Hoite spoluležákisté i jiní. Zase jsem trochu updateovala své stránky. Jsem v NL a projela jsem se s Recumbent clubem z Delft. Více na:
http://www.blids.nl/o106/news.shtml
Koukám, že jste si pěkně užili. Jaká tam byla zima? Včera jsem totiž experimentálně ověřil, že 1km je značně teplotně závislá jednotka. Vyrazil jsem celkem bez cíle proti proudu Svitavy a skočil jsem až na Skalním mlýně. A těch 70km při 0°C mě nějak podezřele moc zřídilo, doma jsem odpoledne usnul s nosem v knize, což se v létě nestalo ani po 160km. Lze tedy snadno odvodit, že ta teplotní závislost je asi -50m/°C, přičemž 1km=1000m při 20°C. Platí pro mou osobu. Jaký koeficient máte vy ostatní?
Skús ešte raz, prosím Ťa. Nejako som to nepochopil. Koľko Ti to vychádza napr.pri -5°C a 30°C?
Jirka se tady snaží oživit dobrou náladu srandou, tak neber jeho výpočty vážně. :-]
Ja som to ani veľmi vážne nebral, len som chcel chcel vedieť či pod nulou jazdí po prúde alebo ako mu to vychádza v mrazoch a horku.
No s poklesem o 20°C se ti kilásek natáhne na dva. Ale takhle jednoduše lineární to je jen pod 25°C, nad to asi zas nebude fungovat, protože když je 35, tak ty kilometry určtitě neubíhají skoro rychlejc než při 25:-)
To, že se výkony letadel přepočítávají na standardní atmosféru (1013,5hPa,15°C) vím ale u cyklistů jsem to ještě neviděl...
Já osobně nejlíp funguju někde mezi 15-20°C, cokoliv nad 25°C je hnusnej hic a pod nulou mi mrznou nohy.
Tak to jsme na tom stejně.
Já nemám koeficient, ale nepřímou úměrnost, která vychází přibližně takto:
30°C = 10°
15°C = 12°
0°C = rum
0°C a méně = 80% alpský rumíček Stroh ;-)))