Tak už zase padá z nebe to bílé chmýří. Je to krásné a romantické. Včerejší večerní procházka se sněhem křupajícím pod nohama navodila hezkou předvánoční atmosféru. Jen aby vydrželo!
Ovšem dnešní časné ráno ... Někdo v sousedství se rozhodl, že před pátou ranní musí to "bílé svinstvo" odstranit z chodníku. Nepříjemný zvuk hrabla drhnoucího o chodník mě vzbudil a já proklínala onoho sněhového aktivistu, který rušil můj ranní spánek.
A už zase padá. Jsem zvědavá na zítřejší časné ráno.
K Luciině fotce zasněženého vlaku je ještě třeba toto video:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature...
No to je síla :o) jen mi tam chybí ten ujíždějící běžkař před vlakem :o)))
Oni kdyby měli tu trať někde v zářezu, tak by ji asi tak snadno neprojeli.
Vyprávěl mi jeden člověk, že v roce 1969? uvázla parní lokomotiva na trati Rumburk-Panský-Mikulášovice a až do jara tam chodil jeho dědeček topit aby nezamrzl kotel než sníh odtaje.
Zavátý vlak: Krušné hory v roce 2005:
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen...
Absolutně nechápu, jak se může NORMÁLNÍ člověk radovat z toho bílýho venku... a nakoláci sou snad normální, ne? :-)))
Já už se tak těším na dlouhý horký letní den, že vyrazím na silničce někam do Bechyně nebo na klášter v Želivi - a nic nebude namrzlý, nic nebude klouzat... už aby to tady bylo :-)
(ale aby ti "sněhomilové" nemysleli, že na ně nemyslím - to s tou fotkou a nepřenosným skipasem pokládám za svinstvo).
Ty, Aine, vopatrně. Znáš úzus tohoto tématu - kdo se neraduje, je nemilosrdně smazán :o)))
Ikdyž je fakt, že já už mám toho radování se ze sněhu taky dost...
Tak mě napadlo, že bychom se mohly - my, odpírači sněhu - potajmu někde sejít a zanadávat si potichu :-)))
Teď jsem byl služebně autem, děs běs - problém v té sněhové břečce jsou pro fábii i malé kopečky, vpodstatě jsem musel okruh volit tak, abych jel víceméně pořád po rovině nebo z kopce, až se divím, že jsem se výškově dostal zase zpátky do práce :-)
Kdyz jsem rano odklidila na dvorku snih a rekla detem, ze napadlo pres 10 cm snehu, tak zvolaly "husty" a vyrazily se nadsene brodit do skoly zasnezenou silnici, na ktere byly jen jedny pesi stopy.
Zajed si nekam do tropu a nerus nam nase zimni kruhy. :-)
U nás dneska ráno v šest taky vedly zasněženým chodníkem jen jedny stopy a byla to nádhera.
Docela jsem si to užila, protože až se budu odpoledne vracet, budu klouzat po zmrazkách...
Nepěkně mě ale vypekl tramvaják - akorát když přijížděl do stanice, tak jsem se chystala přejít silnici na zastávku. On ale viděl prázdnou stanici, tak jen lehce přibrzdil a zase se rozjel...
Na druhou stranu jsem si to ranní sněžení mohla užívat o 5 minut déleji :o)))
Víš, jaká to byla dnes po ránu paráda? Když to není celý rok, ale jen občas přes zimu.. Největší sračky z toho nadělají silničáři, když to v mrazech posolí.
Dokonce ani volavka nestihla uletět, než jsem jí vyfotil.
hádanky jsou plné, ale není to klasická hádanka, ale to hlavní nechybí, kolo a sníh a třeba někdo pozná, kde to je?
Pořád
Jan Skácel
Neúnavně po celý den sněží,
jako by chuligáni ubili
lahvemi piva
na nebesích labuť
a smutné peří dolů padalo.
Tolik se bojím ticha do němoty,
té tíhy na stromech a věčnosti,
co v lidech přestala.
A nestydím se ani za nehet
za svoji úzkost, bože, ty to víš.
Padá to na mne tiše, beze slova,
jak marná lítost,
aspoň té jsme schopni,
a na laskavé slovo čekáme,
zatímco venku, za oknem to padá.
A pořád dál a hůř.
Touha po sněhu
Jan Skácel
Ticho je neznámé a přísné
a cosi zlověstného tají
a k dovršení lidské tísně
havrani do měst přilétají
A mělo by už začít sněžit
aby zas bylo v parcích bílo
aby se dalo krásně nežít
i když by ticha neubylo
http://www.nakole.cz/bazar/1260-snowbike-surly...
A co toto téma? Sněhu dole pomálu, ale na kole to už jaksi zas taky nejde. Na Medvědíně bylo dnes dopoledne krásně jasno slunečno, ale čas na focení jsem si udělala až odpoledne a to už byly nějaké mraky i se sněžením.
V Bratislave bezkuji.
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/som-reporter...
Tak dam to pro jistotu jeste do tohdle vlakna.
Priznejte se, kdo jste tam vcera byl??? :-))
Nechtěl by si kurňa ty bílý sračky od nás vzít někdo někam na hory?!?
Zn.: Zdarma, za odvoz...
Tak jsem si dneska parádně udělal se zánovních běžek práskačky do Klánovického polesí.
Recept ?
Projížďka Klánovickým polesím :)
Dvě hodiny v lese, všechno dobrý a pak jsem sjížděl takový kopeček a dole asi lesáci udělali novou štěrkovou cestu, nevěděl jsem o ní...šutráky jako pěsti lehce pokryté sněhem. Zastavilo mě to snad metru..
Běžky vypadaly jako hlava dredaře, samá špona... tak po sezoně půjdu do nových.
Jak hluboke jsou ty ryhy? Zkus si je nechat zbrousit. Ja to nosim do dodosportu. Treba to jeste pujde.
