Termín: 22.12.2012
Místo: Praha, Praha
Tradiční předvánoční vyjížďka.
SRAZ: 10:00
MÍSTO: stanice metra Ládví
TRASA: nechte se překvapit, ale slíbit vám můžu vyhlídky i cukrárnu
SEBOU: cukroví, vánočku, marcipánovou štolu, vaječňák a nějakou tu svačinku, protože hospoda bude až na konci.
To nestačí, že s Vánocema blbnou už v hyper a supermarketech? Ještě s tím začínejte tady. Vždyť je teprve říjen!
8-))
Hele, začali si v "jihovýchodním Přípraží" :o)))
Já to takhle brzo vypisovat nechtěla.
Ale aspoň víš, co budeš 22.12. dělat :o)))
Máš jedinečnou příležitost strávit konec světa se mnou :o)))
Kdybych byla z Prahy ...
Jo ještě taky na jihovýchod! :D Až se severozápadu! Do Prahy by to zvládnutelné bylo, což o to, ale můžu mít taky zasněženou 10km cestu na vlak, ježíš to by bylo cestování!
Holt bys to měla trošku dobrodružné :o)))
Ostatně v případě potřeby je možné sraz o chvilku posunout.
Není to problém (viz můj nedělní sněhový příspěvek), ale nemám na to kolo, to je jízda jako v písku, i když dnes ráno jsem taky venčila psa 5 km a sněžilo, ale na zemi sněhu moc nebylo.
A posouvání času - to né, to by bylo horší s návratem, já pak taky musím stihnout dárek od Jéžíška v Peci pod Sněžkou - lyžování.
Ne, to už bych byla velký blázen, ale Ládví jsem si na mapě hledala!
a kolo sebou? to už nezvládnu v tu dobu jsem přeladěná na lyže :-), ale možná do hospody bych se na vás přišla podívat. A už se uvažovalo a "povánoční vycházce"? tentokrát bude dost volna a tak bych byla pro 27.12.
Kdo nepeče, jede na kole, potom ale nemůže vzít toto: cukroví, vánočku, marcipánovou štolu.
No a kdo by to zase mohl vzít, tak nejede na kole, protože peče.
Může, buď už má napečeno nebo ví kde dobře koupí :-)
Nemusite prinest cukrovi,sladkost. Stači navštivit kousek Ladvi http://www.tichakavarna.cz/o_kavarne ,tam mnam dorty,atd :-)
A víš že to není vůbec špatný nápad zahájit Nepetche touhle cukrárnou?!?
Musím se podívat, od kolika mají otevřeno.
že bych vyjel?
Co s Vánocema zatím netuším, ale znamenám si a jestli budu v dosahu a ne na druhým konci republiky...
Akorát tedy je to den po konci světa ta nevím...
nedáme si radši spicha v restaurantu na konci vesmíru?
Vyjížďka? Tak na kolech?
No jistěže na kolech.
Pěšky by to bylo jen v krajním případě, kdy by to kolmo bylo opravdu "vo hubu".
To trvá hodinu sraz nebo celá vyjížďka? Je to, jak čtu, 10.00 - 11.00 hod.
Ach jo. Díky za upozornění, ale ten kalendář funguje jak chce.
Už jsem to jednou orpavovala, protože mi tam skočilo, že konec bude 23.12. o půlnoci. Teď si to tam zase dalo 11:00.
Zkusím to znovu opravit, ale kašli na to, akce bude tak dlouho, dokud to vydržíme :o)))
dokud to vydržíme?
No tak jo. Vezmu víc jídla. Jednou jsme to myslím spolu vydrželi asi do půl dvanáctý v noci ne? A než jsem ještě dojel domů...
Tak nějak, páč jsem stíhala poslední metro na Opatově :o)))
Docela bych Prčice zase dala. Uvidím příští rok.
