Přátelé, v rubrice "Do světa na kole" jsem odchytila příspěvek Jacka pod názvem Polsko - Mazury. Zajímá mě to, nikdy jsem tam nebyla, prý jde o nádhernou přírodu, cestovky tam nejezdí. Co zorganizovat společnou dovolenou? Představa Jacka je asi taková (dále okopírovaný text Jacka):
do Olsztyna vlakem pak na kolech do
Mragowo, jez.Sniardwy, jez.Niegocyn, jez.dargin a tak. Vše se teprve
rodí v mé hlavě,tak uvítám každý návrh.
Dáme to dohormady? Kdo by jel? Zájemci - mrkněte na rubriku "Do světa na kole" a ozvěte se Jackovi, nechal tam svůj aktivní nick.
Nějaké informace jsou na www.bongobongo.cz, popř. spešl pro Švestkojc "Do světa"
O Mazurech je slušnej cestopisnej článej v jednom čísle loňský nebo letošní Cykloturistiky, máš-li možnost, vyhledej si to. Až půjdu do knihovny, zkusím to upřesnit. :-)
Je to č.5 z letošního roku.A jedno putování Polskem až na mys Arcona v č.4/2004.
Vše o Mazurských jezerech jsem náhodou objevil při brouzdání na www.szukacz.pl. (tedy já jsem dal do vyhledávače mapa polska a pak mazury - a ono mě to zavedlo na ty stránky)
Příjemné plánování !
TEN ČLÁNEK MÁ TUTO ADRESU WWW.RODINA.CZ/CLANEK4087.HTM
KOUKNĚTE TAKÉ NA
http://daniel.fiser.cz/?go=polska
Pro případné zájemce.Jako první termín akce jsme stanovili měsíc Červen a to od 9 do 18.
Jacku, my jsme již mimo hru, nepojedeme, Švestkoň mi odmítl jet tak daleko vlakem a ještě pod stan. Já to respektuji, má pravdu, nejsme mladíci. Namísto Mazur pojedeme od 30.6. na týden na kola s cestovkou do Holandska. Připomínám - víkend - možná již od 9. do 11.6. Novopacko. Ale i tak díky za iniciativu. Ať se ti to podaří! Moc ti to přeju. Švestka. :-))))
Nedělej to Švestko, v Holandsku se zničíš! Samá rovina. Slezt z kola nemůžeš, furt šlapeš. Vůbec nikde žádný sjezd. Já jsem se tam octl na krátko a z donucení. Půjčil jsem si tam historické kolo od nějaké černošky a byla to jedna z nejtvrdších akcí jakou jsem podnikl.
Už mám to Holandsko zálohované, je to někde kolem Utrech, Woerden, Gouda, Amsterodam, snad to dobře píšu - nakonec je to na webkách cestovky CK Trip, se kterou jedu opakovaně. Po 2 roky jsem byla v Rakousku - kopce. Co najedu doma a v okolí - kopce. Největší můj vrchařský výkon byla trasa Jilemnice - Mísečky - vloni a div jsem nechcípla, tak se těším na rovinky. Ty mi potíže nedělají, v kopcích kolabuju už po prvním kilometru. Chtěla jsem si bez kopců užít v Maďarsku vloni v říjnu, ale byl tam buď prach nebo bahno - podle toho, jak pršelo. Holandsko snad bude na lepší úrovni. I já mám v porovnání s výbavou zdejších nakoláků své kolo spíš mizerné (Author Linea), ale slouží a vozí mě zatím spolehlivě. Musím říct, že raději vrazím peníze do lyží než kola, taky rozhodně nejsem žádný excelentní cyklista. Na rovinkách se nějak neničím, 80-90 km po rovině za den žádný problém, možná, že bych dala i víc, nevím, nezkoušela jsem to. Tak pak dám vědět, jaký to tam bylo. :-)))
80-90 km po rovině je pro mne smrtící dávka, občas to zažiju na jaře na třeboňsku. Taky už jsem to radši po 90 km stočil do CB na vlak. Furt šlapeš, jo kopečky to je jiná - každou chvíli to jede samo.
Mazurská jezera jsou prý krásná, před cestou jsem byl ale varován. Jsou tam prý mraky komárů.
Hele Švetlo je to skvělý nápad jed na Mazury na kole, ale já bych tam jel na kole přímo bez vlaku. Asi mám výhodu, bydlím 10km od hranic. Ale Polsko je celkem rovinka a Mazury
jsou moc hezké. Určitě bych jel, budu rád jak mi dáš vědět co a jak. Dušan.