Navic - ryhy mas ve spravnem smeru. Mozna by stacilo rozumne zacistit ty konce, ze kterych spony visi - tedy jako zapokracovat a postupne ryhu ukoncit. Ryhy akorat povedou jako dodatecne zlabky. 8-)
konečně se dalo nasadit lyže u baráku a po polích, kde není oranice bylo dobré zklouznutí, sice sem tam nějaká hroudička koukala, ale šlo to, skoro líp, než v lese, kde bylo plno listí a klacků. kolem oploceného letiště po trávě se jezdilo nejlíp, škoda, že se nesmí za plot.
V minulém týdnu konečně napadalo i u nás, v pátek jsem naměřila před barákem, uprostřed sídliště 35 cm. Chodníky prohrnuli bagříkem (zamávali jsme mu) a nahrnuli ještě i parádní kopice po stranách.
Pro jízdu kamkoliv používáme sáňky (nové, od Ježíška), oprášili jsme hračky na písek a děláme sněhové bábovičky, včera i dnes dopoledne strávené na svahu výukou lyžování (na druhém konci města, 15 minut jízdy autem), na zahradě "u babiček" je vybudováno bludiště a menší iglů, u vedlejšího paneláku jsme dnes se sousedy dodělali větší iglů (akorát prý v něm ještě musíme vydlabat pokojíček a skříňku na hračky;o).
Takovouhle zimu bych prosila i v příštích letech (do práce se dostanu po stezce i na běžkách;o).
Jo, a prý musíme pořídit malé šorničky - jednu růžovou a druhou modrou:oD.
No nic, jdu vybrat obrázky, jaké nalepíme na lyže, protože rozlišování levá/pravá noha dělá problémy i mě, natož při výuce...
Halouny s VIPrahlym Viktorem.
Aneb kdyz se na cyklostezce potkaji dva snowbikeri.
Já tam dnes byl, dalo se to jet na cyklokrosce a není potřeba kupovat jednoúčelové kolo za 40k.
Jo - dalo. Po silnici a udusane magistrale. Jel jsi jako my po trase zlutych sipek Transbrd?
V nekterych mistech bylo potreba hodne vypustit, aby se jelo.
A ty jsi tam byl na bezkach? Tam se dalo jit i pesky a neni potreba k tomu kupovat jednoucelove boty a navic jeste lyze a hulky. 8-D
Pěšky bych to z Všenor do Jinců za 5h nedal.
Lyže, boty a holé nejsou jednoúčelové, lze je použít na bruslení i na klasiku.
Všechno vybavení mě nevyšlo na více než 5 tisíc.
Ty pouzivas takove kompromisy? Hmm....
Tak to mne boty na brusleni vysly draz, nez Tebe cele vybaveni...
Nicmene porad je to jednopucelovka jen na snih, coz fatbike neni.
Ty snad pouzivas snowbika nekde jinde nez na snehu? Mela jsem takovy dojem, ze jinam nez na snih Ti to nesmi.
To je jen moje opatreni proti zbytecnemu opotrebeni. Na jine tereny mam jina kola.
Nicmene Viktor na tom jezdi celorocne.
Nekteri to proste pojimaji jinak, nez ja: http://surlybikes.com/uploads/blog/P1020438.JPG
Ne, ze bych chtěl být nějak výrazně kritický, ale i na tohle se lépe hodí cyklokroska.
To je fotka z testovani prototypu.
http://surlybikes.com/blog/post/fat_just_got...
Brát na Brdy skateové boty je nerozum. Je jasné, že hodně úseku se musí jet klasicky a přitom se láme podrážka.
Nejčastěji vozím Fischer RC5, dražší boty už nemají zateplení a nedá se v nich vydrzet celý den.
Ja taky molokdy bruslim vic, nez par hodin. Davam prednost Alpinam. Cervenym.
Ty jsou moc úzké, nevejde se mi tam palec. A jeden rok pustili špatnou sérii jakoby se nechumelilo a v reklamaci skončil každý druhý pár.
Ja uz je mam leta. A bohuzel v nich zacinam kloktat. 8-( Asi budu muset zvazit moznost nakupu novych. Zbytek vybaveni je jaks taks - mozna jeste skate lyze. Ale ted se mi do toho moc nechce. Ten snehulak je vazne prijemnejsi. A neboli mne z nej klenba.
Já se dnes samou radostí ze sněhu stal tučňákem! :)
Při lyžování na Bílé v Beskydech jsem přehlédl potok a SKORO jsem ho přeletěl. Chybělo cca 10 cm k úspěšnému přeletu nad kukaččím či kýho ptáka hnízdem. Takhle jsem zabodl lyže do "protisvahu" a pokračoval na Ploca s přistáním na čuňu a břichu. A pak, pak jsem jel jak tučňák, když po břichu klouže do moře. Jen v tom byly dva rozdíly: tučňáci nemají v křídlech lyžařské hůlky (ty jsem odmítl gravitaci odevzdat) a neklouzal jsem do moře... :)
Dam maličkost info o snih a trasy :-) Abyste lakali bežkovat.
http://arabice.rajce.idnes.cz/20.1.2013_na...
Jinak už mam za sebou ,,4 etapy Brdy,,. Prište nekdy zase dalši etapy Brdy.
Koukám, že tam taky není moc sněhu.
Jééé cca 70lidi,ale ze Voznice do Knižeci studanky malo snih s kaminky,po Studanky velmi dobre snihy. Puvodne jsem planovala do Jizerske hory,ale jsem vyčerpana,rozhodla jsem do Brdy. Nekdy určite budu Jizerske hory a Krkonoš.
Tak 15cm. Ty kurvy prohrnují cesty i o víkendu. Tam kde se jelo po neprohrnutém, tam to stačilo.
Videla jsem celkem 3 auta v lese kvuli vzit domu dreva na topeni krby.
Tos mi pripomnela ta dve hovada, co jsme potkali v Krkonosich. Meli nejake offroady s pasy misto kol a rozjezdili nam prasan na pulce louky.
