Neměl by někdo představu o cenách jízdenek vlaků i s kolem a bagáží
to trochu problem,Rakousko tvoří několik spolkových zemí a každá z nich má jiné tarify.nejlevnější jsou v blízkosti našich hraníc-Obere,Niedere Oesterreich,podstatně drahší ve Stýrsku,Solnohradsku,prostě v těch horských a turistických oblastech.Taktéž se v některých spolk. zemích za kolo platí a jinde přepraví kolo zdarma.Já jsem dojel za pouhých 17 Euro předloni z Hallstattu až do Summerau k českým hranicím tj. asi 160km.Ale bez kola!!
V létě se nechá přejet Rakousko napříč za dva dny i s bagáží a navíc toho uvidíš víc než z vlaku.
čau Fando, je to asi týden co jsem četl tvůj inzerát na tvých, velmi povedených (asi slabé slovo) stránkách, kde scháníš lidi na docela pěkný výšlap, kamsi do švýcar, ale zpátky je to jakýmsi Jendou
Jojo, jedu si projet pár průsmyků v Itálii a Švýcarsku, zatím to vypadá na sólo akci. Není problém se přidat. Jelikož potřebuji ušetřit nějaké volno na léto, protože týden na to co se vrátím jedu na trek do rakouských Alp, tak zpět se chci svézt s JENDOU (to je jedna dopravní společnost z Olomouce, která vozí turisty a cyklisti do Alp a Rumunska).
Jsem se sekl. JENDA je ze Šumperka, ale většinou vyjíždějí z Olomouce.
Jak jseš na tom s fizičkou a na čem jedeš (horák,silnice).
Mysím, že Tě člověk může jen obdivovat , protože na tvých stránkách máš akce úplně nevídaný. Kde bereš takovýho času a hlavně odhodlání???
S fyzičkou? Ani ti nevím, úplně normálně :o) stačí mě dát si třeba stovku, ale není problém i 160km, záleží na počasí, náladě, cestě, zajímavostech, atd. jinak jedu na horáku. Heleď já si myslím, že je dost lidí, co dělají podobné cesty jako já, jen to třeba nesepisují. Ale pravda je, že jich moc není. Spíše si lidi moc nevěří a jsou pohodlní. Čas si napracuju, to není až takový problém. A odhodlání? To chce správnou motivaci, pár výprav a pak už jsou ty hory jako droga.
Ceny pro cestovani s kolem ci bez nej lze zjistit na www.oebb.at, v sekci online ticket, Ihre Preisauskunft. Jsou zde uvedeny i ceny pro vice spolucestujicich. Navic pro osoby do 26 je mozne koupit tzv. Somerticket, ta plati po dobu prazdnin. Stastne cestovani.
A pak jeste tusim existuje nejaka skupinova jizdenka, ktera je dost levna a muzes s ni jezdit libovolne cely den po Rakousku. Ale ted uz si nepamatuji, co to je....
http://www.oebb.at/pv/de/Guenstiger_Reisen...
Mam pocit ze jeste lepe se rakouske spoje hledaji na strankach nemeckych drah - www.db.de - loni jsme v Rakousku byli a pouzival jsem to, da se tam nastavit i cestovani s kolem a tak, ale nevim jestli se to pres rok nezmenilo, loni byly rozhodne lepsi nez ty rakouske.