Krušné hory jsou pod sněhem, v dalších místech se sníh objeví během tohoto víkendu. Lyžařské areály finišují s přípravou na novou zimní sezónu, lanovky a vleky se ale rozjedou jen někde. Protože většina cyklistů má kolo již bezpečně zazimováno, přinášíme dnes několik tipů, kam se vydat se do českých hor na sjezdovky nebo běžky.
Stejně jako loni se připojuji k lyžařskému nadšení a stejně jako loni jedním dechem dodávám, že i dnes existují jednoduché a prosté menší soukromé areály, kde se dá stále lyžovat doslova za hubičku. Dva takové znám na Šumavě a obzvláště na Javorníku se nám moc líbí. Jsou tam přírodní podmínky, dětský vlek, lyžařská školička, která vás nezruinuje i s půjčovnou veškerého vybavení rovněž za hubičku a ubytováni i občerstvení v dosahu sjezdovky.Loni tam byl připraven i skokanský můstek a bobová dráha pro děti. Občerstvení rovněž dost a kdo nepotřebuje nějaký obří luxus, si zde užije a může strávit pěkné odpoledne či víkend. Nelítá vám tam spousta rychlojezdců a tudíž pro rodiny s malými dětmi pohoda.
http://www.javornik.cz/vlekvin/vlekvin.html
http://www.sumavanet.cz/skinezdice/
Anebo můžete vyrazit na veřejné bruslení za hubičku:
http://www.sules.cz/zimni-stadion-rezervace.html
20 Kč,-/ osoba
To je pro nas uz prilis male a placate. Ja letos prihlasila deti na tyden na lyzarsky kurz od fyzikalu a doufam, ze bude malo deti s rodici z fyzikalu a vlezou se. Chatu maji v Rokytnici kousek od Rucicek (taky jsem na ni jednou byla) a sjezduji i bezkuji. Ja sjezdovat poradne neumim a stejne se ode me deti nechteji ucit, takze mi to prislo jako lepsi varianta, nez obcasne zaplaceni nahodneho instruktora.
Co je pro někoho přílis malé a placaté může být pro jiného malebné a pohodička. Však já to nikomu necpu. To je jen tip, že to jde i za málo. Kdo má dost, necht´ jede kam srdce ráčí. Ale většina dnešních rodinek a malými dětmi, myslím, takový tip ocení, protože mohou hledat něco obdobné i ve svém okolí a nemusí solit nekřeštanké peníze. Vezmu-li v potaz už jen dopravu do takového areálu a pak ještě takové drahé skipasy třeba pro čtyřčlennou rodinu, musel bych tisknout peníze doma v prádelně potají.:-)
Spis jde o to, jak dobre Tvoje deti umi lyzovat. Pro zacatecniky to je urcite prima.
Však říkám - tip pro rodinky s malými dětmi. Ale co jsem pozoroval loni resp. letos na počátku roku, tak se tam vyblbli i náctiletí na snowboardech stejně tak i dospělí na lyžích, k nimž se řadím i já.:-) Nejsem žádný Alberto Tomba la bomba, ale lyžuji vcelku obstojně a užil jsem si to pokaždé jak já tak i manželka.:-) Tož Alpy to nejsou a nebudou. Berte to, prosím, jak skutečný tip pro skromnější lyžaře. Kdo chce mít odpich a vítr v uších i v peněžence, musí holt do Alp.:-)
No, hlavně aby to zůstalo jenom na těch horách a nepřišlo to do nížin! :-)
Tady pred chvili prestalo prset, ted se ochladi a v noci napadne ctvrt metru. Vyhod si z hlavy, ze zrovna vas to vynecha.
A tady se náš názor rozchází :-))
Vidím to tak nejmíň na 30cm u nás v nížině + tak -10. To abychom mohli i na brusle.
Jinak pro Martise k těm Alpám. Až budeš mít pocit, že už jsou děti větší a budete víc lyžovat, zkus se podívat na různé nabídky různých středisek. Není pravda, že Alpy jsou drahé. Nás naopak jako rodinu s malými dětmi vyšli mnohem laciněji než např. Krkonoše. Stačí vybrat středisko a termín. Dělají akce děti do 12 let zdarma (pobyt i skipas). Jednou jsme dokonce měli pobyt+skipas pro 2 dospělé a 2 děti do 15 let za 550 EUR. Prostě, vítr v kapse se konat nemusí.