Jednomu znamemu takhle prisli vynadat, ze jezdi napric pres zasnezenou louku autem a jestli vubec ma povoleni. Tak jim odpovedel, ze do te chvile smeli na jeho pastvine lyzovat zdarma. 8-)
Nebyl to podobny pripad?
Nebo podobný:
http://zpravy.idnes.cz/policie-obvinila-opileho...
Treba dojeli az do Krkonos a pres Vyrovku na Lucni. Svah kolem horni cesty byl vcera od skutru celkem slusne rozjezdeny.
Jinak toho manika v landroveru s "pasovou redukci" jsme potkali minuly vikend. Predjizdel nas, kdyz jsme stoupali pod lanovkou na Portasky. Bral to ale po ceste pro rolby a dal k chalupam vpravo...
Tak uz asi tusim, kdo mne loni skoro smetl v noci z kola, i kdyz jsem mel bliknu superflashku a i zezadu muselo byt videt predni svetlo a nejspis i odrazky v dratech. 8-(
Tehdy to byly skutry tri.
Musíš si na ně posvíti s SSC-P7 v zábleskovém režimu...
Ted uz mam tu T6, loni to byl jeden 150 lm Fenix na prilbe a jeden 180lm na riditkach. Ale on mne predjizdel. Predpokladam, ze kdyby jel celne, nejspis by neobvyklou konfiguraci svetel prece jen trosku znejistel. Fenixy by tak snadno nepresvitil a nevedel by, co to jede. Tu bliknu prerazil snaz.
Já když za zády slyším motor vytočený do vysokých otáček, tak se ohlížím. A pokud to vyhodnotím jako potenciálně nebezpečné, tak raději zastavím na kraj cesty a spustím diskotéku. Otáčky pak jdou rapidně dolů :)
-------------------
Pro rejpaly: Po KRNAPU se i s povolenkou smí jezdit maximálně 20km/h.
Kdyby nerozjezdil trať magistrály, tak by bylo všem úplně jedno ci si tam ti prasata dovolí, všichni to vědi, ale policie a úřady jim tohle tolerujou, kdo ví proč.
V Jizerkách je nenechávají, tam všechny živí běžkaři, chataři po nich dost jdou. Proto ho také chytli. V Krkonoších to je horší. Jednak je tam více zlaté mládeže a druhak se tam na běžkaře mnohem více kašle.
Závodní zkutrrrry mají úzké pásy a mimo upravený/tvrdý povrch mají dost velké problémy.
Kdyby sme my měli 15 po lesích to by byla paráda, my máme sotva 5 a místy ani to.
Mate asi prilis huste lesy, zkuste to z tech stromu oklepat. :-)
Ani tam toho moc není a co zbylo tak úspěšně oklepávají těžaři
Dík za info. Chělo by to, aby ještě trochu připadlo. Zas na druhou stranu, právě kvůli tomu nikdy staré běžky nevyhazuju.
V sobotu na tratích kolem Moníce bylo také málo sněhu. Tratě upravené jen částečně, vzít staré práskačky byl dobrý nápad.
Ale hlavně, bylo hezky, čerstvý vzduch a pohyb:-))
Kdyz tak koukam na ten poprasek snehu u nas, ja se tak TESIM NA VIKEND DO ALP!!!! :-) Jen si musim v dohledne dobe koupit vlastni skialpy, to pujcovani je desny vopruz a navic bych uvitala neco lehciho, nez maji pujcovny. Kdo ma ta kila navic vlacet do kopce...
Hmm, lavinova trojka v celych Alpach a snih padajici za silneho vetru pri teplotach pod nulou. Bacha na deskovky ;-)
Monitorujeme to. Nejaka pravdepodobnost, ze se akce odpiska tesne pred odjezdem kvuli lavinam tu je, ale zatim predpoved vypada na krasny vikend. Jezdi s nami kamarad, kteremu stoprocentne verim v odhadu situace, protoze jezdi do hor od jakziva a zvladl se dozit padesatky. :-)
Dnes ráno tu traktor s radlicí asi půl hodiny drandil na parkovišti pod oknem. Díky tomu jsem nerušeně uklidila v kuchyni bez pomoci Emílka (který byl plně zaměstnán u okna). Na několika místech také vznikly hromady hnusného šedého nevyužitelného sajrajtu.
ALE to nejlepší nakonec - zase tu chumelí, takže ty hromady se zabarví do čisté bílé a bude se po nich dát lézt;o). A ubude žlutých závějí po krajích chodníků. A do školky můžeme opět se sáňkama, protože to odtáté posolené a odhrnuté zase zapadá;o)
Tahle zima se mi začíná líbit (hlavně, aby nám psi nepoch... to včerejší iglů)
že by třeba takhle: http://www.youtube.com/watch?v=1utn4JfERco
Zajímalo by mě jak by se tvářil kdyby tam byl vystouplý kanál nebo kus dlažby, který neviděl :-)
kanál se mi zatím nepovedl ale obrubník ano,někdy stačí zmrzlá hrouda sněhu,ono ji to sice urve ale dost to škubne se řízením.Jen čekám kdy něco naberu a zlomím vidlici v krku.
To nema chybu :-)
Hodilo by se mi to na protazeni pruhu pres Povltavskou...
Není těžký to vyrobit ,já to měl hotový za cca 2 hodiny.Ale jde o zvyk se s tím naučit zacházet a hlavně jezdit.Nedá se to naklánět do stran takže do zatáčky se prostě tolik nenakloníš.Druhá věc co je ale na tobrá je to mít namontovaný na horáku s pořádným vzorkem vzadu jinak se nehneš z místa pokud je víc sněhu a navíc mokrého.Na hladkých pláštích to prostě hrabe. A bez převodů to je taky dost těžký to rozjet. je možnost jet a radlici shodit za jízdy.Tím získáš potřebnou energii třeba na prorážení závějí.A jde to ,už jsem to také zkoušel.Ale pokud se zvolí vhodné kolo a jeho řidič tak s tím problém není,ovšem nevím co by na to říkali měšťáci,ještě mě s tím neviděli.Ale lidi na to dost čuměj.
