Ale k ní nic vtipného.
Je potřeba to slovo správně rozložit.
Re - rýt
cyklistika - kolo
= držko pády.
Vlastní s dlouhým odstupem času je to sranda.
Cizí většinou pobaví dříve.
Napadá mě jeden příměr. Návrat k cyklistice a to dobrovolný nebo nedobrovolný. Ten nedobrovolný bych si představoval asi takto. Kdysi se snad k některým autům dávala jako prezent skládačka (pro nepamětníky skládací kolo). Mělo to sloužit tak, že kdyby se porouchalo auto tak šlo dojet na kole (cyklista z donucení). Pak toho využila konkurence která hlásala. „My skládačky nepotřebujeme protože naše auta jsou spolehlivá.“ Ať to bylo jak to bylo. Měli jste někdy skládačku? A jak dopadla?
No měl, Favorita, ale moc nefungoval. Složil jsem se na něm jenom jednou. :-))
Fénixi, recyklistiku jsi přece popsal velmi detailně v rubrice teorie cyklonudlistiky:
od jara do nudlí a další rok se cyklistický cyklus opakuje, na jaře se začíná znovu a končí to nudlema (pro moravské přátele - soplem).
Závěr: - re---cyklistika = unudlaný sportovní rok a la Fénix.
I am interested bone dry Plum what nick you like the best because there is so many options . Maybe you will also like my slang much better pavement princess ...
Ale děvče ... re = opakování
cyklistika - netřeba vysvětlovat
Tedy provozovatelem recyklistiky je zde většina přispěvatelů (obzvláště pak ti, kteří vědí, co je "šusťák", začínali na kole, pak přešli na motocykl, do auta ... no a pak naštěstí dostali jiný náhled na svět a začali opět na kole (a také Na kole)
Hm, to je hezký vysvětlení.. Počítá se i "montgomerák" a "huberťák"? :')
Znalci montgomeráku nebo huberťáku se ještě udrží na kole?
:-)))
No jistěže a místo brašen zásadně vozí papírové krabice fixované drátem.
Švestičko, ještě jsi toho na cestách viděla málo :o)))
pro Švestku:
moravští přátelé ví, co jsou nudle, netřeba nám překladu:-))
No jo, ale čeští přátelé (tedy já = přítel Daniely z Moravy) jsem dlouho nevěděla, co je sopl. Nebo takový šufánek. Když to neznáš, vyber si, co je na polívku a co teče z nosu? :-)))
Šufánek je malej brácha šoufku, co se jím vybírají žumpy. A dodnes nevím, co je hrdobce.:-))
...co JE hrdobec...
Ale nevím to také.
Pro Švestku:
noo, záměna soplu a a žufánku (ne šufánku!) to by mohl být docela průšvih:-)))
ještě pro Švestku:
až se někde potkáme, jestli k tomu dojde, vidím, že tě budu muset proškolit, co se týká moravštiny:-)))
Mně se moravština moc líbí, takový vozéček, lacléček, peroutka, malérka a pod. - moc pěkné. Už se těším!!
Když moje moravská dobračka začne imitovat svoji hanáckou babičku, tak padám ze židle. A když je obzvlášť ve formě, tak líp rozumět Frantovi Kocourkovi. :-))
Recyklistika nemá s kolem nic společnýho. Doufám, že nebudu recyklovanej tak, že si do mně bude někdo utírat nos, nebo nedej bože něco jinýho.
Recyklistika - podle mne cyklistika na kole recyklovaném ze šrotu. Vídávám pár ušmudlaných človíčků, co ji provozujou...
A pak mě ještě napadl Koldům. Viděl jsem to na ČT2 a zjistil jsem, kde soudruzi z Litvínova udělali chybu. Do toho domu měli nastěhovat lidi, kteří i po pětatřicítce zůstali věrní cyklistice a ne nějaké úderníky z fabriky.
V Koldomě by byl ráj dodnes...
Beru jako básnický obrat a uznání cyklistické rodině. Jinak ale jen sociální fikce - dobrovolně bych nebral nikdy.
Taky jsem ten pořad viděla - děsný, nechtěla bych tam bydlet ani zadarmo. (No, zadarmo, kdyby jiná střecha nad hlavou nebyla...? Pak by se hodil i Koldům.)
No toto! Nemáte vůbec fantazii. Třistapadesát bytů plných cykloturistů! V tělocvičně padesát spinningových strojů.