Tak mi dej vědět. už jsme je dva roky nejel a docela bych jel. Nicméně, daj se jet i v jinej termín bez davů ;-)
To máš pravdu, tenkrát to bylo moc pěkné, od té doby jsem tolik km nenajela :-) Jenže to tak trochu koroguje s nákoláckým jarním srazem, takže bychom možná mohli na příští rok vyhlásit "Nákolácké Prčice", bohužel asi bez botičky a bez kontrolních stanovišť.
Letos to koligovalo, protože byl nakoláckej sraz posunutej. Příští rok bude posunutej zase?
Příští rok bude 10. - 12.5.
http://www.nakole.cz/diskuse/15290-jarni-sraz...
a na tento termín je již kemp závazně objednán.
Termín je zajištěn! Odeslal a podepsal jsem závaznou objednávku!
Chlapče, chlapče... říkat o něčem v tomhle státě, že to je zavazné...
(nicméně já s tím termínem počítám :-) )
Pořád lepší "závazné", než třeba "dočasné"...
Majitel, vlastně nájemce vypadá solidně a čestně. Kolega z práce ho zná a je na něj spoleh. To by nás moc vypekl. By jste mi asi nepoděkovali, když by sraz nebyl...
To si ani nedovedeš představit co bychom s tebou uděli :-)
ja jo!!!!
Tak bych vyhlásil táboření ve stanech. Jako patizáni v lesích v okolí. To by byla krása!
No, je tam pár krásnejch míst na spaní pod širákem. Povícekrát jsem tam někde spal.
A daly by se i najít místa z kamenýma podezdívkama, kde stačí jen natáhnout plachtu přes a hned je hotovej přístřešek...
A to teda ne! My chceme chajdu s elektrickou zásuvkou na teplomet! A na konvici, aby ráno bylo kafíčko! :-)
hele jsou i teplomety, který nepotřebujou zásuvku... http://cs.wikipedia.org/wiki/Ohe%C5%88
A bezzásuvkovou konvici vlastním
http://www.rockpoint.cz/nadobi-primus-litech...
Sice jí tedy používám na čaj, ale při použití na kafíčko určitě nebude třeba nějaký upgrade ;-)
Co tam máš dál?
Máme tu první adventní neděli, takže se nám akce začíná rychle blížit :o)))
http://www.vrstevnice.com/akce/2012...
Tak šup, šup, péct cukroví, ať můžete vyjet na kole :o)))
co se stalo nazor minus 3. oni vadi tve akci? ja hodne tešim na kole 22.12.! Take 15.12.na vodaku.
hmmm, hele ono je to až za týden...
Jestli se dám dohromady pozdravotní stránce, tak bych možná zkusil přijet...
Ale uvidím, fakt neslibuju, nevím jak to dopadne.
Jo, uvidí se, uvidí. Co jsem koukala, tak má být příští týden nejteplejší týden.
Jinak vánočka ja tak napůl. Ale sníst se ten první pokus dá :o)))
Hele, pošli mi když tak recept na tu tvoji.
Jak se tak dívám (nejenom) z okna, tak kdyby se jelo dnes, tak bych to pojal klasicky od Kulturáku ke Kulturáku, akorát bez rakousko-uherské vložky... ;-))
Tak tady by to teda dneska nešlo. Taky jsem si docela oddychla, že to není dnes :o)))
na kole určitě nepojedu, ale zastavila bych se třeba někde v cukrárně nebo pekárně, napiš kde budete končit a debužírovat? Ale nevím jestli to stihnu, Štěpán slaví své 4 narozeniny a doma máme také oslavenkyni :-)
Na doporučení Arabice se bude končit v Tiché kavárně http://www.tichakavarna.cz/
Vracíme se tedy zpět na Ládví a předpokládám, že tam budeme mezi druhou a třetí odpolední.
Byl jsme jezdit (trénovat) několikrát ve sněhu když v Praze napadl a úplně v pohodě!! Nebojte se ničeho. Stejně sníh určitě nebude a trocha bahna nikoho nezabije :-)
Ale my se přece nebojíme :o)))
To je dobře že se nebojíte. Jsme zvědav kolik se nás tam sjede: Máš nějaký informace o počtu??
