Co se sobotou, říkala jsem si, když v neděli mám nějaké povinnosti, takže nemohu pryč na celý víkend? Nenapadlo mě nic lepšího, než zajet někam na kolo, protože se samozřejmě nic lepšího dělat nedá, není-li nikde v dosahu žádný sníh a řeky vypadají leda tak jako polité schody. A navíc jsem nebohého…
Dobře jste se vyblbli, ale na tohle vyjíždět až dost po desáté, to už chce i kus dobrodružného nadšení :-)
No to vis, nekdo musi byt nezodpovedny, tak jsem se te role ujala. :-)
Perlickou tedy bylo, ze jsem v nedeli rano (ci spis jeste v noci) mela jet hrat na folkovy festival, vlezla jsem v pul seste do auta a zjistila, ze je baterka kaput a je jednodussi zrusit svou ucast na hrani nez rozchazet auto. A kdybych chtela jet do Stredohori autem, mohla jsem to zjistit uz o den driv a stejne jet vlakem. :-)
Docela hezky jsi to napsala, hezký výlet, ale v textu máš dvě nesrovnalosti, svědčící o poměrně velkých mezerách v cyklistickém vzdělání:
„.. trasa kvůli tomu obsahovala hluché(!) kilometry po placatém asfaltu..“
„..a dál už jen(!) po asfaltu..“
Musis smajlikovat, tvuj humor je narocnej.
Až ji někde potkám, buď se omluví, nebo dostane pumpičkou.
Co to, proč to? Takový horko není, neupadl jsi někde na hlavičku ?
Taky si koleduješ o pěknou nakládačku. Silniční cyklistika je královská disciplína, to bys měl vědět.
Tak je to pravda, upadl jsi. Pro každého je královské něco jiného, pro někoho běžecká štafeta, desetiboj, nebo třeba závody F 1.
Pro mě je královská disciplína silniční cyklistika a Vy to budete laskavě respektovat, jinak dostanete pumpičkou, až Vás někde potkám.
http://www.bike-eshop.cz/mini-pumpicky/pumpa...
Tsss, to není pumpička, ale tak na šťourání v nose, tohle je pumpička http://www.hnizdil-kola.cz/hustilka-velobel...
Prece jenom vtipkoval. Ale bacha na to, ta pumpicka muze bejt umne zamaskovanej paralyzer.
To byl vtip? A že neřek, mohli jsme se už přes hodinu smát
Tohle je pumpička :-)
http://www.koloobchod.cz/detail-187857-pumpa-v...
heej ty sa tu nevyhrazas ty tu zvadzas s touto pumpickou ze sa nehambys :-D
Budu-li psat o tom, jak jsem byla s detmi na Jizni Morave a moje jizdni souprava vazila stejne jako ja, budu chvalit kazdy asfalt, cim hladsi tim lepsi. Kdyz jedu na celoperu, je asfalt tolerovatelny primarne do kopce, z kopce to je jen zbytecna ztrata vysky, ktera mohla byt ztracena zajimavejsim zpusobem. To kolo je proste delane do terenu. Napis blog o jezdeni na silnicce a vychval si tam asfalt az do nebe, tam to bude opravnene.
Tvoje jízdní souprava cestou po Jižní Moravě vážila to co ty?!?
Promiň, ale pak by mě zajímalo, kdo vám vezl věci?!? :o)))
Dobrej vtip! :-) Nevazila jsem veci presne, ale stan, spacaky, obleceni, jidlo a podobne blbosti pro me a 2 deti odhaduji na 20 kg, vozik ma tak 8 kg, kolo 16 kg a pak je promenlive mnozstvi vody 0 - 10 kg, to mame 44 - 54 kg.
No právě, tipovala bych, že to vážíš i s postelí :o)))
Ale stejně jsi dobrá, že jsi to uvezla. Já vozím "na těžko" na nosiči tak kolem 25 kil a občas to cítím. 70 kilo bych ale rozhodně vézt nechtěla :o)))
Jezdila jsem s tim desne pomalu, priste musim neco nalozit i detem, protoze uz obcas byly rychlejsi nez ja. Kdyz je hrbolaty teren, tak je hodne poznat i to, jak se obcas o neco zasekne vozik.
To fakt kluci jeli nalehko? Viděli jsme před několika lety rodinnou výpravu se třemi dětmi evidentně předškolního věku a všechny tři si vezly spacáky a karimatky.
Jeden ani nema nosic a na ten jeden tyden v roce mi prislo zbytecne to resit, navic bych jim musela poridit i kvalitni blatniky, protoze projedou kazdou louzi. A mne by to ulehcilo o 4 kila, coz se skoro nepozna.
Nejde o ulehčení, ale o princip ;-). Posledně jsi všechny věci vezla přece ty! Tak proč je mám teď vést já?!? No ale třeba to u vás doma funguje jinak...
Mne slo spis o to, kolik penez bych musela vrazit do toho, aby deti mohly neco vezt, a jak casto by se to vyuzilo.
Mne to stálo jen nové kolo :). Nosič a brašny jsem použil ze starého kola (jedna z mála věcí, co mi z předchozího manželství zůstala)... Sice jsem se s přemontáží drbal skoro hodinu (za ty roky to bylo poněkud "zakousnuté"), ale dílo se zadařilo a my mohli vyrazit...
