a dal bych si právě teď takovej pěknej kousek voňavýho propečenýho bůčku, libovějšího, ale aby tam bylo i to vypečený tlusťoučký, k tomu měkký chleba, hořčici a znojemský vokurčičky... mně se tahle myšlenka vrací už od minulý středy a pořád to nabývá na intenzitě - jenže tady v Uhříněvsi tohle prostě nevedou!
Jsem snad jediný na tomhle světě, koho přepadaj takovýhle žrací touhy? :-)
Tak si bucek kup, oplacej cesnekem a kminem a upec, kde je problem? Nebo koleno. :-)
Tahle rada asi nebude zrovna univerzální. Já jít koupit bůček, klidně by mi mohli vnutit i pravou svíčkovou. Česnek bych asi trefil (otázka by ale byla, v jak tlustý vrstvě tu flákotu oplácat). Jak se ale oplácává kmínem ? To bych uměl tak akorát posypat. No a pak to upečení, jak a hlavně v čem ? Přece si kvůli dvěma cihlám nebudu pořizovat cihelnu...
Naštěstí kousek od nás jsou Čestice a tam mají kdejaké klasické lahůdky :-)
Ano, kmin na tom blbe drzi. Mne se po pokusech/omylech nejvic osvedcilo kmin zatloukat jako hrebicky kladivkem. Zpocatku ale pocitej s otlucenejma prstama.
To jsou rady... :-DD
Vem sobě trochu oleju, vymačkej do toho pár česneků, osol a vsyp (roztlučeného) kmínku dle chuti. A pak tím ten bůček sajrajtem pořádně vomatlej...
Možná se to Aby naučil v Anglii.
Kdoví s čím přijde příště.
Zrovna vcera jsem delal bucek ze sojovyho masa. Tady ho prodavaj jenom farmari na trhu a je krasne prorostlej. Celou sojovou praseci pulku by ti prodali, ale co s tim? Akorat ten kmin tam jde blbe, nakonec jsem ho sypal. To byla kurcicka, to jsme si posmakli! S domacim chlebem.
Nevedou?Ani v jídelně naproti Lidovýmu domu?Ani u Šroubka?Ani U Karla?Neni možný....
Jestli U Karla, to nevím, do hospod nechodím - já bych si ho dal na stojáka někde v bufáči :-)
Já snad napíšu mámě aby ten bůček upekla a na úřad donesla:-)
Ono s bufáči je problém. Nějak tady vymizely. Ve Valmezu byl jeden dobrý, jenže se majitelka doma nedobrovolně otrávila plynem a už je dlouho zavřený. Tam bůček měli.
Nejlepší cesta k této dobrotě je opravdu upéct si ho doma sám.
No jeje, pravda je to. Tady byl dole v Dejvicích takovej šmrncovní bufáč, takovej ten klasickej. Bůček, sekačka, drškovka a podobnej arzenál. Stravování na úrovni - na stojáka, když si člověk cintnul tak se nikdo nešklebil jak na debila, prostě fajnovej podnik. Teď je z toho sýrárna, kde maj deset deka vod šesti pětek vejš. Až jim to někdo podpálí, tak já pudu přikládat. Teď ještě chybí, aby zrušili RYBY-DRŮBEŽ-ZVĚŘINA, co je kousek vedle a je vymalováno.
Ja to chodim "delat" sem :)
http://maps.google.cz/?ll=50.047474,14.444937...
Koleno, rekl bych predvareny a pak lehce zapeceny... Ale prave jenom tolik, aby byla nahnedla kuzicka, ale porad jeste mekka a pozivatelna.
Jo a kazdy ctvrtek PYRAMIDALNI hovezi polifka s knedlickama.
Ale nerikejte to na me moji dietolozce jo :)
tak kašli na Uhříněves a jeď se projet. Na silničce to pro tebe na Opatov nebude daleko, ne?
http://www.firmy-cesko.cz/f70323-bufet-jidelna...
Je to dole pod silnicí před vlezem do metra.
Bejval vždycky úžasnej.
Jasně teď tam rok a roky nechodím, ale když jdu okolo, pořád bejvá narváno.
UTFG;-)
http://www.jidelnauhrineves.cz/listek.php
Naše stálá nabídka
TEPLÝ BUFET:
100g Pečený bůček 25,-Kč
Já věděla že ho tam někde mají!!!!!!
No jóóó - ale tam maj takovej nevábnej, tlustej...
Aha...tak to mě mrzí že moje rodné město takhle zklamalo:-(
Jen ho nelituj, to ho "boží mlýny" semlely za sekanou...
Airline ví :o)))
Poslední dobré jídlo jsem tam měl před cca 2 lety než se změnil majitel. Pak sice vymalovali a zkultůrnili to, ale pro mě jídlo už není k jídlu. Luxusní jídlo je v Průhonicích, v jídelně v nákupním středisku. Jeden známý říká, že tam je to lepší, než orgasmus:-). To bych tedy až tak neřekl, ale vaří skvěle.
Žrací touhy - permanentně, ovšem pouze v cizině, kde se stravuji na hotelích. Včera jsem se opět vrátil s obrovskou chutí na něco českého (a domácího) a po poslední špatné zkušenosti s konzervami (ryze českými) jsem hned ráno navštívil řezníka s domácími produkty a zakoupil jelitový prejt, ovar a bůček.
Nese*.... Já bych si tak dal nějaký pořádný tučný jídlo, ale zatím sbírám korunky na sobí steak... Já mám takový hlad... Zítra jdu na nějakou mezinárodní večeři, tak snad mi to pomůže... :-D
No jo, on každý až tam zjistí, že je tam fakt draho :o)))
Ve Švédsku mám hrozně ráda sladký nebo ořechový chleba a slané máslo.