Ja jsem ovsem zjistila, ze mam na zahranicni zajezdy trochu smulu, protoze deti zdarma jsou obvykle na 2 dospele, takze musim platit jedno dite jako dospeleho a mam zdarma jen jedno dite. Ale pobyty levnejsi nez v Cechach clovek najde v Alpach i tak.
S cetovkou jsme tam nikdy nebyli. Vždy jsem projela internet. Teď je to celkem jedno, protože jsem všichni dospělí a tak slevy nejsou.
Ty slevy na deti platici az od dvou dospelych jsou zalezitosti hotelu a penzionu, ne cestovek. A kdyz jsem dnes koukala na stranky rekonstruovane Prezidentske chaty v Jizerkach, tak me trochu vydesilo, ze tato praxe prichazi i do Cech, kde jsem zatim mela slevu vzdy na obe deti.
To víš, jde o tradiční rodinný model.
Ale houby, jde o penize.
Ta sleva je proste na dospeleho a jedno dite k nemu.Vezmi babicku,bratra nebo pritele a dostanes slevu i na druhe dite.Proste platici dospely = sleva na jedno dite patrici k nemu.
Ale ja to chapu, jen konstatuji, ze v zahranici maji u slevy na deti jine zvyklosti nez u nas, kde sleva obvykle neni omezena poctem dospelych.
To tedy neni pravda.V Chorvatsku stejne jako v Madarsku loni stejne jako letos platilo vsude totez. To by si tam mohl jeden dospely privezt s sebou materskou skolku v mikrobusu a vsechna decka by mel zdarma ci se slevou. To by hotely prodelaly boty na detech....
Chorvatsko a Madarsko neni zahranici? Spatne sis to asi precetl. Pisu, ze v Cechach jsem se zatim nepotkala s tim, ze by meli nekde slevu na ubytovani deti a dali mi ji jen na jedno dite, vsude sleva platila pro obe deti, kdezto v zahranici sleva na 2 deti plati jen zaroven pri ubytovani dvou dospelych.
Letos v kvetnu jsme byli s detmi v Beskydech a jednoznacne sleva na dite byla spojena s ubytovanim dospeleho. Proste tataz praxe zde stejne jako v cizine. Jestli si to zazila v Cechach nekdy jinak,tak ja tedy nikoli. Je tedy fakt, ze s detmi jezdime posledni tri roky.Predtim byly prilis male. Plati to same i v autobusech. Vzdy se musi jedno decko hlasit k jednomu dospelemu.Pokud jede zena sama se dvema detmi,tak druhe z deti plati.
Dovolila bych si upřesnit ten požadavek pro nížiny - nejdřív pár nocí a dní těch -10, aby byl led jak zrcadlo. Pak to sněžení (rychlé, ale účinné) a na noc ještě vítr, který to z těch rybníků vyfouká.
Předem děkuji za kladné vyřízení.
Má drahá, jsem hluboce přesvědčen, že tento náš názorový rozdíl na ty bílý srač.y není zásadního charakteru a lehce jej překonáme hloubkou našeho citu :-)
Hele, já být Ane, tak se s tebou vsadím.
Kdo prohraje, odloží na půl roku kolo a bude makat na zahradě :o)))
Ale mám obavu, že tvé (i mé) přání nebude vyslyšeno a ty bílý sračky budou ráno tady
http://www.novinky.cz/domaci/286210-snezeni-se...
Prvni misto osvežuju bežky a brusleni na led! Mam moc rada zima :-) Krasne bile prirody. Doufam vic cm snih,abych jela okolo Brdy na bežky. Nemuset do hory Krkonoš,..... A take vic minus stupni kvuli Lipno na brusleni.
Lyžovani je nuda,dokolo opakovane lyžovat :-( Ja byla na zažitek na lyžovani,je nuda,vim.
Kdyby jsem mela moc penize,rada bych volba do Alpy,ne-e česke :-) Jinak užasne slovenske v Jasne-moje oblibena lyžoavni Jasna.
Vypadá to že o víkendu to snad už i pujde - to abych rychle namontoval vázání na nový běžky!
http://www.kristinhradek.cz/img/webcam/webcam...
Chtěla jsem před chvílí napsat, že u nás stále nic, že to sem od západu ještě nedorazilo, ale prý už máme bílou střechu!
P*ču s ryžu.
Nic.
Aj slunko vylezlo. A fčíl šajní můn..
Akorát sa teda ochladilo, cestou z "jednoho po" (aneb, byl jsem na kole) jsem klepal celkem kosu...
