Já nakupuju tadyhle:
http://old.petrol.cz/stanice-convenience/clanek...
Benzínku provozuje Fruko Schulz, výrobce známého rumu s lodičkou. Rumu, rumu, rumu, do brusele!
Natankujou ti do kanystru, kolek nalepí přímo před tebou (bohužel musí, a zasviní ti kanystr lepidlem, i když o něj nestojíš).
Jo,jo, moje poslední 5-ti litrová lahvička je taky odtamtud....není nad plachetnici....
Teď jsem ráda dvojnásob, že tyhle starosti nemusím vůbec řešit :o)))
Náhodou - před blížícími se Vánocemi je to vyloženě zásadní otázka!
Na vajecny konak? :-) Pokud se da rum do peceneho cukrovi, tak se snad metanol taky vypari, ne?
Metanol se při pečení vypařuje? A všechen?
Asi tak stejne jako etanol. Chces-li odborne vyjadreni:
Doplňujeme dodatečnou odpověď Hygienické stanice hl. m. Prahy:
„Delším záhřevem nad 65 °C se metanol odpaří (flambování, delší dostatečná tepelná úprava pokrmu), což neplatí při jeho přidání do omáčky těsně před jejím dohotovením, do teplých nápojů – např. kávy, čokolády nebo čaje, stejně jako do náplní a krémů cukrářských výrobků po upečení,“ vysvětluje Hana Kunstovná z Hygienické stanice hl. m. Prahy.
Letos se holt dcerunky a pb obejdou bez vaječného koňaku :o)))
Anebo si pb bude muset dodat rum, ze kterého ho chce vyrobit :o)))
A co ho nahradit tímto
http://www.zbozi.cz/?q=rumova%20trest&typ...
Asi to nebude ono ale voní hezky.
Tak to ani omylem.
Co mě se týká, tak mi nechybí ani vůně alkoholu.
A když by měl být vaječňák, tak jedině s alkoholem :o)))
Co Rumové pralinky ? Protože v nich není ten Iron, tak mi chutnají :-)
V rumových pralinkách byl někdy rum?!?
Někdy v pravěku určitě, když se to tak jmenuje :-)
Tuzemák, při vší úctě k našim výrobcům, škrtám. Proč si nedopřát např. 40% skutečnej Rum James Cook od strejdy Lídla. Cenově vychází o trochu dražší než místní výtvory, ovšem chuťově je úplně jinde. Vyrobený a stočený v Německu. Není, co řešit, jinej nemusíš k zamýšlenému účelu hledat.
Co key rum? Ten by měl být taky z třtiny.
Za staréch /někdo říká, dobréch/ časů byl "key rum" definován stručně, jako tuzemák, s příměsí pravého /t.j. třtinového rumu/. Zájemcům o problematiku doporučuji koupit si klasický řepný cukr a třtinový, otevřít pytlíky a přičuchnót . Bílej cukr reprezentuje tuzemák a třtinový ten normální.
No právě. Dnes má ve složení psáno už jen "destilát z třtiny" či co, a do grogu je fakt dobrý.
Míchané nápoje nepiju (jen ten dobře zamíchaný grog), a samotný tvrdý taky ne.
Na třtinový cukr jsem přešel nedávno. Stojí sice víc, ale spotřebuju ho mnohem míň, má chuť, není to jen vlezle sladké cosi. Ale že by se některý z těch cukrů podobal některému z rumů, to bych neřek;-)
No, básník, prosíc na kolenou, chtěl říci, že mezi chutí tuzemáku a pravého rumu je velký rozdíl. Dovolil si tento rozdíl připodobnit pachovému vjemu, který pocítíš, když srovnáš exotickou vůni třtinového cukru se smradem, který se line z pytlíku s řepnou klasikou, dnes často made in Poland.
Airline, na Žižkově je taková pěkná hospůdka se jmeném "Sbohem rozumně". Tam mají k ochutnání asi 50 druhů rumů, tak si můžeš vybrat... Ať máš taky někdy něco speciálního.... ;-)
Rumový lístek. Ale je dlouhý...
http://www.dcdyne.com/?p=rumy
rumová vánice:
http://youtu.be/DweyjvEXsDI
Jo, Zden42 má pravdu. Nějak sem se upsal..... http://www.sbohemrozume.cz/orumu.php
Dýně je pěkná, jen pořád zahulená, ale zase točí Únětice a další milé pivovary...
Vypadá to tak, že příští týden budu trávit skoro celý v Praze, pokud bude čas, tak někam zavítám...díky za inspiraci
Doporučuji restauraci U Vodoucha, Pivní klub 300 a Nota Bene (ale tam už se člověk protáhne, ze Švédské perspektivy to není drahé) :-D
A můžeš si vybrat :-)
Proč vybírat, když oboje je skvělý ??