Tak to ty sám ? Každý blbnem jinak, já s hřebikama po lese a ty s pluhem po parkovišti :))
http://www.youtube.com/watch?v=-nWnVKdDhgM
No neni na tech horach krasne? (Ze soboty a nedele. Dnesni fotku davat nebudu, staci, kdyz si predstavite mliko, kde neni poznat rozhrani mezi snehem a nebem.)
Na který střeše to kde sedíš ? :-)
Nádherný to je, snad až neskutečný.
Byli jsme na Neue Bamberger Hutte v Kitzbuhelu. Jeste se naucim jezdit z kopce dolu a bude to dokonale. Nahoru uz by mi to celkem slo (az na vykloubeni kycli pri otocce na lyzich v prudkem svahu). A uz mam za sebou taky svuj prvni premet na lyzich, jeste ze tam bylo skoro po kolena prasanu. :-)
To jsi dobrá když už zvládáš přemety na lyžích vzad. Mě by museli odpřisáhnout, že lanovka vozí lidi nahoru, ale hlavně i dolů :-)
My jsme samozrejme vsechno slapali na chlupatych lyzich, ale porad me krotili, ze to je dovolena, takze jsme v sobotu naslapali do kopce asi 1300 m, v nedeli 1100 m a dnes jsem nemela odvahu navrhnout cestu na kopec, kdyz nam dalo praci i jen najit cestu z chaty do auta v te mlze.
Ha! Je to dobrý, začíná nám to tát. Tož pryč s tim z nížin!!
:)
Zacina vam to tat? Nam se tech avizovanejch "az 12C" nejak vyhyba, mrzne, jen to bzuni, vcera odpo minus ctyri a nad ranem pripadly k predvcerejsim patnacti zase tri centaky. Hnus fialovej!
Tady už to povolilo včera.
Ale začíná tu býti nějako větrno, uvidíme, co to přinese...
Gerilovou valku, jestli s tim neprestaneme. Uz se rojej. :-)
Jste tu silne OT! Zalozte si vlastni tema "nenavist snehu", at vam tam muzeme taky zaskodnicit. :-)
Mimo terc. Mel jsem a i ted mam snih docela rad, ale kdyz se chodniky promeni v kozi stezky, kde ani nesmeky poradne nefungujou a hulka s korunkou se blbe vytahuje, mam obavu, abych si neznicil nahradni dil. Ale dost uz o tom, pohled z okna je nadhernej.
No, včera po "šichtě" 15km, ale i nad 500mnm už bylo těsně nad nulou, takže sníh už nic-moc. A přes předvčerejší chumelenici, docela málo, takže mám nové podpisy na skluznici od nějakých Skluzanů Ryjičů.
No a dneska ráno déšť, ledovka a teď teplá fronta ... hnus!
U nás už prší. Jestli ony za to nemůžou ty nové běžky, co jsem si včera koupila.
8-((
proč na běžkách,tohle je lepší:-)
http://www.youtube.com/watch?v=9wzVM-X46AA
Tak Tebe bych chtel na bezakach potkat! 8-)
bojíš se,že bych byl rychlejší:-)
Takovymhle borcum, co mi na horach smrdi s tanky, bych nejradeji po nocich vykopala na ceste par poradnych jam.
To není tank, to je bvpčko, Bejby.
A ci je to tank?
je to BVP a ne tank.A moje není,já ho mám sice taky,ale v Orlických horách s ním nejezdím.To je moc z ruky.
Ještě že tak, ono stačí když s ním jednou za rok převořou park Na Plachtě.
minulý rok tam bylo 6 BVPček,2 vyproš´tovací tan
nky(z toho jeden můj),tatry 813 8x8,OT64-SKOT,BRDM,ZIL,KAMAZ atd...
Ale počasí moc nepřálo.Nejdřív déšt a pak sníh.Ale i tak dobrá akce.
Teď je tam ideální terén na cyklokros.
Evidentně nestačí, obnovit biotopy pro zvláště chráněné a vzácné druhy živočichů a rostlin by vyžadoval častější akce vojenské techniky:
http://www.naplachte.cz/kontakty/uncategorised...
To máme kliku, že se ty prostory už asi 40 let nesmí používat jako letecká střelnice, jinak by si zelení byli schopni snad objednat pravidelné bombardování.
A zase ty vrtulníky!
http://zpravy.idnes.cz/vloupani-krnap-vrchlabi...
Vrtulniky, priletely vrtulniky!
Jen bych rekla, ze je ta akce uplne k nicemu.
Kdyby bylo možné, v případě zjištění skútrů nebo pěšáků ve stopě zavolat 1. jezdeckou divizi...
Kdyz je to upravene na brusleni a pevne, tak mi pesaci nevadi, i kdyz prekazi, protoze si rikam, ze maji take pravo na pohyb v horach. Ale tapoty ve stope na klasiku jsou hnus. Proste je to podobna vzajemna netolerance jako mezi pesaky a cyklisty na smisenych stezkach.
Chtelo by to i vic osvety. Rekl bych, ze furu pesaku ani nenapadne, ze delaji neco spatne.
Co mne ale dostava, jsou rozdupane stopy a podle otisku meli ti lide na nohou bezkove boty. A pak bezkari, kteri nechaji sve psy rozdupavat mekke stopy.
Učitele bych mlátil příložníkem.
Dost často se stává, že táhnou po horách stádo a nijak ho neusměrňují. Na "stopa" stádo nereaguje, netuší co se děje.