Ten krásnej, blonďatej fousatej človíček, co se tam staral o kultůru by organizoval společné výlety, občas by se zastavilo, zaspívala by se nějaká trampská písnička, zasadil strom...
Místo hospody cykloshop, sice by byl trošku dražší, ale u nosu.
Celý dům by páchnul potem a kafrem, všude by se válely použité součástky.
A napadá mě spousta dalších krásných možností.
Taková šlechtitelská stanice by to byla.
Jako v Kladrubech...
A musela by se při vstupu do tohoto nebeského domu odevzdávat DNA,aby se tam nevetřel nějaký zarytý motorista? :-))))))
A co takový koloběh... Tatínek koloběžky...? ;-)))
A kolostomie je rozbití si úst na kole? Nebo možná by to mohl být neduh některých přispěvatelů tohoto fóra (bohužel to vypadá čím dál víc i na mě), kdy se místo vadatnějšího ježdění o kole jen kecá.
Ke kolostomii se lehce dopracuješ, když si na kole nerozbiješ ústa, ale totálně ten druhý konec trávicího traktu. A víš, jak se o kole nádherně kecá? To je můj případ, průměrný kolo, průměrný výkony, ale pokec, na to já jsem. Kdykoliv a kdekoliv. Od luxusní kavárny až po ty sudy s nakládačkama, jak tu někdo zmínil. :-)))))
Jen na okraj - to si Švestičko pleteš kolostomii s kolonoskopií.
Čím se dělá to první, to nevím, ale to druhé rozhodně tím koncem, co říkáš :o)))
Aby bylo jasno: kolo = kolo, stoma = ústa.
Tak Švestičko promiň, kecám - teď jsem se pro jistotu koukla do slovníku.
Kolostomie = umělé vyústění tlustého střeva navenek.
Kolonoskopie = endoskopické vyšetření tlustého střeva.
No, rozhodně nepříjemné pro tělo je to obojí, takže radši zpět na oči růžové brýle a sem s tou nádhernou vizí klidného cyklistického domova důchodců :o)))
To LaMi - probůh, nechceš říct, že by se kolo mělo protlačit ústy :o)))
Já jsem teda striktně proti - jednak mám moc velké kolo a jednak moc malou pusu :o)))
I što takóje - kalakol...?
Pro Jardu:
Pokud se dobře ze školy pamatuju, měl by to být ZVON:-)
Spasíba, no ja ješčo pómňju...;-)
Éto býl toľko vaprós dlja astáľnych...
Blee, a dost...! Psát rusky latinkou... Ťuk ťuk na čelo...;-)
Ja nepanimaju, ja jsem jeste svobodny.
A "kolkolem" bude zřejmě okružní jízda na kole. :-))
Jo !
A co teprve kolchoz...;-)
Anebo kolčava! No... tak nic... to mi jen tak ujelo. Jako bych nic neřek.
koloušek...
Taky by mně zajímalo, co je myšleno výrazem KOLEMJDOUCÍ... Tak sakra, na kole snad jsem JEDOUCÍ ne...? ;-)
Teď jsem vyhrabal jednu hooodně chytrou lékařskou knihu... To by člověk nevěřil, co všechno existuje...;-)))
kolagen, kolitida, koloid, kolorektální rakovina, kolostrum...
Kolitida - asi nějaká nemoc, či úraz způsobený při nadměrném používání kola
Koloid - hyperboloid, paraboloid, ovoid, hmmm, asi křivka ve tvaru kola
Kolorektální rakovina - tak tady se to bojím úplně vyslovit, rakovina prd... způsobená jízdou na kole...;-)
Raději připomenu koloryt = my zhrádkaři víme své . . . . . :-)))
A my nezahrádkáři nevíme nic...;-) Přibliž to...
Ale Jardo znáš to dobře, Bejbís určitě myslel " koloriť ". :-))
rytí kolem či okolo
O KOLO HRADCE : to muselo být něco extra, když je o něm písnička. Dokonce cykloturistická, když upozorňuje na krásy přírody.
Také O KOLO TŘEBONĚ. Tam se upozorňuje na čtyřnohou verzi bicyklu.
Ty, ač z Třeboně, nic nevíš o akci pro cyklisty vašeho Měst.Ú?
Písnička je to určitě taky, to máš recht.