vážně nevím; to co jsem našel na netu je buď příšerně drahý, nebo u toho není garantováno, co v tom jak dlouho vydrží
má někdo dobrou zkušenost;
potřebuji něco, co udrží alespoň trochu teplý čaj(dá se pít) po dobu 8 hodin
Doporučuji jedině nerezovou termosku. Půllitrová se mi vejde do kapsy pro láhev, kterou mám na brašně.
Zkusil ses podivat na termosky urcene pro outdoor? Treba Hudy nebo Rock point? Neni to primo urcene pro cyklisty, ale mozna by se to dalo pouzit...
Doporučuji pouze termosku - buď klasickou se skleněným vnitřkem nebo ocelovou - tu ale značkovou, ty neznačkové (mám dvě) to dlouho teplý neudrží.
Pro Airline:
O termoláhvi byla ještě řeč v jiném příspěvku-nemohu jej najít- a Airline zajímala moje termoláhev, cyklistická, rakouské výroby, zakoupená v Intersparu cca za 90,.(už je to dávno, přesně nevím).
Takže Airline - dnes jsem ji měla na vyjížďce poprvé, nalila do ní horký čaj a za půl hodiny ještě byl na opaření pusinky, později horký, po hodině příjemně teplý. Takže pro mě dobrý. Je to láhev Polisport, lehká plastová, dvojitá. Venku bylo 7 stupňů.
Kup tu drahou. Levná stojí za prd.
3/4 l stojí asi 700 - 800 Kč a ty jsou dobrý.
Adame, mám kovové termosky od Tescomy prodávané pod označením Tescoma Sporty, jsou myslím na 1 litr (možná 3/4, nevím), ale perfektně drží teplo. Když jsme byli na společném výletě 5.11., tak jsem po poledni rozdávala čaj, který byl tak horký, že se nedal pohodově pít a plnila jsem je ráno v 7 hodin, od 10ti hodiny byly v chladu (předtím v autě). Jedna stála 600-700,-Kč, ale myslím, že sjou nyní levnější, já je kupovala před asi 6ti lety. Vyplatily se !!!
jo Tescoma Sporty, viz zde:
http://www.tescoma.cz/cz/katalog/poloz.php...
Pridavam se taky k tescome ... Nevim jak to ti soudruzi delaji, ale proti tem obyc smejdum co se prodavaji jako napodobeniny ta tescoma fakt funguje. Jedu do prace, v pul 6 naplnim horkym kafem a behem dne si obcas naleju, jeste v 6 vecer, pokud zbude, je kafe teply... kolega ma nejakou napodobeninu a po obede uz teplota nic moc... Jeste by byl dobrej kosik na ram, kam by se ta 0,7l tescoma vesla, abych ji na kole nemusel vozit v batohu a jsem spokojenej jak zelva.
Jistě, termoska od Tescomy je skvělá, také ji vlastním, ale tady v mém příspěvku byla řeč o TERMOLÁHVI,která se vejde do košíku,a nemusí se tedy vozit a vytahovat při pití z příp.batohu, nebyla řeč o TERMOSCE.
mám obavu že obyč termoláhev ti 8 hodin držet teplo nebude...
4 hodky by ti nestačily?
http://kupkolo.cz/product_info.php?cPath=74&...
:-)
Mám termoláhev od Zefalu (Isocosi (Isotherm?), nemůžu se juknout, půjčila jsem ji). Jestli v níi vydrží teplý čaj osm hodin nevím, v zimě tak dlouho nejezdím.Kolem -5°C mně vydrželo pití tak dvě, dvě a půl hoďky, pak nebylo ledový, ale nepříjemně studený už jo. První půl hodinu se čaj nedal pít, lila jsem ho vařící.
Teď vozím jen kejml, dokonce už i na krátké, večerní projížďky. Ještě v létě jsem na krátký vyjížďky vozila flašku, teď už šel z kola pryč i košík.
Kejml udrží příjemnou teplotu pití ve vedrech celý den. Do -5°C minimálně čtyři a půl hodiny. Víc nevydržím já. :-)
Při minusových teplotách je problém zamrzání v hadičce, stačí ale vyfouknout čaj po napití zpět do kejmlu. A při teplotách pod -5°C to chce už neoprenďomácí alobal náustek nebo nejdřív drtit led. :-)
Tož, jak sis asi domyslela, doporučuju Ti kejmla. V teplotách nad nulou Ti určitě vydrží čaj teplý i osm hodin, pravděpodobně i víc. Batůžek na zádech nevadí, většinou je perfektně odvětrávaný. V pohybu nevadí vůbec. Nedá se vůbec srovnávat s klasickými, i když malými baťůžky. Vím o kejmlu jen první půl hoďky, když ho mám ouplně plný. Trochu upiju a už ho nevnímám. Po tatropauzách se musím hlídat, abych ho nezapomněla. :-)Neuvědomila bych si, že ho nemám na zádech.
Ahoj Katko,
kejmla zatím nebudu kupovat, mně stačí obyčejné termoláhve sa cyklistické láhve a na chladnější počasí mi stačí právě tahle termoláhev, co o ní píšu.
Já totiž v zimě moc nejezdím, když tak maximálně na tu hodinu, jako včera a dnes, a čaj v ní je fakt teplý, vydrží. Jezdím když je tak 6 nad nulou a tepleji:-))
Někdy v listopadu tu byla řeč ještě v jiném příspěvku s jiným názvem právě o termoskách a termoláhvích, a Airline zajímal, kolik vydrží ta mnou koupená(psala jsem tu o ní).
Protože jsme s termoláhví vyjela poprvé včera, chtěla jsem tímto příspěvkem Airline informovat, jak to dopadlo s čajem v termoláhvi:-))
Ahoj, Danielo - díky za informaci. Abych řekl pravdu, zajímá mě pouze taková varianta láhve (nebo termosky), která to udrží horké po dobu aspoň 4 - 5 hodin. Ta termoska by to asi splnila, ale nelze ji mít v košíku na rámu, kde se prudce ochlazuje, ale v batůžku na zádech nebo v zadní brašně, a to asi ještě omotanou třeba froťákem :-)
Hm, hm.Ještě se mi líbila i termoláhev, co doporučil JAMES74, a to za 320,. na www.kupkolo.cz. Ta udrží tekutinu teplou až 4 hodiny.
Mně ta moje termoláhev v zimě bohatě stačí, nejezdím dýl než hodinu ale co v létě? Je to taky fajn, mít nápoj chladný v ternoláhvi. Sice je o důvod víc zastavit na chlazený nápoj na zahrádkách:-)), ale ne všude jsou hospůdky a někdy, když se jede na celý den, dobrá termoláhev se vyplatí..když málo-příp. zkusím tu z kupkolo...
Našel jsem ještě jednu, se 6 hodinovou výdrží, i když docela drahou..
http://www.cykloexpert.cz/lahve-a-kosiky/elite...