Stada potkavam na rovine mezi Lesni boudou a Svornosti, ucitele se tvari, ze jsou radi, ze se s nimi aspon chvili nemusi otravovat a sami jdou v rade od lesa k lesu. Jak pak ma byt mladez vychovana, kdyz nema vzor? Ale obcas se mi i stane, ze si nejake dite vsimne a zacne samo hulakat na ostatni pred nim.
to je ještě dobrý,já jsem jel na běžkách na vysošině po upravených stopách a proti mě lakatoš a táhnul klády.Takže za ním nejen díry od kol ale i rozoraná rejha až v hlíně. A po tom se jet na běžkách nedá.Upravená stopa tam vydržela cca 4 dny.Pak je zničili lesáci s traktorama.
Lesáci jsou v pohodě, největší problém je s těžařema, ti umí až neskutečně zrychtovat les a cesty a k jakémusi urovnání je nutí jen smluvní hrozba, že už je do lesa nepustí.
viděls co zase udělai na Plachtě? Včera jsem tam jel a je tam vykácenejch stovky stromů. když bys jel od policejní kynologie k rybníku Jáma.
Jo, to tam vyřezávají už přez měsíc, začali hned po novém roce jak začalo mrznout, čístí to od náletů. To by tak nevadilo jako to, že tam to roští nechávají ležet a tak se tam nedá ani pěšky projít. Snad to brzo odklidí. Zřejmě tam chtějí rozšířit stepní prostory původního cvičiště, hrozně to zarůstalo.
... na koních, aby si příště užili i pěšáci.
Tak ať si vezmou všechny co jsou ustájený v u nás v Malšovicích. Koně jsou krásný, ale to co dělají s nezpevněnými lesními pěšinami je peklo, natož co udělají s lyžařskými stopami.
No vida, jak se to vyvrbilo...
http://hradec.idnes.cz/vloupani-do-spravy-krnap...
Byla to bouda od Krnap. Tak to je docela síla, takhle lhát. To je jim podobné, "ochranářům"...
Tolik a jeste vic snehu jsem si vzdycky prala, aby mi nasnezilo u baraku.
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/som-reporter...
nove barvy :-))) Hura!
http://www.mapy.cz/#t=s&x=15.680701&y...
Pekne! Jen bych rekla, ze ta polozka menu "lyzarske trasy" by mela byt nahore vedle cyklotras.
Ta carkovana cesta z Vyrovky do Modreho dolu se opravdu na bezkach chodi? Nikdy jsem si nevsimla, ze by tam neco bylo proslaple.
Vede tam oficialni skialpova trasa a jelikoz ty trasy vychazi z puvodnich bezkarskych tras...
Kdyz jsme to loni sjizdeli dolu, tak to jeden bezkar slapal nahoru.
Jinak kolegove, co jsme ted pred casem s nimi byli v Alpach, tvrdili, ze kdysi sjizdeli na bezkach i Kotel, takze proc by se nedalo jet tohle...
Pro ty, kteří mají rádi sníh - dnešní pozdrav z polských běžkotoulek.
Tos vyrazila nejak brzy, co? V sobotu jsem vencila deti pres Knajpu a malem jsme tam byli uslapani davy bezkaru. Jeste ke vsemu se jel totiz nejaky zavod, coz mnozstvi beznych vikendovych davu asi zdvojnasobilo. Jeste ze jsme asertivne obsadili s detmi stul uvnitr a nechali tech minimalne 50 bezkaru venku.
Hezké...
https://www.youtube.com/watch?v=LJkYo9mrwJg
Včera a dneska v okolí Luže - velmi slušný stopy, skůtrem upravovaný na český i německý straně a celkem málo lidí (zvlášť v porovnání s Jizerkami před týdnem), Jindrových "papoušků" úplný minimum. Samozřejmě lužičky jsou vhodný jen pro klasiky :o)
Dneska bylo i nahoře na Luži na slunci teplo. A potěšilo mě, že němci měli výrazně hnusnější počasí - mlhu jak mlíko. Obvykle to bývá opačně.
Né, že bych to chtěl srovnávat s Hrabošovým lyžováním v alpách, ale byly tam i stopy po skialpech a pak ladný kličky na severním svahu v prašanu směrem na Waltersdorf.
Moc hezké! Zrovna včera jsem rozeslala rodině článek "Lyžařský výstup z Dolní Světlé přes Falkenstein na Luž", ale spíš jako tip, až bude bez sněhu. Na Luži jsem ještě nebyla, mám to kousek dál.
A jak se ptala Lucierut, jestli jsem do toho Polska vyrazila brzo, tak před šestou z domova, ale byl to pátek, po osmé jsem vyrážela z Mýtin.
Ale kdy se podaří vyjet ve všední den!
Moc ráda sjezdařím a na to se mi víkendy už taky nelíbí - za velké peníze velké fronty.
Mějte se krásně, lyžníci!
(Na kole mám za únor 8,3km, aspoň něco.)
Tak jsem se par dni radoval v Saalbachu bez internetu.
Poprve se mi stalo, ze jsme museli v Rakousku vypinat topeni, abychom se v noci neupekli. Snidane dostatecne bohata, pruzne zareagovali na pozadavek bezmase stravy a obratem donesli nakrajenou zeleninu. Nic nebylo problem.
Jen ta wifina chybela. A kdyz o tom premyslim, tak to bylo taky vlastne plus, jinak bych po vecerech vzdalene pracoval.
Doporucuji:
http://www.mitteregghof.at/winter_e/home_w_e.htm
Boli me srdce krasne zimni vikend,jsem na neschopenku cca 14dni :-( Každy den koukam z okna krasne zima a vy dali fotky o snih,boli me srdce :-( Nenavidim neschopenku :-(
Ja se ji bojim. Sousedka povidala, ze byla nemocna, sla k doktorovi, neschopenka docestovala na Ustav duchodovyho zabezpeceni, kterej ji na dobu nemoci umerne snizil duchod, jako kdyby pracovala. Nejaky novy usporny opatreni, zda se.
Nějaká blbost, ne? Neschopenka se důchodcům nevystavuje a důchod se nekrátí.
Byl bych rad, kdyby byla. Ale neco podobnyho lezlo vcera u Vietnamce i z koktavyho nunvare Cyrila, tak nevim.
