...purpůra na plotně voní...
Sem koupil balíček s purpůrou a že si teda v práci vánočně zavoníme (protože tady za skříní mám dvě nový pneu na kolo, který trochu "páchnou" po gumě a Mášová s Chvojkovou reptaj, že mě vyhoděj na chodbu i s kolama, báby jedny :-)), ovšem naskytl se problém - na čem ji máme v kanceláři rozpálit? Zkusili jsme to trochu hodit do plamene svíčky, ale to nefunguje.
Měl by snad někdo v kanclu dvě podobně nechápavý kolegyně a stejný problém, že by poradil? :-)
od té doby co jsem alergická na všechny smrady, které se pálí, vonící svíčky, oleje atd jsem zakázala pálit v mé přítomnosti. V kancelářích je to problém, loni jsem se málem na nějakém úřadě udusila, jak tam měli navoněno. Takže bych raději bych měla ty pneu za skříní, ale odnes je domů, ještě by je Mášová s Chvojkovou mohly proříznout, aby se ti pomstily :-)
Vonny svicky nebo tycky jsou balzam. Vcera jsem vlez do MHD. Za chvili zezadu desnej smrad kari a ten tlustoch prede mnou se snad musel polejt klihem. Smrdel jak ta hneda papirova lepici paska. Uz se tesim, ze snad brzo budu vsechny pochuzky vyrizovat na kole. Nesnasim smrad zanedbanych lidi. Nebeska tvrdi, ze kdyz vidi u more smradlavyho hulvatskyho tlustocha, je to z 90% Cech.
Hele, když jsme ve vánočním tématu... vedli jsme v neděli v rodině hovor, jak se správně zapalují adventní svíce a nějak jsme to nedali dohromady.
Našla jsem si, co která svíčka znamená, že se zapalují proti směru hodinových ručiček vždy v adventní neděli, ale:
První neděle celkem jasná, zapálím jednu. Ale co dál? Druhou neděli zapálím tu další... nebo obě? S tím pak souvisí, jestli má ta svíčka chvíli hořet a pak sfouknout nebo jestli má dohořet...
Se omlouvám, že jsem takovej ignorant, ale fakt to nevím.
Jsem jenom teoretik, na konci se neco k veci pise. http://cs.wikipedia.org/wiki/Adventn%C3%AD_v%C4...
Když něco takovýho slyším, tak si vzpomenu, jak ten náš blb flanďáckej (omlouvám se za výraz, ale byl oboje) vyrazil s kadidlem na pochůzku školou, sice je to hezké (ani nevím, co to bylo za tradici), ale učitelky se zamkly do kabinetu a jednu to úplně složilo, jakej to byl smrad... Já to taky nemusím, ale znám horší :-D
Místní mají taky strašně rádi ohníčky, ale zatím jsem je nikde necítil, takže asi jen vosk..