Dlouho jsem přemýšlel, co letos vezmu na ochutnávku. Houbová tlačenka už byla, ta opravdová libová tlačenka už je obehraná, tak co mám vzít? Dnes jsem na to přišel .-) Přivezu plody ze stromu, náležitě je upravím a věřím, že se najde i pár nakoláků, kteří budou mít při jídle premiéru :-) A co Vy?? Jo kdo uhádne, co přivezu (před mým příjezdem), dostane prémii :-) Tak ve čtvrtek večer naviděnou :-)
Na koláč tě nešacuju, ale pokud je to ten kompot, co jste na něj byl "zadělávat", tak to asi nebude nic pro mě...
Jsem rád že si nedáš :-)))
Takže je to fakt ten kompot...
A něco pro mě by nebylo?!? Dyť já za tu abstinenci nemůžu, mě se to prostě stalo...
Ty si myslíš, že bych klesl tak na dno a vezl kompot??? vedle jak ta jedle)) a ještě nápověda - dnes to ovoce bylo ještě na stromě :-)))
Tak není kompot jako kompot, že :o)))
Xakru, že by nakonec přece jenom ten koláč?!?
Nebo že by nějaké maso na ovoci...
Pomeranče asi nepěstuješ, takže kachnu škrtám, ale na jabkách se peče husa :o)))
Jenže maso taky není nic pro mě... Ach jo...
Jo a já přivezu klasiku - linecký koláč s mákem, tvarohem a jabkama z mé oblíbené pekárny.
A zatím mám v plánu upéct taštičky s vlastnoručně uvařenou játrovou paštikou.
Stačí?!?
Ten nakládaný sýr taky neměl chybu... :-)
Bábovku. Máma má novou formu, tak že ji upeče do ní. Takže to bude premiérová bábovka :-).
No, hlady cestou evidentně neumřeme :o)))
Jo a to jogurtový mlíko, to si vezmu sama :o)))
Mám tady dvě už 14 dní v lednici, ty budou do vyhřátýho auta jak dělaný :o)))
Tak nějak mám v paměti, jak Kominík dovezl do Plzně ten "bílý" koláč od maminky, se smetanou... jaks ho uzurpovala a nás ostatní chtivé kulinářského zážitku odhánělas otevřeným kapesním nožem... :-)))
No, ještěže tam nejedu, tam to hrozí přežráním a žaludečními problémy... Ale udělali jste mi chutě, i v této noční (ranní) hodině jdu vyplenit ledničku... :-D
Burísci bohužel nejedou, ale stálo by za to, aby Burajda udělala ty její vynikající malé jednohubkové karbanátky a poslala je nám tam pépéelkou... že by tam jako tím pádem Burísci byli s námi :-)
(Burajdo, klidně je tam pošli na mý jméno :-) ).
Že Burísci nejedou, to se stačí podívat na počasí.
Hele, Burajdou, pošli místo karbošů radši trošku sluníčka :o)))
Radši karbanátky...
Sluníčko...
Nadpis zní jasně. Jídlo!
Jo. Karboše! :-)
SLUNÍČKO!!!
Anebo mi obstarejte rybí karboše, ať nesuším hubu :o)))
To je děsný, zmrzneme, zmokneme, ale hlavně když si naperete bříška karbošema...
JÁ CHCI DO CUKRÁRNY!!!
Ale je fakt, že tam si můžu dojet i autem, když bude nejhůř :o)))
http://www.youtube.com/watch?v=L5DRkHltXQg
Je ale treba naplanovat taky zitrek, pozitri a popozitri.
plná zahrada jablek, sypu je do popelnice, tak proč neudělat kamarádům Nákolákům štrúdlík nebo jablkoň, jestli se dostanu do obchodu, tak možná i štrůdlík se slaninou, nebudu ho nabízet Radce :-)