Určitě, přece není důvod dávat důchodci neschopenku když nepracuje, ta se dává jen zaměstnancům když pro nemoc nemůžou pracovat, důchodce pobírá důchod a ten se nekrátí. Pokud je ale někdo důchodce a ještě pracuje, tak samozřejmě to je něco jiného, ale opět se mu nekrátí důchod, ale jen mzda. Jinak doba nemoci a pobírání nemocenské se nezapočítává do odpracované doby pro výpočet důchodu.
Tak jsem si dnes musel zvednout naladu po nevydarenem patku a sobote.
Puvodne jsem chtel dva dny bivakovat. V patek vecer dojet do hor, kousek popojet, zalehnout a sobotu a nedeli projezdit. Do patku vecer OK. Netusim, kudy se do bivaku mohla dostat voda a namocit spacak od ramen po pas. U spacaku s extremem do - 19 to nastesti clovek zjisti az rano. Prevlect do sucheho, pres den se radovat a na noc domu susit. Sice jsem rikal, ze na to kaslu, ale jsem rad, ze jsem dnes odpoledne neodolal.
Od 13:00 z Jablonce. 63 km, 1250/920 m up (GPS/bikemap.net), chleby se sadlem na Knejpe, zadne nadavky od bezkaru, proste parada. Jen to mliko bylo misty tak huste, ze se pri prujezdu nalepilo a vzapeti zmrzlo. Fotak ani nemelo smysl vytahovat.
a opravdu to byla voda? jestli jsi jen nebyl línej vylízt.
Spacak byl mokry od ramen po pas. Od pasu dolu a kapuca byly suche. Vcera jsem detailne prohlizel bivak a taky nevypada prilis promokave. Tak nevim.
Spacak byl mokry jen zvenku nebo i zevnitr? Bivakem nazyvas co? Zdarak?
Jestli jsi mel vlhky spacak zvenci ve zdaraku od ramen po pas, tak je to normalni. V noci putuje teplo od tela ven a protoze zadny zdarak neni tak prodysny, jak tvrdi reklama, tak se to po setkani se studenou plachtou zdaraku zkondenzuje a rano tam mas mokro...
Pocitam, ze samotny zdarak byl rano zvenci suchy...
Zdarak jsem rano zvenku nekontroloval, proste jsem ho zmuchlal do bagaze. Spacak jsem mirne vyzdimal. Mel jsem mokra (ne vlhka) tricka.
Odhadoval bych, ze by to mohlo odpovidat tak neco mezi pul litrem a litrem vody.
Proste mi tam budto zapadl poradny kus snehu, i kdyz nechapu jak a kudy, nebo se to muselo promacet takhle odspodu. Ale mezi spacakem a zdarakem jsem mel jeste penovou karimatku s alu vrstvickou, tak by mne nenapadlo, ze bych mohl takhle byt promoceny.
Uz jsem v tom spal i v regulernim desti (od pasu dolu, horni pulkou jsem dehdy pod neco zalezl) a nic.
To jo, ja to mel mokre vzdy jen z horni strany spacaku. Ze bych mel spacak na zdimani, to ne.
Treba jak ses tam vecer soukal, tak sis tam neco nabral. Praskla termoska to asi taky nebyla co?
Nebo v noci prisel jelen... ;oD
Bylo kolem -1 stupne. Do rana nezamrzla ani Matonka, co jsem ji mel v ramove brasne. Zadnou vodu jsem si do spacaku nebral, snih jsem si snad nenabral, alespon ne dostatecne mnozstvi, abych si to dokazal takhle vysvetlit.
Tak jsem si dnes s celovkou uzila v Jizerkach 18 km free-skatingu a mela jsem pocit, ze je ta trasa aspon o polovinu delsi nez normalne. Bruslit v deseti centimetrech totalne neprojeteho prasanu je prima zabava, obzvlaste kdyz v mlze a snezeni neni vubec videt, kam cesta pokracuje. A kdyz jsem se konecne dostala za Cihadly ke sjezdu zpatky na Novou Louku, zjistila jsem, ze bez pichani to nejede ani tam. A pripomente mi, prosim, v lete, ze musim vic padlovat. Nohy dobry, ale boli me ruce.
Kanal zamrzly neni.
Ale mne v zime na vode mrznou pracicky. To leda ze bych jela do teplych kraju, treba do Ekvadoru nebo tak nekam. Zasponzorujes me a postaras se mi o deti? ;-)
Ne, ale poradim Ti http://www.janki.cz/vodacke-potreby.html...
Dneska jsem se radoval z rychle mizících zbytků sněhu v polabí... při projíždcě k Přerovu n/l a zpět jsem ocenil, že to bílé svinstvo je už skoro pryč :)
Založ si vlastní téma "Radování se z prohřátého smradlavého černého svinstva" :o/
1) zatím není potřeba jít až na hřebeny, zvlášť dopoledne to po pláních jelo!
2) pilot byl asi pod vlivem (-:
č.2 mi připomnělo službu v Líních. Letouny po opravách v TOPu zalétával major Krýda (se zápisem se nes.al, "Mach 2" v deníku znamenal že je vše "OK"). Na svoje narozeniny "napsal" na oblohu nad Plzní krásnou 60-tku.
Z předchozích kulatin měl prý na svědomí několik předčasných porodů a pár rozbitých oken z nízkého nadzvukového průletu :o)
Jj, stíhačky z Líní lítaly pravidelně nad plzeňskou čtvrtí Slovany, kde byla porodnice.
Ta druhá fotka mi připomněla něco ze včerejška. Viděli jsme na obloze kondenzační čáru po velkém dopravním letadle, která ostře zahýbala v úhlu cca 75°. Chtěla bych vidět tváře cestujících v letadle při onom manévru.