Cyklistika je jen jedna. Všestranně vzdělaný cyklista dokáže asfalt ocenit i na terénním kole. Nejde jen o chválu asfaltu, snažím se Ti nabídnout užitečnou filosofii. Škoda každého kilometru, nebo výškových metrů, které považuješ za ztracené. Všestranný cyklista je na kole šťastný na KAŽDÉM POVRCHU :-)
Uz vidim silnicni cyklisty, jak jsou stastni na svych kolech v terenu. :-)
Jinak dekuji za snahu, ale ja jsem se svou filosofii spokojena. Samozrejme ze si uzivam i asfaltove sjezdy, jen bych si je mohla uzivat na celoperu jeste lepe, byly-li by terenni. Ale vice nez dvacet kilometru po rovnem asfaltu si na celoperu proste uz neuzivam, protoze na to nema delanou geometrii a zacne to byt trochu nepohodlne.
Silniční cyklista v terénu, na silničním kole, ježíši to ani náhodou, to raději zůstanu doma, to je potupa, naprostá ztráta kilometrů, výškových metrů i času. Ale třeba ve španělsku na třírychlostní skládačce (Dahon Curve), se mi v tom vražedném vedru podařilo najet celkem 180km s převýšením 3700m. Krásná cestička, samá zatáčka, kvalitní asfalt, bylo to úža. Nedá se na tom jezdit ze sedla, v prudkých pasážích řidítka pod bradou, bylo to trochu nepohodlné, no, místy to bylo strašlivé utrpení, ale užít se to dalo, bylo to prostě jen něco jiného, výhled ze čtyř set metrů dolů na moře, a potom ty sjezdíky(!). Takže tady vidíš, že silničáři, na rozdíl od Vás, rozmazlených, nevzdělaných, odpružených cyklistů, se dokáží spokojit s málem. Navíc španělští silničáři poznají kolegu po čuchu, smáli se na mě, někteří z nich měli vztyčený jeden prst na ruce, mám dojem, že to byl palec, podle mého názoru mě obdivovali. A španělští motoristé jsou o poznání ohleduplnější, než ti zdejší balvani. Objížděli mě velkým obloukem, a když si nebyli jistí, že je to bezpečné, nepředjížděli vůbec.
Pod jakým nickem jedeš letos Vueltu ?
Vuelta je letos vzrušující, Rodriguez je silný v kopcích, Contador má excelentní časovku, Froome by se měl naučit jezdit s lokty u těla, ušetřil by spoustu energie.
Jakej Rodríguez? Kdo to je? Koukám do zahraničních zdrojů, tak tam o nikom takovém nepíšou.
http://en.wikipedia.org/wiki/Joaquim_Rodr%C3...
Měl by to být tenhle fešák
Kdy jsi naposledy jel se silnickou ve vic nez metrove vrstve snehu? Az napadne, vezmu snowbike a muzeme se projet, OK? 8-)
Zbytečné čekat tak dlouho, bohatě stačí destina a nevzpomínám si, že bych viděl někoho jak nadšeně vytahuje silničku aby si to užíval.
Tak, pokud bude ta metrová vrstva sněhu dostatečně tvrdá, hodím na silničku cyklokrosové pláště a jsem stejně v háji, protože se mi nevejdou do rámu.
Ale potom Tě, na oplátku, pozvu v létě na dvou set kilometrovou vyjížďku po asfaltu - ty na snowbiku, já na silničce 8-)
30 PSI a mam naduneno na silnici. Ma to dobrou setrvacnost a tluste pneu zajisti dostatecne odpruzeni v pripade vytluku.
Někdy bych Tě rád vyzval na duel. Tvoji volbu "zbraně" respektuji.
Zn. nejde mi o prestiž, ale o pohodovou vyjížďku :-)
Takze snowbike proti silnicce? Obavam se, ze by to minimalne jednoho moc dlouho nebavilo. Bude to chtit zprumerovat kalibry.
Ne, Ty to pořád bereš moc konfrontačně :-) Myslelo jsem, že bychom se třeba na víkend sešli u nás v Jizerkách a vyrazili na horácích na hezký výlet. Ten náš dům je tak velký a tak málo využitý, až mi to někdy přijde líto.
A na jake rocni obdobi se chces zamerit? 8-) Predpokladam, ze spis neco bez snehu, ne?
Silnice? Teren?
Tedy terenem v tomto pripade myslim alespon mimo silnice. Sotolina, lesni asfaltky a tak...
Tak i do Českého středohoří jsem se díky blogu dostala a po mé náročné cestě taky jedním českým pohořím jsem ráda, že se nemusím dnes prodírat nějakými sice značenými, ale nepoužívanými cestami :) Dík za čtení!
Pěkný výlet! Před nějakou dobou (to jsem ještě jezdil na Favoritovi) jsem dobýval Sedlo při cyklovýletu z Litoměřic domů do Mladé Boleslavi. Akorát jsem tehdy měl Favorita s berany a tak jsem ho nechal pod kopcem zamčeného ke stromu. Ta zelená po hřebeni od severu byla tak strmá, že bych měl problémy tam to kolo i vynést.
Jeden znamej mi rikal, ze to tou prudsi zelenou jeli dolu, ale na to musim jeste hodne trenovat. Navrhovala jsem, ze nechame kola dole, ale neproslo to, tak prece tu legraci nezkazim, ze? Co bych neudelala kvuli fotce s kolem u krize. :-)