Otoč si ju v programu Malování (Painting) sám :-P
Práci je třeba nechat strojům! ;-)
Já to ale nepoznám, že to je/není otočeno. Mne se to otáčí automaticky... :-P
Kdyby sis je prohlížel woknovým prohlížečem, tak to poznáš a je tam aj ikona na otočení, ani Malování otevírat nemusíš. Ale stejně je lepší to zmenšit, je tam aj ikona na otevření v Malování. Mně by teda nenapadlo nahrávat někam fotky v plný velikosti, to je zbytečný svinění, takovou hodnotu zas nemaj, a kdyby měl někdo jo zájem, tak mu ju v plný velikosti klidně pošlu.
A proč bych to probůj měl prohlížel woknovým prohlížečem a musel si je otáčet jak pakoš ručně, když na to mám (daleko lepší) program, který je mi otočí automaticky sám? ;-)
Třeba proto, abys to moh nahrát ve správný orientaci na server NaKole :-P
Určitě by si to při nahrávání mohlo přečíst a přípdně upravit orientaci samo, ono by si to mohlo aji dokonce samo upravit i velikost, znám takový, ale nechtěl bys toho trochu moc? Koneckonců se můžeš domluvit a udělat to sám, ne, když ti to dělá takovej problém.
Protože stejně z toho děláš výřez, doladíš barvičky, případně retušuješ, a pak to musíš zkonvertovat do JPG.
Nebo snad fotíš přímo do JPG? :-)))
Ano, bé je správně. Na takové pi..vinky fakt nemám čas, pro mne je vrchol "práce" stáhnout to z foťáku do počítače, maximálně ještě to projít a vyházet nejhorší věci (naprosto rozmazané apod.)... A naprostým orgastickým vrcholem pak je, že to hodím na rajče (aby se na to mohl podívat otec i matka)... :-))
No to si úplně nemožnej. Většina z nás přeci fotí do RAW.
A víš, že je mi to taknějak naprosto u brusele? :-)) Ale jestli mi ty fotky v rafu budeš "vyvolávat" ty, tak je klidně v rafu fotit budu. Teda, až a jestli vůbec si koupím foťák, který mi to bude v rafu blejt na paměťovku... ;-)
To já nemůžu. Mým kritériem pro foťák bylo aby fungoval na AA baterky a byl laciný, kdybych si s ním někde ustlal, aby mě nemrzelo, že jsem ho rozflákal. A překvapivě takový žádný neumí RAW. :))
Takže nakonec jsme tu alespoň dva co fotí rovnou do JPG.
Prohlížeč ti fotku natrvalo neotočí. To se musí udělat v nějakém editoru (např. to malování).
Byla nastojato a jedním klikem pravýho tlačítka a volby otočit ji položíš navždy :-)
Ve windovsovským prohlížeči?!?
Kdyby automaticky neukládal, pak by tam asi byl zbytečnej tenhle dialog, nemyslíš?
U mého windovs prohlížeče se toto neobjevuje, takže netuším.
U malejch fotek se to objeví, tam kvalita zůstane stejná (slabá). A nebo sis (nebo někdo jinej) tam v minulosti zaklika "Tento dialog příště nezobrazovat" :))
Prostě to otočí a uloží, ale disponuje malou paměťí, tak to velký fotky kvalitativně zhorší.
Originály v původní velikosti je potřeba mít archivovány bez jakýchkoliv úprav a pracovat vždy jen s kopiemi.
v první větě má být "neobjeví" :(
Co to mas za "prohlizec"? Neni to spis opravdu "editor"?
Normální voknovskej "Prohlížeč obrázků a faxů" :)) Kukni níž na Marrierovu fotku, funkce otočení je tam zabudovaná. A neotáčí to jen v paměti, ale sprostě to ukládá pod stejným jménem, ovšem jen ten obraz, co má v paměti, a ten není ve full rozlišení. Ten dialog si tam lidi vypínaj. Zhoršení kvality se na obrazovce nepozná, pokud to nezačneš přibližovat, apk tam ty pixle chyběj.
Stejně prasácky se chová i Malování. Otevři v něm fotku ve velkém rozlišení, nic nedělej a jen to ulož. Ze tří mega to udělá pár set kilo, prostě ukládá jen obraz z paměti a tam to má zmenšené. Na XP je to dost hrubé, na W7 mi přijde že Malování už je trochu lepší. Když chcu zachovat slušnou kvalitu i po úpravách, dělám to v Irfanu. Malování používám na běžnou šontačku, kde o nějakou kvalitu nejde, což je při vystavování na net dostačující.
Mám dost namaksnou digi zrcadlovku na focení skla (tam je to čarování hlavnĕ v nasvĕtlování) a ty obrázky jsou pak ohromný (datovĕ).
Pro publikaci na webu proto dĕlám PrintSreen, ukládám v Malování jako jpg.
Pokud nĕkdo "fotí" mobilem, nepochopí, kde je problém.
Jo, máš pravdu, vypnula jsem si zobrazování toho okna. To mě prudilo.
Ale objevovalo se mi jen v Zoneru.
Ve woknovým prohlížeči se mi nezobrazuje a prohlížeč mi fotky nikdy neotáčel. Resp. otočil je, ale jen po dobu prohlížení.
I Windowsácký prohlížeč umí fotku otočit, dokonce to jde i bez prohlížeče, stačí kdekoliv kliknout na fotku pravým. Ale je to ztrátová operace, v lepších editorech to jde bezztrátově. Ovšem pro NaKole to stačí.
Nevím, zda bych si přála, aby mi něco samo automaticky otáčelo fotky. Vem si třeba tu ukázkovou mrkev?
Nebo, chci tuto fotku otočit nebo ji nechci otočit?