Dočkej času... a jdi hledat sněžnice :o)))
Radostné zákazy žárovek, teplometů, pokusy o zrušení plazmových televizí jsou více než vykompenzovány drakonickou spotřebou sněhových děl pro relativně malou část evropské populace, závisláku na době ledové :)
Je samozřejně jasné, že sněhová děla vyrábí sníh s ohledem na přírodu :)
V části horských středisek se používané vody fedrují chemikálie aby to lépe mrzlo, ty jsou samozřejmě úplně neškodné:)
Krakovat plyn to nemůžeme !Je na to potřeba móc vody a nějaké chemikálie kdesi hluboko pod zemí , dělat sníh z vody můžeme i když se do toho také dají nějaké chemikálie a je to rovnou na povrchu.
Krakování naruší půdu hluboko , kdo viděl jak se předloni a loni krtošilo na Chopku za pomoci té nejtěžší mechanizace aby se mohlo zasněžovat, ten ví taky svoje.
Na horách se nehlučí, ale sněhová děla hlučí celou noc a zvířátkům to vůbec nevadí, vůbec už nemluvím o sjezdovách s umělým osvětlením, osvětlení děl při práci v noci ,změnách půdních složení a profilů a vícezválcování sjezdovek vahou technického sněhu.
Někteří pesimisté tvrdí, že průtoky řek v prostorech Aplských středisek klesly o 3/4 oproti normálu a že veškerá děla v Alpách požerou 600 Gwh ročně...
A tak holt musíme vyšroubovat žárovky ....
Ty to ale vůbec nechápeš! Myslím POLITICKY, kurva Halík, POLITICKY!! Zaměstnanost a prosperita regionu muší bejt i kdyby na chleba nebylo! ;-)
a když si vemu kolik proudu sežerou vleky....
Teď jenom doufat, že se zde nedovím, že si zde na nakole všichni na kopec na lyžích nebo sněhovém prkně vyběhnou...:)
Ale máš pravdu, politicky, občan má právo na sníh a místní z nakole jezdí jen na přírodním:)
Já se klidně přiznám, a bez mučení, a jsem na to až skoro hrdý, že nahoru jezdím vlekama a umělý sníh "můžu"; teda pokud není přírodní. A na hory jezdím pořádným autem čistokrevným 4x4 s atmosférickým dvoulitrem (pochopitelně benzín)... ;-)
A ještě se drze přiznává :) a já se těším jak EU ve své nekonečné moudrosti zreguluje sněžná děla a vleky předělá na větrníky :)
Jsem halt antiekologistický fašistický euro- a eu-skeptický xingl... Jo a k tomu ještě fandím Izraeli, nesnáším romy (cikáni jsou v pohodě) a komunisti jsou kurvy... :-D
Taky jsem od posledního hlasování v OSN tak nějak hrdější na náš stát. Ale všeho jenom dočasu až bude zahraniční politiku řídit Zaorálek tak se bude oficiálně přidáme na stranu válečných štváčů...
Jen abych se orientoval správně - ta strana válečných štváčů je kerá? Abych věděl, na koho nadávat a koho blahořečit... ;-)
ta co chce zahnat Izralece do moře...
Neširší fronta příznivců na světě, shodnou se na tom učitelky z mateřské školy s profesory filozofie , ultralevicová i ultrapravicová lůza, náckové s komuisty, skini s anarchisty, Zaorálek s předsedou Delnické strany, ultrakatolíci s muslimy, Turkové s Kurdy a dokonce i iráčané s iránci....
hmm, takže k tomu dvě věci:
1) srovnal jsem ti to mínus plusovým hlasem
2) (opět; a vlastně jako skoro vždy) stojím na "špatné" straně, prostě mám na to svůj názor (a polib te mi prdel)
;)
1. Dík mě už to hlasování ani celkem nezajímá :)
Na chatu, kde když někdo napíše, že se na kole taky potí a hned má mínus se to asi nevyplatí sledovat.
No a ke dvojce je to snad jasný, že prostě nemůžeme stát na špatný straně.
Vem si jen, že Izrael kritizuje šéf státu, který doma desítky let doslova ušlapává Kurdy, střílí v odpověď na přeshraniční palbu ze Syrie se kterou si ještě před pár lety notoval.
A to máme ještě velké štěstí, že máme alespoň nějaký kopeček. Mohlo by být hůř.
http://cestovani.idnes.cz/dansko-postavi...