovu vystuhu :-D Ale nie,prajem ti nech sa zacnes poriadne zrastat a rychlo mozes jazdit.
Až jsem se doploužil z lehosrazu domů,tak vejrám do počítače Na kole.cz vidím takovou nehezkou fotku a nemůže Tě na ní poznat.Teda Ty dáváš zabrat budějickým traumatologům.
Ale jak Tě znám,tak to začneš pomalu zatěžovat a příští rok přijedeš zase na nějakém novém lehu s uzdravenou nohou.Tak se hleď rychle uzdravit,prože jsi nám moc chyběl.Patříš k pilířům lehokolistů-samovýrobců!
Tady jsou nějaké fotky od Petera Osterversnika (snad ti to půjde zobrazit, je to z facebooku)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid...
Tož škoda, že nedojedeš, uvidíme se snad někdy příště. Já vyrážím až dnes odpoledne, počasí máme domluvené a o zábavu se snad někdo postará :-) Ps: nemá ta postel co na ní ležíš kolečka? To je teprve to správný lehokolo, ale asi tomu chybí ty správný převody... Přeji rychlé uzdravení a ještě rychlejší návrat do jedné stopy.
a přitom padáš z malé výšky co? tak se brzy uzdrav, abys stihnul alespoň ten náš sraz :-)
Tak jsem dnes chtěl zbalit lehouše a jet na první můj lehosraz a bohužel rozbil jsem si hubu prasklo mě spodní řízení:-)
Zrovna tak blízko na Vysočině a zase to nevyšlo.Tak doufám že aspon hodíte pár foteček.
P.S. Da se to koupit ten spodní díl ???
Vyfoť to co prasklo a pak se uvidí, jestli je to opravitelné či ne. jsem on line na srazu lehokol a dá s sehnat i nemožné.
Na fotce je označená část kde je to prasklé.Z druhé stry je ta řídící tyč kterou je na propojené s vidlicí.
Snad se dá koupit na Azubu vařit se mě moc nechce.Naštěstí se mě to stalo v kopci a v lese tak jsem sem lehnul do měka.Jinak pokud to někdo zná na Melechově jako že asi někdo jo,tak ten jsem tlačil až dolu na Stvořidla.
Ono to je snad lepší tlačit nahoru než dolu.
No hrůza.Dejte vědět v ponděli volám klukům do Azubu snad to seženu :-)
Tak snad příště.
Díky za nádherné dny na srazu!
Tady mate moje fotky; byl jsem ve čtvrtek, pak v pátek večer na sprintu do kopce a v neděli.
https://picasaweb.google.com/kazanskisac...
V rychlosti sem dávám výsledky pátečního závodu do vrchu.
Dík.
Profil, procenta a jiné informace o trati závodu do kopce najdete zde:
http://ridewithgps.com/trips/1760855
Chybí tam posledních 30 metrů a možná i těch par vteřin u startu, proto mám tam čas 9´09"
Pro ty, co tam nebyli: Vašek byl jezdec na klasické silničce, co se tam přijel podívat. V druhé polovině sice zrychlil ale nezvítězil!
Dost mě překvapil. Říkal, že to tam jezdí tak patnácktrát ročně, jestli si to pamatuju správně, takže když mě předjel a spolu jsme předjeli Matěje, byl druhý a pomalu mi ujížděl Já byl zvědavý, jestli zkusí dohnat Radka, ale nepočítal jsem s tím, že bych se ho mohl udržet. Když to tam zná, nepochybně má důkladně rozvržené síly. Ale pak najednou začal lehce zpomalovat, pak celkem odpadl a při vjezdu do Vlachovic už jsem ho ani neviděl v zrcátku. Tak jsme ho přece jen uštvali, i do kopce :-).
Vašek na silničce?!?
Nebyl se to na vás kouknout Vašek z Luxu?!?
Moje paměť na obličeje je celkem katastrofální, ale myslím to byl tento Vašek: https://picasaweb.google.com/kazanskisac...
Ano, to je Vašek, můj kamarád. Jel to na plno, možná z počátku trochu zezadu přihlížel jek se bude vyvíjet situace, pak ale dřel jako ostatní.
Pak jsem se ptal jej na hmotnost soustavy: on + kolo, tak řekl, že 115 kg. U mě je to 100 kg. Tak ani se nedivím, že byl jen 2 vteřiny přede mnou.
Já to teď převážil a s tím co jsem vezl při závodě jsem měl 20kg kolo a 63kg sebe. Myslím pěkná ilustrace toho jak moc je "důležité" mít kolo co nejlehčí :-).
Vašek mi připadal, že sice nemá postavu jak nadopovaní profi cyklisti (obrovské svaly na nohou a koncentrákový zbytek postavičky), ale že je dost fit. Připadlo mi, že je s námi ostatními porovnatelného výkonu. Nakolik to jde odhadnout. Jestli většina jeho váhy není tuk, a tak rozhodně nevypadal, tak taková robustní a těžká postava nemusí na tak krátké trati být nevýhoda, jeho kolo asi tvořilo o hodně menší procento celé váhy než u nás ostatních.
Když je řeč o hmotnosti, moje kolo i s brašnou má 20 kg (to mě vždycky překvapí, v dobrém) a já k tomu 71 až 73 (to už nezbývá než brát taky pozitivně). Tak už nám chybí jenom Víťa.
V neděli jsme tam jeli na závěr dolů s Tomášem a ten byl o něco rychlejší, ale jenom o málo. To jsem měl brašnu kompletní a naloženou,
takže dohromady to mohlo dělat taky kolem 100 kg, spíš něco pod. Tomášovo kolo má tenčí pláště a ten hladký kufr vzadu, tak asi to poznat bude.
Bylo to přímo proti větru. V tom duchu probíhala i zbývající cesta domů, až večer se to uklidnilo. Že by to nějak výrazněji ovlivnilo normální cestovní rychlost, to ani ne.
Já si myslím, že u amatérských cyklistů je hmotnost poměrně irelevantní. Rozdíly ve výkonech jsou obrovské.
Přesně tak, rozdíly ve W/kg u "motoru" budou tak velké, že se klidně smaže poměrně velký rozdíl ve váze kola.
Ještě jedna zajímavá pointa mi přišla, která mě napadá už rok co jsem někdy jezdil na Mk.3 (ale od jara moc ne :-) ). Jak moc je člověk "srostlý" s daným kolem může být extrémně důležité. Moje Mk.3 je rychlejší kolo než moje Mk.2, pro daný výkon, a cítím to když na ní jedu. Je to malý rozdíl, protože jsou to extrémně podobná kola. Na druhou stranu když jsou tak extrémně podobná, jeden by čekal, že podá na obou stejný výkon. Ale přesto se mi daří dát citelně víc na Mk.2, na které mám najeto asi 20000km, než na Mk.3 s nájezdem asi 1500km. I když jsou si polohou těla velmi blízko.