Potřeboval bych poradit, jakou barvou "zahlazujete" drobnější šrámy na hliníkovém rámu nebo vidlici. Nejde mi o nějaké kytování, broušení a další odborný postup, ale aby to prostě nebylo tak moc vidět a aby to jakž takž vypadalo.
Já to dneska trochu zbrousil jemným smirkem, teď bych to odmastil... a dál co? Nechci základovku + vrchní nátěr, dal bych hned ten vrchní. Ale jaký? Stačí mi nějaké malé balení - máte zkušenost s nějakými třeba modelářskými barvami (aby chytly na odmaštěný hliník)? Nebo nějaké to retušovací pero, co se dá sehnat třeba ve škodováckým servisu? Nepotřebuje to základovku? Prostě malé balení, potřebuji toho skutečně málo a zbytek za rok stejně vyschne, i když to bude dobře zabalené...
Poraďte, prosím, budete to u mě mít dobrý :-)
Mám dobrou zkušenost s ekologickými výrobky firmy bAhno.
Taky s ní mám bohatou zkušenost, zrovna teď tím mám krásně upravenou spodní část rámu
Dneska jsem se bahnem slusne zaretusovala cela vcetne helmy a u ramu malem nebylo poznat, jakou ma barvu, funguje to!
No melmu jsem nezaprasil, ale rám zespodu jo a kola uplně celý. Ještě, že to pak na tvrdým povrchu odlítalo. Ale nacpals emi při tlačení po poli do sandálů a o kilák rřív jsem v těch sandálech vlítnul do potoka :-(
Albylo to hezký s epo delší době vyblbnout na kole v lese...
Už zase mozkolam... :o)))
Privodila sis ctenim zlomeninu mozku? :-)
Tak nějak :o)))
To je, jak kdyby to psal E.T. :o)))
no jo no:-( promiň. A to píšu na klávesnici počítače a ne na mobilu :-(
Tak to si taky "nafadkuj" :o)))
Nebo se koukni, jestli nemáš klábosnici vzhůru nohama :o)))
nemám, ale asi už bych potřeboval jinou. Takovou, na který by bylo vidět jaký mačkám písmenka:-)
Čet sem kdesi kdysi tip na laky na nehty. Spousta odstínů, malé balení, snadná aplikace, přijatelná trvanlivost.
bahnem, univerzalni pouziti na jakoukoliv barvu ramu...
Jak Cimrman, zase jsem přišel s objevem o chlup pozdĕji :-)
Teď, teď tu byl! Museli jste se minout! Nějakej pb...
Když to vypuklo, furt jsem přemejšlel, jak si nĕkdo může půjčit 100 mega na rozjezd fabriky, na výrobu céček.
Jak to chce splatit? Z čeho? Na tom tolik prachů nikdy nevydĕlá!
Lámal jsem si hlavu, jak jsou ti lidé naivní a neumí počítat.
Až po drseti letrch mi došlo, že krach sročka za 100 tisíc se zidkem 100 mega fakt nrbyl tak blbej plán.
Ale jak píšeš, přrd chvílí tu byl, tal (c) s vejvarem ohráb nĕjakej šíbr.
Blátem, a když to nezabere, tak vĕtšími odĕrky, tĕch menších si pak nikdo nevšimne.
Když jsem jako kluk dělal modely aut, používal jsem modelářské barvy Revel. Neskutečně kryly i při malé vrstvě. Používali je i modeláři co stavěli plastikové "kity" letadel, protože měly velké množství barevných odstínů. Ty piksličky měly průměr asi 25mm a vysoké byly také tak nějak. Je to dost malé množství?
Mne Horst poslal tuhle sadu, je nedostizna. http://www.wsinternational.cz/vyrobek.php?kod... Strilel jem do ramu sestnactkou brokovnici z peti metru a sada nejen ze opravila dulky v laku, ale vyrovnala pokroucenej ram.
Já jsem si nechal práškovou vypalovanou barvou předělat Favoriťácký rám a postavil jsem na tom nové kolo do města. Tudíž mne drobné oděrky silně štvou a také ten ocelový rám rezne. Odnesl jsem přední vidlici, protože byla zrovna sundaná, do obchodu s barvami. Tam provedli spektroskopický rozbor laku a namíchali mi pikslu spreje s idetickým opravářským nitro lakem. Tím to opravuji a nic není vidět. Spray je uzavřený, nevysychá a doufám, že ještě pár let vydrží. Díru v laku buď vyplním podkladovkou a nebo také ne, podle hloubky šrámu a pak to přestříkám. Je to jak nové.
Děkuji vám za rady, potřebuji bílou + černou (báro2 - děkuji, červená se tedy opravdu, ale opravdu nehodí), ten lak na nehty prubnu, modelářská barva bude až jako druhá fáze, když to nepůjde s tím lakem, přece jenom je dražší než lak :-)
Hlinik bych neresil, vytvori si zoxidovanou vrstvicku a vic do hloubky ho to nepostihne. Zelezny ram jsem zevnitr strikal voskem ve sprayi na dutiny aut, zvenku odmastil a kdyz byla nejaka barva ve spravnem odstinu (u mne bila na radiatory), maznul jsem to a na okolnim laku otrel hadrem.
....co tak ty zázračný tyčinky v podobě fixky, co porád reklamujou v tv na opravu poškrábaného laku auta- to bys po "přejetí" ani šrám nenašel! :-))
Šrám nebo rám??
:)
:-)) ....možná obojí- vyzkoušej!!!