mam moznost za dobry penize koupit 29"mtb. to kolo ma ted jedna osoba z rodiny, parkrat jsem se na nem i svezl a vim, ze bylo o kolo dobre pecovano. ale chtelo by to vetsi ram a otazka zni- bylo by reseni vymenit ram za vetsi? kolo je dobre osazeny a i kdybych do nej vrazil nejakejch cca 5-6 koliku, furt by se to rentovalo.
Jestli víš, že budou na rámu navěšené součástky použitelné a cenově to vychází, tak proč ne ? Přestrojení je otázkou jednoho příjemného odpoledne.
naveseny soucastky jsou v perfektnim stavu, vc. vzduchove vidlice. spis jsem mel strach, jestli nebude problem s ramem jinyho vyrobce ( stred, sedlovka, uchyty jsou stejny? ) a taky treba s delkama kablu. joo pro nekoho krasny odpoledne, ale asi ne pro me, ja to radeji sverim nekomu jinymu. od dob, kdy jsem prohazoval ramy u silnicky, se toho hodne zmenilo.
U rámu pohlídat průměr a délku hlavové trubky, abys tam dostal vidlici a hlavové složení. A pak ještě sedlovou trubku. To se ale dá vyřešit jinou sedlovkou. U některých typů středů by ještě mohla zazlobit délka osy. U těch současných, dutých, už to tuším tolik nehrozí. Hadice k hydrám by měly dát, bovdeny a lanka se dávají nové, takže se přizpůsobí. No a pokud to dáš do solidního servisu, tak ti určitě i poradí s těma kritickýma místama, případně podle vidlice, středu a sedlovky objednají ten správný rám. Hlavně jít do servisu, kde také poslouchají, co říká zákazník a jen korigují jeho představy. Horší jsou servisy, kde tě ani nenechají pořádně domluvit a dělají si to jen podle sebe...