Nepočítám to :o)))
Teď se tvrdě učím a na nic jiného mi nějak nezbývá času. Pojala jsem to tak, že v sobotu na desátou přijedu do Ládví a kdo tam bude a bude chtít jet, tak s tím pojedu :o)))
Ale aby to zase nevypadalo - tipuju tak 10 - 15.
Já se bojím. My nemáme pražáky rádi....
My taky ne. Kapr je prostě lepší...
No jo, ale zřejmě nemají tolik kostí. :-)
Tak jsem právě vycizelovala trasu - na těch letních Seznamáckých obrázcích vypadá fakt móooc dobře :o))).
Můžete se těšit na mírný terének, vyhlídky i novou cyklostezku podél Vltavy.
V kole už mám krabičku s cukrovím, takže mě už zbývá jen nastudovat jednu otázku ze síťování, udělat vosí hnízda a vyspinkat se do růžova :o)))
Nemam silu pripravit,nebot dnešni prace 8-21h.Zitra do 9.45h bez sms nečekejte me.
OK, ale docela by mě mrzelo, kdyby jsi s námi nebyla v Tiché kavárně.
Hruze šla spat 02.00h,vstavat 06.00h,prednost šit šaty,umyt podlahy cely byt,umyt nadobi,hop s vami na kole,ted už červene oči :-)))
Zvládla jsi to parádně.
Jo a doufám, že uděláš fotku toho svého kolena!!!
A za Tichou kavárnu máš velké plus - moc příjemné místo.
Ticha kavarna patri domov duchodce,proč otvira 14h,proto duchodce obed do 13h. Organizace Appn spoluprace s urad Pha8 najit misto pro neslyšici kavarne,nakonec misto domov duchodce. Nevim,ale kamaradka mi rikala. Ja moc nechodim do Tiche kavarne,jen celkem 2 krat (syn na praxu a s vami)
Celý den jsem na vás dnes myslela. Byla jsem v jednom KOLE.
8-))
Přežili jsme, neboj :o)))
Teď jdu stáhnout fotky.
Byly zmrazky i bahno, vyhlídky i čerstvý bílý sníh a závěrečná v Tiché kavárně.
Jediný defekt jsem měla já, ale zalátlali jsme to pěnou, na sněhu padla wíla (2x) a Arabice (1x, ale za to pořádně).
Zúčastnilo se nakonec 9 nebo 10 lidí (nějak nejsemschopna to spočítat), další pak přišli jen do kavárny. A najeli jsme 27,5km.
Já se taky těším na vaše fotky, třeba se s vámi taky někdy sejdu. Já dnes byla lyžovat na Kozákově, pak jsem pekla vánočku a závin a teď sedím u svého NTB, který jsem dostala k narozeninám (dodatečně i čtečku, aby mi šly vkládat fotky), dnes zas chumelilo, takže je znovu všude hezky bílo, tak to na kolo o Vánocích asi nebude ... no, přeju vám všem vše NEJhorší,aby se vám vyhýbalo.
Dnešni vylet na kole bylo to jednička s hvezdičky :-)))
Zmenili misto,ja davno bydlela v Kobylisy cele 3 a pul roku,dobre znam Dablicky+Čimicky haje,sady trešne. Neznam Pohoři,aspon dnes jsem byla na Pohori :-)
Nejošklive spad z kola poprve v živote dnes!!! Znam jak spad z kola. Dnes horši,obe nohy silne bolest,jsem bojovnice,asi zitra bude modriny obe nohy,bože :-)
Ty modřiny vyfotit!!! :o)))
Modřiny? Ajaj... Ale pokud to budou JEN modřiny... I když, havran měl to rameno taky jen modré, a už s tím půldruhého měsíce marodí...
Popřál bych ti Cimrmanovské "táhni a srůstej", ale to se u dámy nehodí. A ani ode mne... ;-)
Fotky (z mobilu) jsou tady http://vrstevnice.rajce.idnes.cz/121222...
trasu dodělám později.