8-))
Krásné počasí mě včera vylákalo na výlet do hor. Nespadla jsem ani jednou, ale na běžkách mi to nešlo na prudkých zmrzlých, hladkých nebo naopak rozoraných cestách na trase Strážné - Dvorská bouda - Výrovka - Luční bouda - Chalupa na rozcestí - býv. Klínová bouda - Pláň (tady jsem u lanovky záviděla bohatým sjezdařům)- U Krásné pláně - Strážné. Méně náročné by to bylo bez běžek :)
Osvežuji si svoje naladu tve obrazy,opet tento tyden v nedele na bežky,stejne start Jakuszyce,jine pres ,,udoli Jizerky. Pred 14dni nebyla Udoli Jizerky. Tešim v nedele na bežky :-) Nedoufam pekne počasi,ale hlavne krasne prirody a take užasne pohyb než doma u PC :-)
Ať to vyjde. Trasy kolem Jakuszyc jsou stále pěkné. Nevím přesně kudy chceš jet, ale pozor - cesta z Orle podél hranice a Jizery směr Hala Izerska prý není moc v pořádku (já tam měla nedávno hezky, jinak já jezdím přes Jakuszyce z Harrachova, odtud však obě cesty strojově upravovány nejsou).
Asi znáš: http://www.kamzasnehem.cz/bezky/jizerske-hory...
Pred 14dni ja byla z Jakyszyce pres Jizerky do Korenov,ale jine trasu zelenu/kratke žlute značku do Korenov. V nedele bude Z Jakus pres Jizerky,udoli Jizerky do Korenov.
Ano mi moc libi trasu Jakus-Orle.
Aha, tak to bude cesta z Jizerky po české straně dolů do Kořenova.
Myslím že ano. A mělo by se mělo jezdit brzo ráno, na přemrzlém firnu to pak pěkně jede. Když to je odpoledne naměklé, je to už nudná píchačka.
Jo, kdyz jsem tam jela dopoledne minuly tyden do Harachova, jelo to pekne, ale na brusleni nic moc, do kopce bych to jet nechtela. Bruslit se dalo rozumne az v Polsku, par kilometru za hranicemi, jinde jsem vetsinou radeji trenovala soupaz.
Pro mě jsou zase podmínky, jaké panují, či spíše panovaly v uplynulých dnech naprosto jedinečné. Dá se totiž bruslit po zmrzlých pláních a nemusím se omezovat na upravené trasy. Jedu si kam chci a jak chci, místy, kam bych se jinak nedostal. Za celý den potkám jen pár lidí nebo třeba vůbec nikoho. Je to pro mě zkrátka příjemné zpestření běžkařské sezóny.
taky už se začínám radovat ze sněhu.
Díky tomo teplýmu týdnu je u nás po okolí od včerejška vidět mezi sněhem tráva na zahradách a hlína na polích a je to s tím slunkem takový veselý a jarní a nosím častěji úsměv:-) A i doufám, že nesleze uplně hned. Mohlo by ot takhle zůstat aspoň nějakou dobu. Hlavně to sluníčko, aby ale zůstalo!
Minus. Jeste si hodlam uzit snehu. A zadny ptaci mi to nebudou kazit!
8-)
dneska jsem byl u nás v lese a tam jsou haldy sněhu všude. Včetně všech cest. I těch co jsou široké jak okreska. V téhle fázi je to nejlepší. Je docela hezky a jde si užít obojí. Zelených lístků na mezi, které jsme trhali "u Vladěny" pro koně bláta na cetě mezi lesem a polem a sněhu všude po lese.
Mám jaro prostě rád:-)
Absolutní rozvrat původní myšlenky byl dokonán.:-((
Pokračování tématu založí odpůrce sněhu v jistých lokalitách a navrch dopustí kacířské příspěvky.
Kam to tu proboha spěje. Už není pro co se radovat :-(( Jdu raději na bika.
Fotka jak ucim deti lyzovat (jedno je pujcene) aneb trpaslici na svahu aneb kdyz se kamarad nudil pri hlidani batolete na pokoji, tak aspon testoval foceni teleobjektivem. Pokud se to podari, tak bych jeste na jeden vikend s detmi nekam za snehem vyrazila, jen jeste nevim kam. Potrebuju otestovat, jestli ten prastary skialpovy set, co jsem koupila za cenu pujcovneho na rozsireny vikend, muzu vzit do Alp.
http://www.horadraka.cz/dwn/13757...
Tak jsem si dnes na snowbikove radovani s sebou vzal dva kolegy na bezkach. Vic nez 25 km jsem z nich nevyzdimal, tak jsem si alespon na zaver dal solo sprintik z Jizerky do Polubneho k hotelu.
Rano hezke, tak od poledne mekota. Ze Smedavy na Smrk jsme to vzdali. Ja vypustil pulku vzduchu a stejne za mnou zustavala tak 2 cm hluboka brazda. Za bruslicimi bezkari jeste o neco hlubsi, ale kdo jim to ma porad vysvetlovat. Tak alespon na Knajpu. A jeste jsem si zahral na instruktora brusleni. Pripadal jsem si, jak kdyz trener rve megafonem z motoroveho clunu na veslici, kdyz jsem za kolegou jel na kole. 8-)
Tak částečně ještě radování ze sněhu. Šumava u Železné Rudy byla o víkendu mlhavá, zamračená a propršená. Sněhu ještě dost, ale mokrý, teplota nad nulou. Mazání soplíky - klistry, mám je tradičně všude. Tím všude míněno, hlavně na rukavicích a bundě:-))
Jeden běžkař, kterého jsme potkali, říkal: "Psa by nevyhnal, tak jsem musel sám".
Další, kterého jsem dojížděla pravil: "Sakra, já vůl, vždyť já jsem tady na wellnessu!"
Ale jinak paráda, hlavně, že jsme byli venku:-))
tak jsem se ráno probudil a zas je uplně všude bílo. Doteď a nevypadá to, že by to slezlo.
takže Murphy, kdyby u tebe nebyl, přijeď k nám. Bílo je uplně všude, by´t na trávníku jen vrstvička, ale v lese bylo ještě ve čtvrtek asi 20cm a moc to o vkendu dolů nelezlo, takže se vyblbneš.
