http://www.kupkolo.cz/pedaly-shimano-pd-m520_z95/
Jsou nezničitelné... :-)
jsi si tím jistej?
Já mám tyhle:
http://www.zbozi.cz/vyrobek/shimano-pd-m505...
a po sotva 50.000 kilometrech už jsou poškrábaný :-(
Nic to nevydrží :-(
Zdravím,
je fakt,že jsem toho moc nenapsal,na MTB jízdu,však to znáte,něco terén,něco po silnici,jinak ani nejde.
Nejvíce mě štve,když musím projet po frekventované cyklostezce,to se bojím držkopádu--děcka,psy.
Proto se ptám po spolehlivých nášlapech.Dík.
Od 520 vejš a budeš spokojen. Pokud si zvykneš na systém vypínání (budeš to dělat podvědomě) tak nehrozí pád kvůli pedálům ani v terénu ani na cyklostezce.
I já mám na lehu 520 a je to pohoda. Ano- několikrát jsem spadnul, než se mě do krve dostalo vycvaknutí kufrů, ale to k tomu patří.
Našel bys i lehčí spd, ale za tu cenu- včetně kufrů...
Občas vyčistit a namazat a budou sloužit výborně.
Ta děcka a psi podle mne nemají nic společného s typem použitých nášlapů, ale s jejich seřízením a samozřejmě se zvyknutím si. Primárně je to o tom, zda požaduješ plnohodnotné šlapky s nášlapy, nouzové šlapky s nášlapy nebo stačí jen nášlapy. Pak už je to jen o kvalitě a ceně. Jinak nejvíce se opotřebují boty a zámky na nich. Životnost nášlapů je delší a cena není nikterak vysoká, takže i když nevybereš optimální model, nic strašného se nestane. 520 mohu i já doporučit.
Presne tak. Predevsim zalezi na rychlosti vyskoceni.Jinak se budes opcas valet jak brambora. Nebo ja. Napriklad az zastavis a zapomenes se vycvaknout.
Jak myslíš tu "rychlost vyskočení"?!?
Já mám nášlapy seřízené tak, že v případě kolize jde noha ven velmi rychle.
Nemáš je příliš utažené?!?
Pokud se člověk zapomene vycvaknout a začne přenášet váhu na nohu, kterou má v nášlapu, tak je to, samozřejmě, trošku o něčem jiném.
To bývají dost bolestivé pády :o)))
Já je mám dost povolený a pokud nepočítám pád při prvním zkoušení, tak se mi snad za ty roky nestalo, že bych se vymlátil kvůli SPD a nebo, že bych nevycvakl, když zkouším svoje možnosti někde na kořenech. Prostě se to zautomatizovalo a vycvaknu se aniž o tom vůbec vím...