Co jste dělali na tom asfaltu u řeky, když je tam zákaz vjezdu všem vozidlům? :-))
Detailisto :o)))
Ale je fakt, že jsem tu značku vůbec nevnímala. Ovšem ftip je to dóoost dobrý :o)))
Teď už jen chybí, aby se do výjezdu z Drahaňské rokle schovali policajti a v krásném slunném dnu budou mít už v devět ráno vyděláno :o)))
Hele a není to tak, že když je tam zákaz vjezdu všemu a cyklostezka, tak se ten zákaz kol netýká?!?
všichni mají můj obdiv, do toho bych nejela. V kavárně bylo krásně teplo a jsem ráda, že jsem vás viděla. A Arabici přeji, aby koleno moc nebolelo, modřiny se brzy vytratí, ale do konce roku to asi nebude :-)
http://arabice.rajce.idnes.cz/22.12.2012_Ladvi...
Máš asi nějakou závadu na foťáku anebo filmu; skoro všude máš jakési bílé tečky či co... :)
Krásné fotky; ostatně jako vždy... Obdivuji tvé ranní aktivity. Já byl rád, že jsem se vykopal z postele, posr.l se až na záchodě (beru už měsíc a půl nějaké pilule na kyčle a poněkud mi to rozhazuje střeva ještě víc, než jest obvyklé; ale Honzík - můj ortoped - mne varoval) a dorazil na sraz jen se 1/4 hodinovým zpožděním...
heky,zase budeš obdivovat me o nočni aktivity. Za chvilu budu vypnut pc,pak jdu ručne šit dolni založky 2 šaty,delat nepečene cukrovi,spat až asi 01-02h. Dobrou noc,čau
Šít ručně?!? Já radši na stroji zašiju i ponožky, jen abych to nemusela šít ručně :o)))
A pak ještě péct?!?
To snad není možný. Já byla ráda, že jsem zalezla do postele a ty jezdíš ještě o bowlingu a teď šít a vařit...
Xakru, kde tu energii berete?!?
Jo, já vím, v mrkvi ji nenajdu :o)))
Nesnašim šit založky s špendliky,radši stehovku,proto v noci využivat stehovat dolni založky,hlavne bez hluk v noci stroj,druhy den dopoledne povoli hluk :-)
Po stehovani založky prohližet recepty dalši cukrovi,pripravila suroviny,potom usnula. Druhy den opravdu skvely fit diky vylet s vami (krome bolest,včera bez modriny,dnes už vidim modriny obe nohy,hehehe)
Sobota+včera+dnes velku pohodu. Ted vari polevku ,,kapustnice,jsem velice silne mlsam kapustnice!!!!
recept kapustnice- http://vsechut.rajce.idnes.cz/Polevky/#022.jpg
Takže:
a) na zamrzlou hazku či šaltr se čůrá, čaje je škoda
b) není nutno "to" opisovat slovy "bylo dost znečištěno odpadky a exktramenty"; prostě tam bylo nasráno
c) pod pojmem "brod" si opravdu nepředstavuji čůrající studánku
d) pěkně jsem se zkoulovali
e) nevěděl jsem, že jste dopravní obsluha (další možnost je, že jste se drželi za ruku s pánem v klobouku)
f) v tom čerstvě napadaném sněhu jste těma čárama od kol udělali pěknej bordel
g) jsi si zapíchala, Kominík ti to tam foukl a ještě si stěžuješ...
h) jste schopni zabloudit i při kolečku kolem sv. Václava
i) evidentně jste si to užili, což je to jediné důležité a podstatné. Hezká vydařená akce!
Dyť já vás mám rád. Aj bez peněz... ;-)
Rozcestník
http://www.vrstevnice.com/akce/2012...
První, co jsem teď po ránu udělal, bylo vyčistit si zuby a hned potom se podívat, jestli tu jsou fotky. A jsou! Zcela evidentně to byla hezká akce, i když na tom posněženým asfaltu to asi muselo klouzat :-)