Odpoledne musím na národní výbor, tak zaskočím do lesa a řeknu ti kolik tak toho je přesnějc.
Taky se mi pri pohledu na jemne pocukrovane stromy vstavalo lepe. 8-)
Jsem ti to včera nějak zapomněl napsat...
Starej sníh, kterýho ještě ve čtvrtek bylo všude přehršel a i po zelený aleji, která je tak tři metry široká se nedal skoro protlačit kočárek, tak ten je pryč. Všechen. Po lese je poprašek tak do centimetru. Na pohled je to fakt krásný. jak pocukrovaný, jak píšeš. Ale kvůli sněhu sem jet nemá cenu. Sněhulák by ti tu byl k prdu.
Všude je bláto, který je navrchu zmrzlý. Ve stínu víc, mimo stromy je to povolený.
Jakákoli prohlubeň ať malá nebo velká je totálně plná vody. Takže to vypadá jak les plnej jezírek. Zkratka do vedlejší vsi k babičce je hluboká cca 30 až 50cm v podstatě celu dobu. Navrchu je škraloup ledu. kdyby tam nebyl, jel bych se tamtudy dneska projet. Na háči by to byla dost sranda:-) Kvůli tomu ledu s ebojím, že mi to zmrví pláště a to mi za jedno blbnutí nestojí.
Jo a mrzne. V Praze asi ne, ale tady je pod nulou celej den. Nebo včera určitě. Potkal jsme kamarádku na procházce s kočárkem a nešlo si povídat a stát na místě.
Ten led Ti malokdy neco udela. Zvlast, kdyz nebylo delsi opravdu mrazive obdobi.
předpokládal jsem, že udělá vlasové škrábance/říznutí do těch plášťú.
Vzpomněl jsem si co to udělal s kůží, když jsme se koupal a byl led. Tekla mi krev, že pod ní nebyl vidět hrudník. takový vlasově tenounký a nehluboký řezný rány. U pláště jsem počítala totéž a že to v důsledku při dalším používání sníží životnost...
Nevim, ledem podobneho charakteru jsem jezdil a na plastick jsem si nikdy niceho nevsimnul.
Mozna kdyz tam kolo zapichnes a pak budes vrklat riditky do stran. Jinak predni kolo led promackne smerem dolu. Maximalne bych si umel predstavit, ze v pripade kusu pevneho ledu bys prokousnul dusi jako o obrubnik.
no, směrem dolů asi moc ne, když ta voda je hluboká a po celý cestě. Budu jak ledoborec:-) Právě, že by mě to bavilo zkusit ustát. Ono lesní cesta s půlmetrem vody se nedá najít moc často, tak si jít zablbnout než to zmizne. Možná ale bude lepší počkat až roztaje ten led na povrchu. Zatím se to asi nevsákne. vrchní vrstva země už víc neabsorbuje a ta spodní je furt ještě zmrzlá.
Nemas nejake stare plaste, kterych by Ti pripadne nebylo lito?
bylo by mi hlavně líto práce s přezouvánm :-)
ne, dělal jsme v garáži pořádek a tyhle věci vyházel. Mám tam jen nový marathonky a pláště s hřebama. A to, co mám momentálně obutý, tedy SmartSam vzadu a MowJoe v předu.
Zadni uz dle meho neriskujes. A MJ by to mel zvladnout, ten je dostatecne tlusty, ne?
No, radsi Te nebudu navadet, abys mne pak nehledal na Barrandove s prorezanym plastem v ruce. 8-)))
Nešlo to. Zajel jsme do lesa a šup na tuhle cestu si hrát na ledoborec. Zastavil jsem se po pár metrech. Mrzne moc, takže je ten led už přes centimetr tlustej. Strašně to zpomaluje a jak se do toho zaboříš, tak nejde zatáčet, což je v situaci, kdy máš kola alespoň 30cm ve vodě a 5-10cm v blátě a přejíždíš větve a kořeny, který nevidíš prostě nemožný jet. takže jsme si hned na začátku šlápnul a nateklo mi nejen do sandálů, ale byl jsem mokrej do půli lejtek:-) Nepromokavý ponozky jsem nenašel (fakt nevím, kam jsem je uklidil:-( ) a návleky chráněj dobře před deštěm, ale když v tý vodě stojíš, tak tedy ne:-) Navíc mi do nich nateklo i shora:-)
takže jsme to vzal jinudy a jel blbnout na cesty, kde se až to rozmrzne nebude dát pár týdnů projet. Teď jak na vrchu bahna byla zmrzlá vrstva, tak se člověk tolik nebořil. lítal jsem ze strany na stranu, podhrabávaly mi kola, ale byla to neskutečná prča:-D
Některý věci jsem ale musel obejít a to nejen pokácený hromady stromů přes cestu.
Několikrát jsem ale dal 15-20 metrovou kaluž. Co nejvíc rozjet, byť na tom polozmrzlým zasněženým blátě tedy až tak nešlo a narvat to do kaluže a hrát si na ledoborce :-D Na vzpřímeným kole by to nešlo protože bych měl pedály pod vodou a pod ledem:-)
Samozřejmě sem si ještě párkrát šlápnul:-) Voda mi pak ze sandálů vytejkala na kufry a ty mi začaly zamrzat. Brzdy po cca hodině taky potáhl ledovej povlak:-) No a pak jsme jel domů, protože mi byla už děsná kosa na prsty u nohou:-)
Jo a vyzkoušel jsem nový vobepatý gatě. Z lidovky asi za kilo. Původní určení snad na běhání nebo běžky. Je to podobnej matroš jako cyklistický, ale nemusel jsem párat tu vložku a když jsme pod tím měl vlněný jégry od Devoldu, tak bylo i teplo (než jsem strčil konce do tý kaluže:-) )
Takže se můžeš přijet vyblbnout. Na sněhuláka to není a na horákovi bys ty kaluže musel někudy furt objždět. Na leháč je to super!