Na to ti snad korunky stačí, ne?!? :o)))
Slaný máslo mám, ono se mu říká teda "Standard", ale na chleba moc ne... Ten je drahý. A to sem právě zjistil, že mi tu moc jídla nezbylo. A do krámu se mi fakt nechce, byl sem v pátek.
Ono se dá nakoupit, ale někdy je fakt draho. BTW mě nejvíc pobavily florbalky vyrobené ve Švédsku a o třetinu dražší než u nás.... Ale zase ne trojnásobně jako většina jídla...
Že je tam jídlo drahý, to vím moc dobře :o)))
A u florbalek záleží na značce :o)))
No já byl ve všech větších krámech a pravda je, že některé byly i víc drahé :-D Já mám tu nejlevnější :-D
Je fakt, že naše holky tam sportovní věci pořizovaly vždy při soustředění s jakousi slevou :o)))
No já doufám, že přijdou nějaký výprodeje... Ale to tak na funkční věci :-)
Hodně se mi líbila jedna polární bundička Fjall Raven (v koktejlu mají na ně často leták), ale 18 000 CZK ne... Mají moc pěkný kalhotový materiál, ale taktéž bych za ně 3500 a více nedal... :-)
Ale včera jsem potkal děvčata, co v outletu stejné značky kousek jižněji odsud koupili mikinu warmpeace :-)
Nevím jak na podzim, ale rozhodně jsou obrovské výprodeje hned po vánočních svátcích :o)))
No uvidíme, naštěstí jsem vybaven českým outdoorovým oblečením, které mi zatím dělá doslova radost, včera bylo mínus sedm a já vzal novou highpoint mikinu (to jsem zase zahřešil já a rozšoupl se) a bylo mi vedro :-D A to fučelo....
to by mohlo být v rozdílu daní z přidané hodnoty, ne ?
Mám pocit, že ve Švédsku je 25 procent.. Né že bych byl fanoušek vyšší DPH, ale docela by mě zajímalo co by na 25 procent řekli hoši z ČSSD... určitě by padala slova jako asociálno, umírání národa a podobné :)
Já se snažím z místních vytlouct ty sazby, ale jde to těžko, oni na svůj "sociální" stát nedají dopustit... A to, že se zavírají podniky svádí na krizi a nízkou poptávku v okolních zemích....
Oni mají všechny daně vysoké.... Takže ono je to i s platy prodavačů a nájmy docela dost...To bude asi hlavní rozdíl... Jediná "levná" věc tu je benzín :-D
neblbni :)
to nemaj ani tady ?
http://maps.google.cz/maps?q=Uh%C5%99%C3%ADn%C4...
tak to někdy vem tudy
¨http://maps.google.cz/maps?q=%C5%A1kvorec&...
nebo tudy
http://maps.google.cz/maps?q=%C5%A1estajovice...
Chutě jsem měl včera, když jsem koukal na další díl Pohlreicha, v posteli a s vyčištěnými zuby.
Nedalo se nic dělat, vstal jsem a zhřešil jsem pěknou část lednice... :-)
Kdyz uz tady mame todlec prasici vlakno, tak jsem vcera cestou do Hory Kutne objevil bezva jidelnu v Kunraticich u toho jejich pidikulataku.
http://maps.google.cz/maps?q=kunratice&hl...
Hlasim, ze Drztkova polifka a Zabijackovej gulas excelentni a za az neuveritelne ceny (polifka 14, zabijak 28). Bucek ani ovar jsem tam ale nevidel.
Tak jsem si udelala radost a koupila jsem kachnu a cervene zeli. Uz se tesim na zitrejsi obed. :-)
Neměl to být spíš nedělní oběd?
:)
Nejspíš zítra bude mít neděli
Skoro ses trefil. :-) Da se tomu rikat nedele, kdyz jsem rano vstala, usmazila palacinky, drhla susenou dobromysl, louskala orechy, dala vyprat, uvarila testoviny s mletym masem k obedu, trpela hodinu pri nuceni deti, aby cvicily na housle a zobcovku jak maji a nedelaly blbosti, hodinu pracovala na kompu do prace, jela s detmi na velky nakup a ted uz mi jen zbyva povesit pradlo a sdrhnout jeste nejakou dobromysl? Peceni orechove babovky a luxovani jsem odlozila na neurcito.
Zitra jen strcim kachnu do trouby, budu sedet dopoledne u kompu, dovezu jedno dite do hudebky, dam si kafe, nez mu skonci hudebka, vyzvednu prvni dite z hudebky a druhe z druziny, predam obe deti babicce a dojedu na kole do Prahy na zkousku kapely, takze skoro odpocinkovy den. :-)
Uff, tak z tohodle bych měl nabytý program alespoň na měsíc :-)
silně doporučuji udělat dvanáctihodinovou kachnu :)
http://www.receptyonline.cz/recept-...
Moc prace (v noci spim dele jak 6 h, takze nemuzu po 6 h zvysit teplotu), ale nekdy to budu muset vyzkouset, protoze furt nekdo v okoli basni o nejakem dlouho tazenem mase, tak jestli na tom neco fakt je. :-)
Dlouho tažené maso (ten francouzský název si nepamatuji) přivezl Bartx na sraz v Nivnici.
Říkal, že je to hovězí a pekl to 2 dny při 80 stupních. Pak se to jen roztrhalo vidličkou na kousky a nechalo ztuhnout.
Zmizlo to tak rychle, že to ani nikdo nestačil vyfotit.
Rilletes. Nejsem tak chytrý, ale včera jsem si přivezl jednu sklenici od Fida.
Prodává ho zde: http://www.firmy.cz/detail/2573705-hana...
Nemá řeznické stránky, tak dávám odkaz na jejich penzion.
http://www.az-recepty.cz/konfitovani-dc138/